zaterdag 13 september 2008

ROTTERDAMMERS GEZOCHT MET OOG VOOR ROTTERDAM


Op 1 september is voor de zevende keer de campagne Oog voor Rotterdam gestart. Deze publieksprijs is bestemd voor Rotterdammers die zich inzetten voor de leefbaarheid en de veiligheid van de stad.

Vorig jaar ontvingen vier Rotterdammers het Oog van Rotterdam uit handen van de burgemeester. Een jonge vrouw sprong tussen een buschauffeur en twee jongeren die de chauffeur bedreigde. Een man hield een oogje in het zeil op het schoolplein en zorgde ervoor dat een onguur type zich daar niet meer liet zien. Een 77-jarige mevrouw spreekt hangjongeren in de buurt aan en organiseert sportactiviteiten en een meisje wist een verkrachting te voorkomen. Kortom allemaal situaties waarin Rotterdammers zich het lot van hun stadsgenoten aantrokken.

Kent u een Rotterdammer die zich inzet voor de veiligheid en de leefbaarheid van de stad? Nomineer deze persoon dan voor het Oog voor Rotterdam. Op donderdag 23 oktober 2008 reikt burgemeester Opstelten aan vier Rotterdammers de onderscheiding het Oog voor Rotterdam uit. Misschien zit uw kandidaat daar wel bij! Bovendien kunt u aanwezig zijn bij de feestelijke uitreiking van het Oog voor Rotterdam in de Burgerzaal.

Wie komen in aanmerking Voor het Oog kunnen uitsluitend individuele burgers voorgedragen worden. Voorbeelden van acties die in aanmerking komen voor het ‘Oog voor Rotterdam’: aanspreken van hangjongeren, sussen van een burenruzie, het voorkomen van een ongeval, het openhouden van een speeltuintje, of het aanhouden van een dief. Basisscholen kunnen een project van hun school voordragen voor het knipOog. Deze prijs wordt aan een klas of een groep schoolkinderen uitgereikt.

Kandidaten voordragenKent u iemand die het Oog voor Rotterdam verdient? Meldt deze kandidaat dan aan voor 6 oktober 2008.Iedereen kan een kandidaat voordragen via
www.oogvoorrotterdam.nl of via telefoonnummer 0800-1545. Een burgerpanel selecteert vervolgens uit alle genomineerden de winnaars. De voorzitter van het burgerpanel is Carlos Gonçalves, voorzitter van de deelgemeente Delfshaven. De vier overige leden van het burgerpanel zijn afkomstig van maatschappelijke organisaties in Rotterdam.

Feestelijke uitreikingOp donderdag 23 oktober 2008 onderscheidt burgemeester Opstelten vier Rotterdammers en één schoolklas. Dit gebeurt in de Burgerzaal onder grote belangstelling van stadsgenoten. Wilt u aanwezig zijn bij de feestelijke uitreiking van het Oog in de Burgerzaal op 23 oktober? Dat kan via de website
www.oogvoorrotterdam.nl. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Anouchka Kleijnen van de Directie Veiligheid tel. 06 22 549 842.

AchtergrondOm van Rotterdam een aantrekkelijke en sociale stad te maken is actieve participatie van bewoners noodzakelijk. Een veilige en leefbare stad is een verantwoordelijkheid van alle inwoners en niet alleen van de gemeente of de politie. Rotterdam veiliger en leefbaarder maken is een zaak van ons allemaal. Daarom is het goed dat we daar eens per jaar bij stilstaan. Door gewone Rotterdammers die bereid zijn te doen wat nodig is, in de Burgerzaal te huldigen.

>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: