vrijdag 25 januari 2008

BUURTBEMIDDELING OP VOLLE STERKTE


Wat is buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling biedt hulp bij het oplossen van onenigheid tussen buren. Veel voorkomende problemen zijn: geluid, huisdieren, gebruik van portiek of galerij, vuilafvoer. Het is natuurlijk het prettigste om er samen uit te komen. Maar dat lukt niet altijd.
Wat telt is een oplossing die voor beide buren goed werkt. De bemiddeling kiest geen partij en werkt belangeloos. Buurtbemiddelaars zijn bewoners uit de wijk die dit werk vrijwillig, na het volgen van een cursus uitvoeren.

Feestelijke certificaatuitreiking door wethouder Lucas Bolsius
In de afgelopen maanden hebben 30 bewoners de basistrainingen Buurtbemiddeling gevolgd. Daarmee telt Prins Alexander ruim 40 buurtbemiddelaars die in alle wijken ingezet worden.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst met alle Rotterdamse bemiddelaars in december, ontvingen alle in 2007 getrainde vrijwillige buurtbemiddelaars het stedelijke certificaat uit handen van Wethouder Lucas Bolsius.

Coaching bij burenproblemen: nieuwe dienst van Buurtbemiddeling Prins Alexander
Een aantal leden van de al meerdere jaren actieve teams van Zevenkamp en Ommoord hebben in het weekend van 17 en 18 november een verdiepingstraining ‘coaching van buren’ gevolgd.
Dit is een nieuwe vorm van dienstverlening die Buurtbemiddeling Prins Alexander biedt.
Wanneer iemand een conflict of slechte verstandhouding zonder bemiddelingsgesprek wil oplossen, helpen de coaches van Buurtbemiddeling manieren te vinden om zelf het gesprek met de buren te voeren òf om op een andere manier met de situatie om te gaan, zodat deze niet escaleert.

Nieuwe basistraining
In het voorjaar start weer een nieuwe basistraining van 6 dagdelen voor kandidaat buurtbemiddelaars: donderdagavond 13 maart, zaterdagochtend en middag 15 maart, donderdagavond 27 maart en zaterdagochtend en middag 29 maart. Er zijn nog plaatsen vrij, aanmelding kan telefonisch of per email.
Contact Indien u van gedachten wilt wisselen over een probleem met buren, kunt u contact opnemen met Buurtbemiddeling Prins Alexander door te bellen naar 010 456 04 09.E-mail:
prinsalexander@buurtbemiddeling.org en meer informatie kunt u vinden op de website www.buurtbemiddelingprinsalexander.nl