zondag 21 februari 2010

EXPOSITIE ROMEYNSHOF


Van 26 februari tot 26 maart is een expositie van schilderijen van Marianne van Kogelenberg in de Romeijnshof te zien.

Sinds enkele jaren is Marianne een enthousiast schilderes. Ze werkt hoofdzakelijk met Acryl en gebruikt daarbij graag veel kleur. Vooral het schilderen van portretten is haar passie. Het zo goed mogelijk nabootsen van de ooguitdrukking is een grote uitdaging. De ogen zijn de spiegels van de ziel, en vormen elke keer weer een verrassing.

Marianne gebruikt foto's als inspiratie voor haar werk en fotograferen is dan ook een geliefde bezigheid van haar. Het is een hobby waarin ze helemaal tot rust komt maar die haar tegelijkertijd erg stimuleert en activeert. Na het volgen van een speciale cursus is Marianne nu ook bezig met het schilderen van iconen. Meestal worden deze religieuze schilderijtjes op hout geschilderd maar Marianne schildert ze ook in Acryl , op doek en in groot formaat wat een bijzonder effect geeft.

In de Romeijnshof kunt u veel voorbeelden zien van portretten maar er is ook een grote icoon te bezichtigen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de Romeijnshof

Geen opmerkingen: