zondag 21 februari 2010

KONINGINNEDAG 2010


De voorbereidingen zijn alweer in volle gang! Ook op Koninginnedag 2010 organiseert Oranjestichting “De Aandacht” weer een spetterend feest op de Hesseplaats in Ommoord. Uiteraard kunnen de kinderen hun spulletjes verkopen op de kindervrijmarkt, of een van de cirucusspelletjes spelen. Verder kan er zoals altijd geknutseld en geschminkt worden. Daarnaast is er dit jaar ook een stormbaan, springkussen en meer dan 5 meter hoge klimtoren, kun je een tochtje in een huifkar maken en maken we lekkere suikerspinnen.

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een podium. We hebben al een aantal optredens gepland, maar we zijn nog op zoek naar een aantal mensen die zelf een optreden willen verzorgen. Dus ben jij zanger, danser, cabaretier of ben je ergens anders goedin, geef je dan op!

Ook organiseren we een kinderplaybackshow! Wil je meedoen? Mail naar podium@oranjestichtingdeaandacht.nl.

Helaas redden we het op zo’n geweldige dag niet alleen. We hebben jou nodig! Lijkt het je leuk om te helpen op deze spelletjesdag? Meld je dan aan! Stuur een mailtje naar rweevers@oranjestichtingdeaandacht.nl.

A13/A16


Het lijkt de laatste tijd wat stil rond de plannen met betrekking tot de verlengde A13/A16, maar achter de schermen wordt er nog steeds gewerkt om een goede inpassing te bewerkstelligen.

Zoals bekend is de minster voornemens om in de loop van 2010 een besluit te nemen over de inpassing in het landschap.

Onduidelijk blijft wat nu het standpunt is van wethouder Vervat in deze vaak. Daarom is de afgelopen een brief verzonden aan de Bestuurlijke Afstemgroep A13/A16.

Deze brief kunt u lezen door hier te klikken. De gemeente Lansingerland heeft inmiddels ook aangedrongen op meer duidelijkheid, deze kunt u lezen door hier te klikken.

Eén bewoner uit Ommoord heeft onlangs gereageerd op de plannen en heeft aangegeven dat hij in alle discussies de problematiek van de luchtvervuiling (fijnstof) begint te missen.

Voor de projectgroep A13/A16 blijft dit echter een hoge prioriteit, die zeker in de aandacht blijft. De reactie van de bewoner kunt u lezen door hier te klikken.

NIEUWBOUW OPEN HOF


Nieuwbouw letterlijk een Open Hof

Sinds vrijdag 22 januari zijn de contouren van de nieuwe Open Hof duidelijk zichtbaar. Donderdag 14 januari plaatst een mobiele kraan van P & K de eerste stalen spanten, van wat de kerkzaal gaat worden.

Op zondag zien de kerkgangers dat het hoogste gedeelte van de nieuwbouw al op hoogte is. Maandagmiddag 18 januari plaatst Voortman Staalbouw de laatste ronde spanten van het stiltecentrum.


Zondag 24 januari presenteert het complete stalen frame van het kerkgebouw, met een dun laagje sneeuw bedekt, zich aan de kerkgangers.Bezemer Bouw is inmiddels zelfs al met de opbouw van de liftschacht begonnen.

De Bouwcommissie van de nieuwe Open Hof is tevreden en meldt dat men, ondanks het winterweer, nog steeds op schema ligt, zodat de gezamenlijke kerken, RKK en PKN, rond Pasen 2011 hun nieuwe onderkomen kunnen betrekken.Op de website, www.openhof-ommoord.nl is de bouw d.m.v. een fotoreportage te volgen.

OPZOOMERSTARTAVOND 2010

Op dinsdag 30 maart organiseert het WijkOpzomerTeam Ommoord de jaarlijkse Opzoomerstartavond.

Tijdens deze avond zullen de Opzoomerplannen vor het jaar 2010 worden bekend gemaakt.

Het WijkOpzoomerTeam krijgt regelematig vragen van bewoners de een Opzoomeractie willen starten, maar niet precies weten hoe ze dat moeten doen. Zij kunnen inspiratie opdoen bij ervaren Opzoomeraars, verder geven de leden van het WijkOpzoomerTeam de nodige informatie.

De avond wordt gehouden op dinsdag 30 maart om 20.30 uur in Open Hof aan de Hesseplaats.

2010 kent de volgende acties:

Ronde 1 Voorjaar Opzoomer Mee: Maak uw straat vriendelijke, schoner of veiliger
Ronde 2 Zomer Een ronde die per deelgemeente verschilt
Ronde 3 Herfst Vier met de kinderen uit uw straat Halloween
Ronde 4 Winter Vier Sinterklaas, Kerstfeest of Oud & Nieuw in uw straat

De spelregels van Opzoomer Mee zijn eenvoudig:

Elke Rotterdamse straat kan aan elke ronde van Opzoomercampagne meedoen

Uw straat telt tenminste 50 woningen. Mocht uw straat kleiner zijn dan kunt u met Opzoomer Mee afspraken op maat maken
Vijf bewoners (van verschillende huisnummers) melden zich middels een aanmeldkaart aan voor een campagneronde
U moet ontvangen gelden verantwoorden bij de bewonersorganisatie of het opbouwwerk in uw wijk
Ook scholen, buurthuizen en verenigingen kunnen onder speciale voorwaarden aan sommige campagnerondes meedoen. Zij dienen dan wel een ouderencomplex of zorginstelling in hun buurt te adopteren.
Naast de campagne organiseert Opzoomer Mee ook cursussen en uitwisselingen rond het Opzoomeren. Kijk hiervoor op de site van Opzoomer Mee
Informatie over het Opzoomeren is ook te vinden op de website www.opzoomermee.nl

PARKEERPROBLEMEN KRUIDENBUURT

Twee weken geleden stond er in het AD een artikel over de parkeerproblemen in de Kruidenbuurt. Bewoners die aan het woord kwamen waren van mening dat een oplossing zou zijn om betaald parkeren in te voeren in de wijk.

Wij ontvingen een mail van een bewoner uit Ommoord, die zich zorgen maakt omdat dit mogelijk de opmaat is om in heel Ommoord het betaald parkeren te gaan invoeren.

Citaat uit de mail:

Over een aantal jaren zal er niet alleen in de Kruidenbuurt maar in heel Ommoord betaald parkeren worden ingevoerd, omdat mensen uit de Kruidenbuurt zelf hun auto's in aanliggende gebieden gaan parkeren om niet te hoeven betalen , daar ontstaat parkeeroverlast,daar komt betaald parkeren etc.

De gebieden(en dus uiteindelijk heel Ommoord) waar betaald parkeren wordt ingevoerd zal uiteindelijk iedereen moeten gaan betalen voor parkeervergunningen waarbij nog steeds niemand de garantie heeft dat hij/zij in de buurt van zijn huis kan parkeren.

Gezinnen met 2 auto's (vaak nodig voor werk) kunnen voor hun 2e auto geen parkeervergunning krijgen en moeten maar zien dat ze hun auto ergens( ver weg van hun huis gratis kunnen parkeren). Een ander nadeel wordt dat visite ook moet gaan betalen.

De bewoner die de mail verzond heeft gevraagd of de BOO kan inventariseren wat bewoners denken van betaald parkeren in Ommoord.

Wij zijn benieuwd naar uw mening. U kunt deze zenden aan info@boo.nl

NIEUWE CULTUURSCHOUT IN PRINS ALEXANDER


Vanaf 1 februari jl. is Marieke Bongaards Menno Rosier als cultuurscout opgevolgd in Prins Alexander. De cultuurscouts stimuleren kunst- en cultuurprojecten met een sociaal-maatschappelijke insteek in de Rotterdamse wijken. Ze maken deel uit van stichting SBAW (www.sbaw.nl). De cultuurscout Prins Alexander wordt medegefinancierd door de deelgemeente Prins Alexander. Vanaf nu kunt u bij Marieke terecht voor informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning bij het uitvoeren van uw creatieve ideeën of plannen. Dus: heeft u een idee op het gebied van muziek, toneel, dans, literatuur, film of beeldende kunst in de wijken? Meld het bij de cultuurscout Prins Alexander.

Marieke Bongaards was hiervoor onder meer vestigingsmanager van de Rotterdamse vestiging van Stichting United Smile. United Smile organiseert, in samenwerking met woningcorporaties of (deel)gemeenten, sociaal- kunstzinnige activiteiten in de wijken om mensen meer bij hun wijk, straat, flat, of buren te betrekken.

Marieke Bongaards is van maandag tot en met donderdag te bereiken op:
t: 06-17161954
@: cultuurscoutprinsalexander@sbaw.nl
www.culturelekaartrotterdam.nl ¦www.sbaw.nl/cultuurscouts


Werkplek: LCC Zevenkamp ¦ Ambachtsplein 141 ¦3068 GV Rotterdam ¦ (010) 456 39 93

AFSCHEID MYRANDA MULDER


Donderdag 18 februari werd in het Dagcentrum de Viersprong afscheid genomen van Myranda Mulder.

Een flink aantal relaties die in het verleden met Myranda hebben samengewerkt waren naar de Viersprong gekomen om haar te bedanken voor het vele werk dat zijn voor Ommoord en de bewoners heeft verzet, Juist de aandacht op het persoonlijke vlak voor vrijwilligers heeft gemaakt dat Myranda bij veel mensen zeer geliefd was en is.

Gesproken woorden, gezongen bedankjes, bloemen, brieven en cadeautjes onderstreepte nog eens dat er veel waardering was voor het dat Myranda in Ommoord heeft verzet.

EXPOSITIE ROMEYNSHOF


Van 26 februari tot 26 maart is een expositie van schilderijen van Marianne van Kogelenberg in de Romeijnshof te zien.

Sinds enkele jaren is Marianne een enthousiast schilderes. Ze werkt hoofdzakelijk met Acryl en gebruikt daarbij graag veel kleur. Vooral het schilderen van portretten is haar passie. Het zo goed mogelijk nabootsen van de ooguitdrukking is een grote uitdaging. De ogen zijn de spiegels van de ziel, en vormen elke keer weer een verrassing.

Marianne gebruikt foto's als inspiratie voor haar werk en fotograferen is dan ook een geliefde bezigheid van haar. Het is een hobby waarin ze helemaal tot rust komt maar die haar tegelijkertijd erg stimuleert en activeert. Na het volgen van een speciale cursus is Marianne nu ook bezig met het schilderen van iconen. Meestal worden deze religieuze schilderijtjes op hout geschilderd maar Marianne schildert ze ook in Acryl , op doek en in groot formaat wat een bijzonder effect geeft.

In de Romeijnshof kunt u veel voorbeelden zien van portretten maar er is ook een grote icoon te bezichtigen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de Romeijnshof

POLITIEK DEBAT IN PRINS ALEXANDER


Op donderdag 25 februari kunnen inwoners van Ommoord in debat gaan met de vertegenwoordigers van de politieke partijen die mee doen aan de verkiezingen op 3 maart.a.s.

Aan de hand van een aantal stellingen kunnen politici en bewoners hun mening geven.

Het debat wordt gehouden in buurthuis de Molshoop, Sigrid IUndsetweg 300.

Deuren open om 19.00 uur, aanvang debat 19.30 uur

OVERHANDIGING ZWALUWTIL


Onder ruime belangstelling werd zaterdag 20 februari de eerste Rotterdamse Zwaluwentil bij de kinderboerderij de Blijde Wei in gebruik genomen.

Mary Gerritse, voorzitter van de werkgroep Ommoordse Veld, bedankte in haar welkomsttoespraakje iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het tot stand komen van de zwaluwtil.

Vervolgens onthulde zij samen met Peter Pieterse een informatiebord en werd de zwaluwtil van dichtbij bewonderd. Als de zwaluwen het Ommoordse Veld weten te vinden, dan worden de eerste 'bewoners' eind april verwacht

De plaatsing is een bewonersinitiatief en werd mogelijk door een financiële bijdrage door de deelgemeente Prins Alexander.
>>Ga naar website BOO>>