maandag 10 mei 2010

OPZOOMERSPREEKUUR


Woensdag 12 mei houdt het WijkOpzoomerteam Ommoord weer een Opzoomerspreekuur. Het spreekuur wordt gehouden in de vergaderruimte van de BOO.

Van 12.00 uur tot 14.00 uur zijn enkele leden van het WOT aanwezig om. Vertegenwoordigers van Opzoomergroepen kunnen terecht om hun Opzoomerbonnen te verzilveren. Maar Ommoorders die een Opzoomeractie willen starten kunnen informatie en suggesties krijgen hoe ze een succesvolle actie kunnen starten.

Om wachten te voorkomen is het wenselijk om een afspraak te maken op welk tijdstip u welkom bent.

Het volgende Opzoomerspreekuur is woensdag 26 mei a.s.

KUNST FLEURT FIETSTUNNELS OMMOORD OP


Buurtbewoners sloegen de handen ineen om het gevoel van onveiligheid voor de passanten van de verwaarloosde fietstunnels aan het Albert Schweitzerplantsoen weg te nemen.

Verwaarloosd en bespoten met graffiti. De fietstunnels aan het Albert Schweitzerplantsoen in Ommoord zagen er tot voor kort weinig aanlokkelijk uit. In een gezamenlijk project met de toepasselijke naam “De Verbinding” werkten buurtbewoners, de cultuurscout van de Deelgemeente, Woonbron, Sonor, Jongerenwerk en Stichting Buurtwerk Alexander samen aan een mooie oplossing. De tunnels werden professioneel voorzien van een kleurig grafitti-kunstwerk. Op woensdag 28 april onthulde portefeuillehouder Wonen van de Deelgemeente Prins Alexander, Patrick Meijer, op feestelijke wijze het resultaat.

De kunstenaar Daniel Klaassen van het kunstenaarscollectief Grafitti-netwerk is de maker van de nieuwe beschildering. Door te kijken naar de passanten en hen vragen te stellen over waarom zij hierlangs komen en wat zij van de tunnels vonden, verzamelde hij informatie. Deze informatie verwerkte hij tot beelden, die nu de beide fietstunnels sieren.


Patrick Meijer knipte afgelopen woensdag samen met Sandra Menheere, regisseur Beheer bij Woonbron Prins Alexander, een lint door. Hiermee werd de eerste tunnel officieel geopend. Daarna fietste hij met Sandra achterop door de tweede tunnel. Zo is Ommoord weer een stukje mooier geworden en ook een stukje veiliger.

BROEMDAG


Veilig Verkeer Nederland organiseert voor 60-plussers samen met De Stromen en de Gemeente Rotterdam een opfriscursus rijvaardigheid voor Senioren

Wat kunt u verwachten tijdens de BROEM-dag?

Een speciaal opgeleide instructeur begeleidt u tijdens een rit in uw eigen auto
Uw theoriekennis wordt weer op pijl gebracht
Uw oren, ogen en reactie worden getest
U ontvangt een vrijblijvend advies over uw rijvaardigheid
Na afloop van de training ontvangt u een certificaat
Geen consequenties voor uw rijbewijs!
Waar en Wanner in 2010?

Dinsdag18 mei Romeynshof, Hendersonplaats 7, Ommoord.

Ochtendsessie van 08.30 uur - 12.15 uur

Middagsessie van 13.00 uur - 16.30 uur

Kosten en aanmelding:4 uur professionele ondersteuning voor slechts € 5,-- per persoon.


Deelname vanaf 60 jaar.

Inschrijven kan door contact op te nemen met Linda de Jong van Veilig Verkeer Nederland via telefoonnummer 0184 - 68.53.17 of per mail dcdejong@hetnet.nl

KONINGINNENDAG 2010 IN OMMOORD


Het was weer een geweldig feest, vorige week vrijdag op de Hesseplaats in Ommoord! Ondanks de regen in de ochtenduren kwamen mensen uit de wijde omtrek af op het spetterende Koninginnedagfeest georganiseerd door Oranjestichting “De Aandacht”.

Naast de bekende, altijd leuke, spelletjes waren dit jaar ook de pannakooi en klimmuur erg populair, Veel kinderen reden mee met de huifkar en er zijn weer een heleboel kinderen geschminkt naar huis gegaan. Ook de kindervrijmarkt werd druk bezocht en werd genoten van het live podium, met o.a. live optreden van Bea, Marjolein, Sandra, Shantykoor 't Kraaiennest en de kinderplaybackshow.

Met al die activiteiten hebben we ruim 750 euro opgehaald voorKinderboerderij “De Blijde Wei”. Samen met de opbrengst van Startzaterdag 2010 (op 18 september) zullen we hiermee oranje klompjes, bezempjes en schepjes aanschaffen voor de kleine bezoekers die willen meehelpen met het verzorgen van de dieren en het schoonhouden van het terrein.

We bedanken iedereen die ons geholpen heeft deze dag mogelijk te maken:

- Ten eerste onze medeorganisatoren: Brasserie De Verandering en Kerken van Open Hof

- Daarnaast al onze financiële sponsors: Gemeente Rotterdam, ComWonen, Comité Nationale Belangen, Woonstad Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Winkeliersvereniging Hesseplaats, Vestia, Woonbron, Euro-Rigging, Leyten, SBA, Wijkopzoomerteam Ommoord, John de Bloemenman, Groenteman Cor vd Polder en Jamin

- En natuurlijk ook alle vrijwilligers, zij zijn van onbetaalbare waarde om een dag als deze waar te maken.

Zonder jullie, kids & andere bezoekers, sponsors en helpers, was deze superdag niet mogelijk geweest!! En alle kinderen bedankt, dat jullie bij ons kwamen spelen.

Graag zien we iedereen weer op 18 september: Startzaterdag 2010, de opening van het Culturele Seizoen!

Foto’s van deze dag staan (binnenkort)op www.oranjestichtingdeaandacht.nl

ACTIE VOOR TERUGPLAATSING KUNSTWERK 'DE BOLLEN'


Geachte bewoners van Ommoord,

U weet waarschijnlijk wel dat er tot midden 2009 bij de Briandplaats in Rotterdam-Ommoord, nabij het Gezondheidscentrum Ommoord, een beeld stond genaamd “De Witte Bollen” (Zie 1972 foto). Ongetwijfeld is het u opgevallen dat dit ooit zo mooie beeld in de loop der jaren in verval is geraakt en uiteindelijk in 2009 in de brand is gestoken. (zie 2009 foto). Daarna is het verwijderd en zijn de restanten door de Deelgemeente op een veilige plaats opgeslagen. De opslag is tijdelijke en als er niets gebeurt vóór September 2010, wordt het beeld geheel vernietigd en opgeruimd.


Ik, Peter Buisman, ben als auteur van het boek “Kunst in Ommoord” enthousiast geraakt voor het beeld dat in 1972 door Hans van der Plas is gemaakt. Het beeld is destijds onthuld bij de opening van het Medisch Centrum Ommoord (de oorspronkelijke naam van het huidige gezondheidscentrum) en heeft daar ook een inhoudelijke link mee. Het maagdelijk witte beeld is gebaseerd op de scheikundige presentatie van de moleculen van bloed.
Het vernielde beeld kan echter gerestaureerd en teruggeplaatst worden, maar daarvoor is ruime steun nodig. Om al die steun te mobiliseren wil ik me gaan inzetten.
Echter….. als ik bij een instantie kom is steevast de vraag: “willen de betrokkenen en de bewoners in de directe omgeving dat ook wel?”


Vandaar dat ik de komende week de bewoners rond de Briandplaats de vraag ga stellen: “Wilt u ook dat het beeld weer mooi, glimmend wit en geheel hersteld terugkeert???”

Het stellen van deze vraag gaat door bij deze bewoners huis-aan-huis een enquêteformulier te bezorgen. Daarnaast kunnen bewoners van Ommoord (maar ook andere belangstellenden en betrokkenen) hun antwoord geven op lijsten, die bij de informatiebalies van de Bibliotheek en van het Bewoners Informatiepunt Ommoord in het wijkgebouw Romeynshof liggen. Ook bij het Activiteitencentrum Het Atelier aan de Briandplaats/Hendersonplaats kan men zijn verhaal kwijt.

Of via de link (www.artimaginaire.nl tabblad De Witte Bollen)

Ik zou het op prijs stellen als u ook uw mening geeft door de enquête in te vullen (www.artimaginaire.nl tabblad De Witte Bollen) of een reactie geven op deze e-mail.

Met vriendelijke groet
Kunst in Ommoord, Peter Buisman