maandag 10 mei 2010

KUNST FLEURT FIETSTUNNELS OMMOORD OP


Buurtbewoners sloegen de handen ineen om het gevoel van onveiligheid voor de passanten van de verwaarloosde fietstunnels aan het Albert Schweitzerplantsoen weg te nemen.

Verwaarloosd en bespoten met graffiti. De fietstunnels aan het Albert Schweitzerplantsoen in Ommoord zagen er tot voor kort weinig aanlokkelijk uit. In een gezamenlijk project met de toepasselijke naam “De Verbinding” werkten buurtbewoners, de cultuurscout van de Deelgemeente, Woonbron, Sonor, Jongerenwerk en Stichting Buurtwerk Alexander samen aan een mooie oplossing. De tunnels werden professioneel voorzien van een kleurig grafitti-kunstwerk. Op woensdag 28 april onthulde portefeuillehouder Wonen van de Deelgemeente Prins Alexander, Patrick Meijer, op feestelijke wijze het resultaat.

De kunstenaar Daniel Klaassen van het kunstenaarscollectief Grafitti-netwerk is de maker van de nieuwe beschildering. Door te kijken naar de passanten en hen vragen te stellen over waarom zij hierlangs komen en wat zij van de tunnels vonden, verzamelde hij informatie. Deze informatie verwerkte hij tot beelden, die nu de beide fietstunnels sieren.


Patrick Meijer knipte afgelopen woensdag samen met Sandra Menheere, regisseur Beheer bij Woonbron Prins Alexander, een lint door. Hiermee werd de eerste tunnel officieel geopend. Daarna fietste hij met Sandra achterop door de tweede tunnel. Zo is Ommoord weer een stukje mooier geworden en ook een stukje veiliger.

Geen opmerkingen: