zaterdag 6 juni 2009

FIETSEN DOOR DE ALEXANDERPOLDER


Voor het derde jaar is er in Alexanderpolder een Fietsvierdaagse 55+ in september. Naast deze vierdaagse wordt er dit jaar ook een lange fietstocht van zo'n 56 km gereden, plus een triatlon. De organisatie vindt plaats door de Fietswerkgroep, samengesteld uit vertegenwoordigers van SBA, Laurens en de Stromen plus enkele vrijwilligers.

Lange fietstocht

Dinsdag 7 juli is er een fietstocht van 56 km. Start is om 10.00 uur vanaf wijkcentrum Oriënt, Kobehof5 in Oosterflank. Vanaf 9.30 uur kunt u terecht om te starten met een kopje koffie of thee. Daarna kunt u vertrekken om in uw eigen tempo de route te fietsen. De tocht gaat o.a. richting Nieuwerkerk a/d IJssel, Waddinxveen, Reeuwijk en Gouda. In Gouda kunt u voor eigen rekening gaan lunchen of op een bankje een zelf meegenomen lunchpakket nuttigen. U wordt tussen 15.00 en 16.00 uur verwacht op het eindpunt, de Vijf Havens, waar een aangeklede borrel voor u klaar staat.

Kosten: € 2,50 per persoon.

Aanmelden kan bij alle buurthuizen van Stichting Buurtwerk Alexander.


Triatlon


Woensdag 19 augustus is er een triatlon voor 55-plussers. Deze ziet er anders uit dan de officiële triatlon, het heeft bijvoorbeeld géén snelheidselement in zich. Het is de bedoeling om met anderen en in uw eigen tempo sportief bezig te zijn. De volgende onderdelen maken deel uit van de triatlon: Fietsen (10 tot12 km), wandelen (±4 km) en een keuze uit één van de volgende sporten: badminton, volleybal, mini-tennis of jeu de boule.

De dag begint om 9.30 uur met koffie of thee in buurthuis Alexanderpolder. Vanaf 10.00 uur starten we met fietsen (12,5 km.). Na een korte koffiestop gaan we wandelen (4,5 km.), vervolgens is het tijd voor de lunch. Daarna gaan we naar de Wion hal om het laatste sport onderdeel te gaan doen. Als afsluiting van deze sportieve dag gaan we om ongeveer naar De Schutse om te genieten van een kleine high tea. De dag zal om ongeveer 16.30 uur afgelopen zijn.

De triatlon wordt georganiseerd door Stichting Buurtwerk Alexander, De Stromen/Opmaat-groep, zorgaanbieder Laurens en diverse vrijwilligers.

Kosten: € 5,-, inclusief 2x koffie, lunch en een kleine high tea.

Aanmelden kan bij alle buurthuizen van Stichting Buurtwerk Alexander.Fietsvierdaagse


Deze vindt weer plaats op vier donderdagen in september: 3, 10, 17 en 24 september.

Fietsen geeft natuur(lijk) plezier, zeker als u met meerderen fietst!

Na het grote succes van de afgelopen twee jaar wordt er ook dit jaar weer een fietsvierdaagse georganiseerd.

De routes zijn rond de23 km. en voeren langs bekende en minder bekende plekken in en om Rotterdam. We vertrekken om 10.00 uur, elke donderdag vanaf een andere locatie. Bij inschrijving krijgt u een overzicht mee van de vertreklocaties. Onderweg houden we een koffiestop en twee dagen krijgt u als afsluiting een lunch.

De fiets 4-daagse wordt georganiseerd door Stichting Buurtwerk Alexander, De Stromen/Opmaat-groep, zorgaanbieder Laurens, diverse vrijwilligers en wordt ondersteund door fietsenzaak Profile Roerade.

Kosten: € 7,50 voor 4 dagen of € 2,50 per dag.

Inschrijven kan bij alle buurthuizen van Stichting Buurtwerk Alexander

Geen opmerkingen: