zondag 8 maart 2009

BURGERPANEL ONDERZOEKT WOONNET ROTTERDAM


Woningzoekenden positief over woonruimteverdeling

BurgerPanelRotterdam overhandigt rapport aan wethouder Karakus


Op 3 maart overhandigde het BurgerPanelRotterdam het rapport “Wij willen wonen” aan wethouder Karakus. Het rapport beschrijft de ervaring van woningzoekenden bij het zoeken naar een woning via Woonnet Rijnmond.


Uit het rapport van het BurgerPanel blijkt dat de woonruimteverdeling in de regio Rotterdam goed verloopt. Het onderzoek kende vragen als: “Hoe verloopt de procedure? Is de informatie op het internet duidelijk? Levert de Woonkrant hindernissen op? Waar kan de woningzoekende met zijn hulpvragen terecht? Hoe verloopt het aanbiedingsproces?”. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat woningzoekenden over het algemeen positief zijn over hun ervaringen met woonruimteverdeling. Wel komt naar voren dat men vragen en klachten soms moeilijk kwijt kan. Volgens het BurgerPanel is voor dit onderdeel nader onderzoek nodig.


Wethouder Karakus, die op de bijeenkomst zelf een woonpas voor Woonnet heeft aangevraagd en daarmee zelf met het systeem werkte, ondersteunt het initiatief van het BurgerPanel. “Het is goed dat het BurgerPanelRotterdam de ervaringen van woningzoekenden vanuit de praktijk toetst.” Er zijn woningzoekenden die teleurgesteld zijn over de woonruimteverdeling. Dit komt door een tekort aan aanbod in de huidige markt. Het ligt niet aan het systeem. Wethouder Karakus vindt het woonruimteverdeelsysteem een goed hulpmiddel voor woningzoekenden.


Woonnet Rijnmond is tevreden met de constateringen die het BurgerPanel presenteerde. “We doen al heel veel objectief onderzoek naar de ervaringen onder woningzoekenden, corporatie-medewerkers en andere belanghebbenden. We hebben inmiddels een formulier op de website geplaatst zodat woningzoekenden klachten kunnen indienen bij de Geschillencommissie,” aldus Leo Bartelse, directeur a.i..


Het BurgerPanelRotterdam bestaat uit actieve Rotterdammers die betrokken zijn bij hun stad. Het BurgerPanelRotterdam toetst onafhankelijk en kritisch de dienstverlening van de gemeente Rotterdam en de deelgemeenten. Woonnet Rijnmond is in 2003 opgericht onder het motto ‘van, voor en door corporaties’. Het is de grootste uitvoeringsorganisatie in de stadsregio waar bijna 300.000 woningzoekenden staan ingeschreven. Inmiddels zijn 19 woningcorporaties aangesloten bij Woonnet Rijnmond.


Woonnet Rotterdam is elke twee weken ook verkrijgbaar bij het Informatiepunt Ommoord van de BOO, Stresemannplaats 8. Geopend maandag van 13.30 uur - 15.30 uur en van dinsdag tot vrijdag van 09.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur.


Meer informatie over het Burgerpanel Rotterdam is te vinden op www.burgerpanelrotterdam.nl/

>>ga naar website BOO

Geen opmerkingen: