zaterdag 4 april 2009

TRAININGEN VOOR VRIJWILLIGERS
In samenwerking met LOKAAL organiseert de SBR (Samenwerkende Bewonersorganisaties Rotterdam) een aantal trainingen. Voor Rotterdammers die actief zijn in een bij de SBR aangesloten bewonersorganisatie is de training gratis. In de maanden april en mei bieden wij de volgende trainingen aan:

Training Effectief Besturen
Met effectiever besturen kunt u de vergadertijd halveren en de tijd dat u ├ęcht aan de slag bent verdubbelen. De 3-delige training ‘Effectief Besturen’ is gericht op (aspirant-) bestuursleden van onder meer vrijwilligersorganisaties, buurtverenigingen en politieke organisaties. De training gaat onder meer dieper in op de rolverdeling binnen een bestuur en de voorwaarden om effectief te kunnen vergaderen. Tijdens de training leert u uw tijd effectiever te besteden en uw organisatie daadkrachtiger te maken. De training Effectief Besturen start op dinsdag 7 april 2009 van 19.30 tot 22.00 uur.

Cursus Gemeentepolitiek
Wie beslist over de burgemeester? Hoe komen besluiten tot stand? Wat is dualisme? Hoe komt de (deel)gemeente aan haar inkomsten? Wat doet een politieke partij? Hoe kunt u invloed uitoefenen? Weet u het antwoord niet en vindt u dat u het wel zou moeten weten? Volg dan de basiscursus Gemeentepolitiek en u weet er na afloop alles over! De cursus Gemeentepolitiek bestaat uit 5 bijeenkomsten en start op woensdag 6 mei van 19:30 tot 22:00 uur.

Training Actief in je Stad
Om meer te werken vanuit de verschillende wensen en specifieke behoeften van deelnemers, wordt in de training door de deelnemers zelf een keuze gemaakt uit verschillende modules. De training wordt afgesloten met een door de burgermeester ondertekend certificaat. De training Actief in je Stad start op woensdag 12 mei van 19.30 tot 22.00 uur.

Meer informatie over de trainingen kunt u vinden op site van de SBR onder het kopje ‘trainingen’ www.sbr-rotterdam.nl>>ga naar website BOO>>

Geen opmerkingen: