zaterdag 13 september 2008

VESTIA ON TOUR


VestiaRotterdam Noord wil u ontmoeten deze herfst!
Normaal komen de huurders naar Vestia toe, nu draaien we de rollen om en gaat Vestia naar de huurders. Met een zilverkleurige caravan toert Vestia Rotterdam Noord door de wijken waar zij bezit heeft. Vestia praat dan met haar huurders over de woning, de buurt en wat men van Vestia vindt.Dit alles gebeurt in oktober 2008.

Vestia on Tour
Vestia on Tour start in de wijk Bergpolder en Liskwartier, daarna gaat de caravan naar Ommoord en Zevenkamp. De tour sluit af in Schiebroek-Zuid. In elke wijk staat de caravan een aantal dagen op een centrale plek in de wijk. Bewoners mogen langskomen of Vestia-medewerkers gaan bij de mensen langs. Doordat Vestia in de wijk is, is er meteen gelegenheid om te kijken wat er te verbeteren valt in de wijk. Elke wijktour wordt afgesloten met een openluchtbioscoop, voor jong en oud.
Ook straatvoetballer ’freestyler’ Touzani en zijn collega’s verzorgen een gave straatvoetbalshow.

Speeddaten
Een belangrijk onderdeel van Vestia on Tour is de speeddate. Tijdens deze speeddate-sessies wil Vestia Rotterdam Noord in korte gesprekken weten wat er bij de bewoners leeft en speelt. Ook kunnen bewoners vragen stellen en ideeën voor de buurt aanreiken. Vestia Rotterdam Noord hecht namelijk waarde aan de mening van haar huurders.

Partners
Vestia Rotterdam Noord werkt niet alleen in deze wijken. Daarom zijn ook de partners onderdeel van Vestia on Tour. Bijvoorbeeld de wijkagent, opbouwwerkers, deelgemeente-medewerkers, buurtbemiddeling en de Roteb.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.

>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: