vrijdag 24 oktober 2008

HERFSTMARKT LAURENS


Laurens Actief organiseert op dinsdag 28 oktober een Herfstmarkt van 10:00 uur tot 15:30 uur in De Schutse aan de Cordell Hullplaats 22. De Herfstmarkt is voor iedereen toegankelijk.

Zoals u gewend bent, zal er in een gezellige herfstsfeer een breed aanbod van diverse standhouders zijn, met onder meer kaarten, sieraden, woondecoraties, glaswerk etc.

Natuurlijk kunt u ook in het restaurant van woongebouw De Schutse deze dag terecht voor een heerlijke lunch en nog meer lekkernijen die past bij de herfst sferen.

Laurens is een zorgorganisatie op het terrein van de ouderenzorg. Laurens is een grote koepelorganisatie in Rotterdam. Laurens Actief coördineert een activiteitenprogramma voor ouderen vanaf 55+. Deze activiteiten vinden plaats op verschillende locaties binnen deelgemeente Alexander.

Meer informatie over de Herfstmarkt is te verkrijgen bij Laurens Actief van Laurens,
tel. 010-2861488.

>>Ga naar website BOO.....

VRIJWILLIGERSFEEST


Vrijwilligers vinden we in alle facetten van onze samenleving. In de zorg, voor kinderen en onderwijs, armoede en vooral in de sport zijn duizenden vrijwilligers actief. Ook binnen uw vereniging/organisatie is dat zo. Maar vanzelfsprekend is het niet. Organisaties moeten hun best doen om mensen te motiveren vrijwilliger te worden of te blijven.

Make A Difference Day
Prins Alexander wordt op 1 november 2008 MADD (Make A Difference Day). Die dag zullen teams van bekende en onbekende Rotterdammers als vrijwilliger aan de slag gaan in onze deelgemeente. Zo komt Quintis Ristie, de interviewer van ‘Raymann is Laat’ en van de Lassie reclame, die dag onze vrijwilligers helpen. De deelgemeente heeft dit jaar zeven verenigingen en organisaties gevraagd om hieraan mee te doen. In maart 2009 kan uw vereniging of organisatie degene zijn die op Make A Difference Day een van deze teams over de vloer krijgt om vrijwilligers voor u te werven. Heeft u een goed idee voor MADD 2009, dien het dan in bij de deelgemeente Prins Alexander en ding mee naar een MADD-team volgend jaar maart.

De deelgemeente Prins Alexander helpt de verenigingen en organisaties in Prins Alexander om vrijwilligers te vinden. Daarvoor heeft zij de organisatie ‘inZ’ gevraagd om alle vrijwilligersorganisaties in Prins Alexander te ondersteunen bij het werven van vrijwilligers.

Vrijwilligerscafé Romeynshof
Op 1 november bedankt de deelgemeente tijdens MADD ook alle actieve vrijwilligers tijdens het vrijwilligerscafé. De deelgemeente nodigt alle vrijwilligers uit uw vereniging/organisatie hiervoor van harte uit op zaterdag 1 november 2008 vanaf 16.00 uur in de Romeynshof aan de Stresemannplaats 8 in Rotterdam. In de Romeynshof ziet u die middag alle mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, er is muziek, lekker eten en natuurlijk de uitreiking van de MADD wisseltrofee. Voor iedereen volop gelegenheid om gezellig bij praten met andere vrijwilligers. Bij deze brief vindt u een uitnodigingsbrief voor uw vrijwilligers. Wilt u deze brief verspreiden onder uw vrijwilligers?

Doet uw vereniging/organisatie ook mee met MADD op 1 november? Dat kan door het promotiepakket te bestellen bij
jvdvalk@stichtingmda.nl en op 1 november aanstaande te gebruiken tijdens MADD. Verder kunt u meedoen door:

een Hyves pagina te maken van uw vereniging en lid te worden van de Hyvespagina van MADD;
www.madd74.hyves.nl
door in uw communicatiemiddelen aandacht te besteden aan het vrijwilligerscafé en Make A Difference Day;
door deze dag niet-actieve leden van uw vereniging of organisatie kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.
Door uw MADD activiteiten te melden bij de deelgemeente Prins Alexander bij
c.verbrugge@prinsalexander.rotterdam.nl
Door gebruik te maken van het promotiepakket.

>>Ga naar website BOO.....
DAG VAN DE DIALOOG

7e Dag van de Dialoog Rotterdam

Vrijdag 7 en zaterdag 8 november 2008 is alweer de 7e Dag van de Dialoog in Rotterdam. Dit jaar met als thema: ‘Smaken verschillen’. In deze week organiseren zo’n 15 steden in Nederland de Dag van de Dialoog. Doe ook mee! De dialoog is een gespreksmethode waarbij deelnemers aan de hand van een centrale vraag of onderwerp (thema) op persoonlijke titel voor elkaar ‘de tijd nemen’ en met elkaar in gesprek gaan. In tegenstelling tot een discussie of een debat, is een dialoog primair gericht op kennismaking, het delen van ervaringen, samen dromen en doen.
Thema 2008: ‘Smaken verschillen’De diversiteit in Rotterdam is natuurlijk enorm, je ziet de verschillen op allerlei gebied. Bijvoorbeeld qua cultuur, sexe, leeftijd, afkomst, buurt waarin je woont, interessegebieden, voorkeuren ... noem maar op. Het is goed dat op 1 dag, tijdens de Dag van de Dialoog 2008, Rotterdammers deze voorkeuren en wensen met elkaar delen en daarover elkaar beter leren kennen. Niet om allemaal eender te worden, maar om in te zien dat verscheidenheid juist de drijvende kracht kan zijn in Rotterdam. Waar we later als samenleving veel profijt van kunnen hebben. Meer informatie op:
www.dagvandedialoog.nl, telefoon: 010 – 467 39 02.

Verder is er ook informatie te vinden op de website van Opzoomer Mee.
www.opzoomermee.nl
Ook het opbouwwerk Ommoord kan informatie verstrekken, email:
opbouwwerk.ommoord@orange.nl

>>Ga naar website BOO.....

ACTIEPROGRAMMA VRIJWILLIGERSWERKOnlangs heeft de deelgemeente het Actieprogramma Vrijwilligerswerk 2008 - 2011 gepresenteerd.

In het actieprogramma presenteert de deelgemeente een groot aantal voornemens om het vrijwilligerswerk te stimuleren.

De nota is te downloaden door hier te klikken.

>>Ga naar website BOO.....

HET OPROLLEN VAN DE RODE VLAG
Toen de eerste auto op de weg kwam moest er iemand met een rode vlag voor het monster uitlopen om te waarschuwen voor deze gevaarlijke moderniteit. Snelverkeer was en is inderdaad riskant, maar de auto en de scooter zijn niet meer weg te denken en we geven onze kinderen verkeersles en begeleiding om ermee om te gaan.

Ook internetverkeer, MSN, Hyves, Youtube en webcam enz. kunnen riskant zijn, maar voor onze 'multitask'kinderen die van alles met de moderne communicatiemiddelen kunnen en ook doen, en dan ook nog tegelijkertijd, zijn ze vanzelfsprekend.
Opvoeden betekent dus: soms de rode vlag hijsen, vaker echter geïnteresseerd meeleven en zelf iets proberen te begrijpen van het leven 'online', soms samen ernaar kijken, er plezier mee beleven en zonder veel bangmakerij ook over de risico's praten. Je foto voor je vrienden wil je waarschijnlijk niet morgen op de voorpagina van de krant, die leuke jongen online van dertien blijkt voor de deur een man van veertig en die gratis ringtones voor je mobiel klinken minder vrolijk als je er iedere maand opnieuw voor moet betalen.

Wat een opluchting die thema-avond in de Romeynshof, voor mij en andere ouders om te horen van de gastspreekster dat we ons best wel eens bezorgd mogen maken over internet thuis. Maar dat het onze kinderen ook geweldig veel informatie biedt, dat het uitwisseling van ervaring en ideeën met vrienden stimuleert, dat het de kans geeft schoolopdrachten thuis te maken.

Fijn ook om te horen op welke manier we onze kinderen kunnen stimuleren en ook een beetje beschermen. Met een tijdslot bijvoorbeeld, of filters maar vooral met een open gesprek over inter­net aan tafel of tijdens de afwas. Met vuistregels voor internetgebruik. Alles van je kind willen weten kan benauwend zijn, voor beide partijen: een beetje vertouwen werkt beter dan alleen maar achterdocht en angst.

Kortom: een goed idee, zo'n thema-avond in de bibliotheek. Een deskundige met ervaring en ma­teriaal en voorbeelden en een positieve benadering van internet en kinderen. Andere ouders om mee van gedachten te wisselen. Een kopje koffie en leuke online voorbeelden. En belangrijke websites, zoals bijvoorbeeld
www.mijnkindonline.nl

Naar huis fietsend nam ik mij voor de rode vlag op te rollen en op zolder op te bergen, maar wel onder handbereik. En eens op Youtube te kijken.

Gert Hendriks, ouder en grootouder

(overgenomen uit Doc.shop nieuwsbrief 4)

>>Ga naar website BOO.....


DOC.SHOP THEMA-AVOND MIJN KIND ON LINE

Terugblik op de thema-avond Mijn Kind Online georganiseerd door Doc.shop in samenwerking met Bibliotheek Ommoord.

Op 23 september was het zover: onze eerste informatieavond voor ouders en andere geïnteresseerde.

Van te voren hadden we mapjes samengesteld, die we konden meegeven aan ouders en geïnteresseerden, die deze avond zouden komen luisteren naar Frederique Lems, onze gastspreekster van vanavond, namens Stichting Online (kijk voor meer informatie op
www.mijnkindonline.nl).

We hadden 3 aanmeldingen en er kwam nog 1 meneer bij en dus hadden we met een klein clubje (dat wel) een hele leuke, interessante avond.
Frederique liet ons kennis maken met de belevingen van jongeren m.b.t.
computergebruik en besprak naast de nadelen en gevaren, ook zeker de voordelen van bijvoorbeeld MSM-en met elkaar. Wel eens bedacht dat voor dyslectische jongeren het heerlijk moet zijn om te kunnen typen met je vrienden en vriendinnen, zonder dat er gelet wordt op taalfouten? Sterker nog, er wordt van alles bedacht in dit eigen "taaltje". Jongeren gebruiken de mogelijkheden van internet, niet zoals de meeste ouders om informatie op te zoeken, maar ook zeker om hun sociale contacten te onderhouden.

De aanwezigen op deze avond, waren net als ons enorm enthousiast en wij weten het zeker: wij vragen Frederique Lems nog een keer!
Wilt u de ervaring van een van de aanwezige ouders lezen (op 23 september jongsleden) dan verwijzen wij u graag naar het stukje "over het oprollen van de rode vlag"

Bent u benieuwd naar de samenwerking tussen de bibliotheek en Doc.shop en in het bijzonder naar de thema-avonden, dan kan ik u alvast vertellen dat we de volgende keer het onderwerp "loverboys" onder de aandacht willen brengen. Het is de bedoeling dat we Maria Mosterd, bekend van het boek: echte mannen eten geen kaas uitnodigen en dat er een ervaringsdeskundige aanwezig zal zijn, die haar kennis en ervaringen over de loverboys met u deelt op deze avond. Hou de volgende nieuwsbrief in de gaten!!!

(overgenomen uit Doc.shop nieuwsbrief 4)
>>Ga naar website BOO.....

FRIDTJOF NANSENSCHOOL KINDERBOEKENWEEKTijdens de Kinderboekenweek zijn de leerlingen van de Fridtjof Nansenschool veel voorgelezen. Zij hebben prachtige gedichten geschreven en leuke liedjes geleerd over poëzie, het thema van de Kinderboekenweek. Op vrijdag 10 oktober jl. was de feestelijke afsluiting.

In de grote aula streden 6 leerlingen die de voorrondes hadden gewonnen om de titel "Fridtjof Nansen voorlezer van het jaar". De leerlingen en jury luisterden aandachtig naar de prachtige verhalen die werden voorgelezen. Na lang beraadt maakte de jury de winnaar bekend. Sabine van Beek uit groep 6 won de mooie wisselbeker met het verhaal "Meester Jaap doet het weer" van Jacques Vriens. Tijdens het verhaal zong Sabine het liedje "Ik ben verliefd op Evelien, maar ze wil me nooit meer zien". Dit was zo leuk dat iedereen het er over eens was dat Sabine de winnaar van de voorleeswedstrijd moest worden. "Ik ben heel trots en mijn naam komt ook op de beker.", aldus een blije Sabine. Alle finalisten ontvingen een mooie welverdiende oorkonde.

Na afloop van de voorleeswedstrijd was er op het schoolplein een kinderboekenverkoop van Het Boekenballet. De ouders en kinderen konden snuffelen tussen de mooiste boeken van de uitgeverijen Christofoor en De Vier Windstreken. Titels als De mooiste vis van de zee, Jelle en Minke en De oude boom vonden gretig aftrek. "Het is belangrijk dat kinderen niet alleen in de kinderboekenweek worden voorgelezen, maar ook daarna. Het is goed voor de taalontwikkeling en concentratie. Bovendien stimuleert het de fantasie en het is vooral heel leuk", aldus Saskia de Jonge van Het Boekenballet.

Meer informatie over Het Boekenballet vindt u op
www.boekenballet.nl

>>Ga naar website BOO.....

GEEN ROMMELMARKT25 oktober is er in het kerkelijk centrum “Open Hof” in Ommoord weer een bazaar, of zo u wilt een snuffelmarkt. Het begrip rommelmarkt is op dit evenement niet van toepassing, want rommel wordt er niet verkocht.

U bent vanaf 10.00 uur hartelijk welkom. Om 16.00 uur wordt de deur gesloten en alles weer in orde gemaakt voor de zondagse diensten en vieringen.

Stoffelijke bijdragen worden op de volgende tijdstippen graag in ontvangst genomen.
23 oktober van 13.00 tot 15.00 uur en 19.00 tot 20.30 uur.
24 oktober van 10.00 tot 14.00 uur.

Ook nu wordt de opbrengst weer gebruikt voor de realisatie van het nieuwe kerkgebouw. 8 oktober jl werden de vergevorderde plannen in het “oude” kerkgebouw ten doop gehouden. Inmiddels kunt u deze op de website
www.openhof-ommoord.nl ook bekijken.

De Open Hof snuffelmarkten – kringloop van gebruiksgoederen - dragen bij aan een beter milieu.

U bent op 25 oktober van 10.00 tot 16.00 uur weer hartelijk welkom op de bazaar/snuffelmarkt in Open Hof aan de Hesseplaats in Ommoord.

(artists impressie Leyten en partners)
>>Ga naar website BOO.....

DECEMBER STRAATFEEST SINTERKLAAS, KERST OF OUD & NIEUWHET GRATIS FEESTPAKKET VOOR UW STRAAT STAAT KLAAR
U kunt het feestpakket ophalen bij Opzoomer Mee.
U moet uw straat natuurlijk wel eerst even aanmelden.
Wacht daar niet te lang mee want op = op.

WAT ZIT ER IN HET FEESTPAKKET?

Uitnodigingskaarten
50 kaarten om iedereen uit te nodigen (zie voorkant folder)

Versiering
50 meter lint en 30 Sjappo’s (grote kartonnen kerstballen)
Kortingsbon lichtslang van 45 meter (U betaalt slechts een tientje)

Catering
Pakjes koffie, thee en cacao, plastic bekertjes en lepeltjes, speculaasjes en chocolaatjes

Waardebon van 175 euro
Om zelf uw straatfeest(en) nog mooier te maken

WILT U OOK EEN KERSTBOOM VAN 7 METER?
Geef dit dan aan op de aanmeldkaart. Gemeentewerken plaatst de kerstboom op dinsdag 9 december en zet er een piek op.

DE KLEINE LETTERTJES

• Uw straat telt 50 woningen. Werk zo nodig samen met een ander straat of bel Opzoomer Mee: 213 10 55.
• Ook een kerstboom? Zorg dan dat uw aanvraag voor 1 december binnen is. Let op: de plek van de boom moet per wagen bereikbaar zijn. U versiert de boom en ruimt hem op.

FEESTTENT
Wilt u er tijdens het straatfeest warm en droog bijzitten? Bel 213 10 55 en reserveer de feesttent van Opzoomer Mee.

Als u de folder van Opzoomer Mee wilt lezen
klik dan hier. Een aanmeldkaart kunt u downloaden door hier te klikken of bel Opzoomer Mee 010/213.10.55

BEL OPZOOMERMEE (213 10 55) VOOR DE AANMELDKAART.

>>Ga naar website BOO.....

OMMOORDSE VELD MOOISTE GROENPLEK IN PRINS ALEXANDERTer gelegenheid van de presentatie van de groenvisie van de deelgemeente Peins Alexander, is er een verkiezing georganiseerd van de mooiste groenplek in de deelgemeente Prins Alexander.

7 wijken uit de deelgemeente hadden elk één plek aangewezen om genomineerd te worden als mooiste groen plek. En uit de presentaties kwam wel naar voren dat wij heel veel mooie groene plekken hebben in onze deelgemeente.

Het Ommoordse Veld kwam als winnaar uit de bus met 59% van de stemmen. Een succes voor de initiatiefneemster Mary Gerritse!

De werkgroep Ommoordse Veld had al een bestemming op het oog, n.l. een koe. Maar zo merkte Marry Gerritse bij de prijsuitreiking droog op: 'die zullen we het tuincentrum waar de waardebon van afkomstig is wel niet kunnen krijgen'.

In een interview met het AD vertelde Mary uiteraard blij te zijn met de prijs, evenals met het feit dat er de komende jaren geen woningbouw op het Ommoordse veld zal plaatsvinden. Maar ´ooit komen ze wel weer eens langs met nieuwe plannen´.

>>Ga naar website BOO.....

DE HOOGHE HES


Bij het winkelcentrum Hesseplaats zijn de voorbereidende werkzaam begonnen voor de bouw van een nieuw appartementscomplex.

De naam is inmiddels ook bekend: De Hooghe Hes.

Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2009 gestart gaat worden met de bouw.

In tegenstelling tot (al bijna twee jaar in aanbouw zijnde) flat bij de binnenhof, worden er uitsluitend koopappartementen aangeboden. De koop prijs ligt tussen € 185.000,-- en € 367.00,--

De makelaar heeft inmiddels een mooie glossy folder uitgebracht. Helaas staan er nog wel een paar storende fouten in. Om nu te beweren dat Ommoord drie winkelcentra heeft en een eigen deelgemeente is, dat is toch wel een beetje te veel van het goede!

Meer informatie is te vinden op
www.hooghehes.nl
>>Ga naar website BOO.....