maandag 6 oktober 2008

CONCIËRGES OFFICIEEL VAN START


Donderdag 2 oktober jl. opende Goof van den Heuvel, vestigingsdirecteur Woonbron Prins Alexander, officieel de conciërgewoningen aan de Briandplaats en de Albert Schweitzerplaats in Rotterdam. Vanaf nu kunnen bewoners van deze flats een beroep doen op de conciërge voor servicediensten zoals het aannemen van pakketjes, kleine klusjes in huis, het verzorgen van planten of dieren tijdens vakantie. Daarnaast houdt de conciërge dagelijks twee avondrondes door de flat en beheert de gemeenschappelijke ruimte.

Michel Hammerstein en het echtpaar Andre en Jannie Lijessen zijn de conciërges voor de flats. Bewoners konden donderdagmiddag onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met hun conciërge. Onder veel belangstelling werd het officiële startsein van hun onderneming gegeven.

De conciërges zijn zelfstandige ondernemers en huren in de flat een woning met kantoorruimte van Woonbron. Daarnaast hebben de conciërges met Woonbron een opdrachtovereenkomst afgesloten voor het beheer van de gemeenschappelijke ruimte, hun aanwezigheid in de flat overdag en het maken van twee rondes door de flat per avond. Naast deze signalerende functie biedt de conciërge verschillende servicediensten. Ze bemiddelen tussen vraag en aanbod op het gebied van zorg, gemak en comfort. Voorbeelden van mogelijke diensten zijn: het aannemen van pakjes, kleine klusjes in huis, het verzorgen van planten of huisdieren tijdens vakantie, fietsreparaties en het beheren en verhuren van de algemene ruimte in het complex. Voor de diensten betalen de bewoners een vergoeding.

Het idee voor het gebruik van conciërges komt van Daan ter Avest, mededirecteur van MASS-architectuur en Piet Slijkerman, voormalig bestuursassistent van de gemeente Rotterdam. Hen viel de vaak onooglijke, onvriendelijke en onpersoonlijke entree van flatgebouwen op. Daarnaast constateerden zij een toenemende behoefte van bewoners aan (een gevoel van) veiligheid en dienstverlening. In Frankrijk en Engeland is het de gewoonste zaak van de wereld, maar voor Nederland is het een uniek project.

>>Ga naar website BOO....

Geen opmerkingen: