vrijdag 24 oktober 2008DOC.SHOP THEMA-AVOND MIJN KIND ON LINE

Terugblik op de thema-avond Mijn Kind Online georganiseerd door Doc.shop in samenwerking met Bibliotheek Ommoord.

Op 23 september was het zover: onze eerste informatieavond voor ouders en andere geïnteresseerde.

Van te voren hadden we mapjes samengesteld, die we konden meegeven aan ouders en geïnteresseerden, die deze avond zouden komen luisteren naar Frederique Lems, onze gastspreekster van vanavond, namens Stichting Online (kijk voor meer informatie op
www.mijnkindonline.nl).

We hadden 3 aanmeldingen en er kwam nog 1 meneer bij en dus hadden we met een klein clubje (dat wel) een hele leuke, interessante avond.
Frederique liet ons kennis maken met de belevingen van jongeren m.b.t.
computergebruik en besprak naast de nadelen en gevaren, ook zeker de voordelen van bijvoorbeeld MSM-en met elkaar. Wel eens bedacht dat voor dyslectische jongeren het heerlijk moet zijn om te kunnen typen met je vrienden en vriendinnen, zonder dat er gelet wordt op taalfouten? Sterker nog, er wordt van alles bedacht in dit eigen "taaltje". Jongeren gebruiken de mogelijkheden van internet, niet zoals de meeste ouders om informatie op te zoeken, maar ook zeker om hun sociale contacten te onderhouden.

De aanwezigen op deze avond, waren net als ons enorm enthousiast en wij weten het zeker: wij vragen Frederique Lems nog een keer!
Wilt u de ervaring van een van de aanwezige ouders lezen (op 23 september jongsleden) dan verwijzen wij u graag naar het stukje "over het oprollen van de rode vlag"

Bent u benieuwd naar de samenwerking tussen de bibliotheek en Doc.shop en in het bijzonder naar de thema-avonden, dan kan ik u alvast vertellen dat we de volgende keer het onderwerp "loverboys" onder de aandacht willen brengen. Het is de bedoeling dat we Maria Mosterd, bekend van het boek: echte mannen eten geen kaas uitnodigen en dat er een ervaringsdeskundige aanwezig zal zijn, die haar kennis en ervaringen over de loverboys met u deelt op deze avond. Hou de volgende nieuwsbrief in de gaten!!!

(overgenomen uit Doc.shop nieuwsbrief 4)
>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: