dinsdag 26 mei 2009

INTERACTIEVE LEZING IN BIBLIOTHEEK OMMOORD

Een familielid met een alcoholverslaving of problematisch alcoholgebruik?

Het Gezondheidsinformatiepunt van Bibliotheek Ommoord organiseert, samen met Context, centrum voor GGZ preventie, op maandagavond 25 mei 2009 uur een interactieve lezing voor familieleden en direct betrokkene van mensen met overmatig of problematisch alcoholgebruik.

Verslaving of problematisch gebruik van alcohol komt veel voor binnen onze samenleving. De gevolgen zijn ingrijpend en divers. Wanneer u een familielid, kind of vriend(in) heeft kunnen de zorgen om hem/haar u zwaar belasten. U als ouder, broer, zus, partner of vriend bent vaak een belangrijk steun voor degene met deze problematiek. Maar u heeft ongetwijfeld ook veel zorgen en vragen. Vragen als: ‘hoe kan ik het beste omgaan met mijn zieke familielid’ of ‘hoe moet het verder in de toekomst’? Soms kunt u deze zorgen delen met anderen; vrienden of hulpverleners. Maar wij horen ook regelmatig van familieleden dat zij zich er alleen voor voelen staan. Dan kan de zorg zwaar vallen.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Mevr. Verbunt, preventiewerker Verslaving bij Context wat alcoholverslaving of problematisch gebruik inhoudt, wat de oorzaken zijn en wat de gevolgen zijn. Daarnaast ook ruime aandacht voor kinderen en alcoholgebruik. Zij gaat verder in op wat Preventie Context voor U kan betekenen. Een ervaringsdeskundig familielid van Al-Anon vertelt haar ervaringen en op welke manier zij ondersteuning heeft gezocht en gevonden.

Het programma is interactief, er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen, informatie te winnen en ervaringen uit te wisselen met andere familieleden.

De voorlichting is in het Gezondheidsinformatiepunt van Bibliotheek Ommoord Briandplaats 21 Rotterdam. Tijd: 20.00 uur Toegang : € 2,50

Kaarten zijn vanaf maandag 18mei verkrijgbaar bij de klantenservice van de bibliotheek. Voor informatie : 010 4216631

Of via e- mail c.vleghaar@bibliotheek.rotterdam.nl

Meer informatie bij: info@context-ggzpreventie.nl of bellen met Context; centrum voor GGZ preventie, 010-49 33 555 en vragen naar Merel Verbunt.

Geen opmerkingen: