zondag 26 april 2009

Op zoek naar vrijwilligerswerk in de buurt?


Stichting MDA is op zoek naar jou!

De stichting Maatschappelijke Dienstverlening Alexander (MDA) is een instantie die gratis haar diensten biedt aan alle inwoners van de deelgemeente Prins Alexander. We bieden hulpverlening, ondersteuning, informatie en advies op het gebied wonen, welzijn, zorg en inkomen.

Het Steunpunt Informele Zorg is een onderdeel van de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Alexander. Onze organisatie ondersteunt mensen zodat zij zo lang mogelijk in de eigen woon/leefomgeving kunnen blijven functioneren. Wij richten ons op het bevorderen van de zelfredzaamheid van de cliënt en/of voorkoming van isolement.


Wij hebben verschillende vrijwilligersvacatures, onder andere:

· Maatjescontact

· Rolstoelrijden

· Vervanging mantelzorg

· Zorg voor een huisdier

· Ziekenhuisbegeleiding

· Boodschappen doen

· Klussen

· TuinonderhoudWij bieden u :

ü Passende scholing en begeleiding

ü Verzekering tegen WA en ongevallen

ü Een jaarlijks terugkerend vrijwilligersuitstapje

ü Een waardevolle periode met bijzondere ontmoetingenWij zoeken:

ü Gemotiveerde vrijwilligers die affiniteit hebben om te werken met buurtgenoten, (eventueel) ook ouderen en mensen met een lichamelijke beperking.

ü Iemand die minimaal 2 uur per twee weken beschikbaar is.Heeft u belangstelling heeft voor een van bovengenoemde werkzaamheden? Neem dan contact op met Giselle Alders

Telefonisch: 010-2868100 of galders@stichtingmda.nlHet Steunpunt Informele Zorg is gevestigd aan de Thomas Mannplaats 301 in Rotterdam Alexanderpolder.

THEATER ROMEYNSHOF

Vrijdag 8 mei

Vroeger en Nu
Talent District Oost

‘Beleef het gevoel van vroeger’ in de Romeynshof.

Op 8 mei organiseert het leerwerkbedrijf van de Romeynshof - Talent District Oost - de activiteit “Vroeger en Nu” speciaal voor de senioren uit deelgemeente Prins-Alexander. Deze activiteit staat in het teken van de stad Rotterdam en is de eerste van een reeks dit jaar. Beleef het gevoel van vroeger opnieuw en laat u meeslepen in de Rotterdamse tijdreis van 1945 tot nu.

Weet u nog dat u uw eerste stap in de metro zette? Dat het Holland Pop Festival met honderdduizenden bezoekers in het Kralingse Bos plaatsvond? En weet u nog dat de Euromast werd gebouwd en dat de top van de Euromast er later is opgezet? Graag nemen wij u terug naar deze tijden en dit doen wij niet alleen, maar met een gastheer van Gilde Rotterdam en niemand minder dan zanger Peter Burger!


Aanvang: 13:30 tot 16:30 uur, Entree: € 2,50

Kaarten vanaf heden verkrijgbaar aan de bar in de RomeynshofZaterdag 9 mei

Back to the Disco!

m.m.v. Shaky Ground

Elke keer dat er, bij welke gelegenheid dan ook, discomuziek wordt gedraaid, wordt het een feest! Mensen gaan massaal de dansvloer op en er wordt uit volle borst meegezongen. Disco is voor velen blijvend. Klassiek van de jaren 70. Om dat heerlijke gevoel weer eens op te roepen organiseert de Romeynshof een ‘ouderwetse’ discoavond met een geweldige Soul, Funk & Discoformatie: Shaky Ground (www.shakyground.nl) Geen plaatjes draaien door een DJ deze keer, maar onvervalste livemuziek met een energieke 9-mans formatie, waaronder drie ‘beesten’ van zangeressen. Alle bekende discohits passeren de revue in een drie maal vijftig minuten durend muziekspektakel. Voor de dames is het helemaal feest: zij mogen de volgende ochtend heerlijk uitslapen, want het is dan Moederdag!Aanvang: 20.00 uur, Entree: € 7,50 (inclusief consumptiebon)

Kaarten vanaf heden beschikbaar aan het buffet van de Romeynshof

EXPOSITIE ROMEYNSHOF


Van 4 mei tot 29 mei 2009 is in het Romeynshof de expositie van Nel Hoogenberg te zien. Wij nodigen u van harte uit om deze expositie te komen bezoeken. Het Romeynshof kunt u vinden op de Stresemannplaats 8 te Ommoord.

Nel Hoogenberg is tien jaar geleden begonnen met het volgen van cursussen in aquarelleren. Ze volgde deze cursussen op de Rotterdamse Volksuniversiteit. Ze heeft toen lessen gevolgd in een select gezelschap bij Rein van Kralingen.

De laatste tijd is N. Hoogenberg zich gaan richten op de olieverf. Dit is natuurlijk een geheel andere manier van schilderen. Daarnaast droogt olieverf langzaam, hierdoor zijn er meer mogelijkheden om nog iets aan het schilderij te veranderen. Dit in tegenstelling tot waterverf.

De natuur is de grootste inspiratiebron van N. Hoogenberg. In olieverf schildert ze voornamelijk bloemen. In haar aquarellen is ze verschillend. U kunt denken aan schilderijen van dieren, landschappen en bloemen. Ook heeft ze meerdere portretten gemaakt.

De expositie is vrij te bezichtigen op 28 maart vanaf 15:30 en verder t/m 25 april tijdens de openingsuren van het wijkgebouw Romeynshof van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur t/m 23.00 uur. De aquarellen en olieverfschilderijen zijn te koop.Inlichtingen:

E-mail: romeynshof@senr.rotterdam.nl

Telefoon: (010) 420 40 99

OPENING ARTOTHEEK FRIDTJOF NANSENSCHOOL


Afgelopen woendagmiddag is op de Fridtjof Nansenschool in Ommoord de Artotheek "Nansenkunst" geopend. De opening werd gevierd met een geweldige tentoonstelling van schilderijen, boetseerwerken, vogelverschrikkers in de tuin en andere bijzondere kunstwerken gemaakt door de leerlingen van alle groepen. Hoogtepunt van de tentoonstelling was het enorme mozaïek dat gemaakt was van verse groente en fruit.

De kunstwerken die te huur zijn hingen op een speciale plek in de aula en al binnen een uur waren de eerste 2 kunstwerken verhuurd. De schilderijen zijn gemaakt door leerlingen en professioneel ingelijst. "We vragen voor een klein schilderij 3 euro per maand en voor een grote 5 euro", aldus Duarte, (9 jaar en verantwoordelijk voor de PR). "Als u in de buurt woont kom ik het zelfs thuis bezorgen."

Het eerste schilderij van een prachtige ondergaande zon is verhuurd aan Mw. Preis. Zij leent bij de Artotheek van de Fridtjof Nansen omdat ze het een geweldig idee vindt en omdat ze aankomend talent graag stimuleert.

Kristina (9 jaar en lid van het artotheek team) weet te vertellen dat al het geld dat wordt verdiend met de Artotheek naar kunstprojecten op school gaat. Ouders, familieleden en buurtbewoners zijn allemaal welkom om de schilderijen te bekijken en te huren. De artotheek is open op woensdag van 12.00 uur tot 13.00 uur.>>ga naar website BOO>>

KOOPWONINGEN MET KORTING IN OMMOORD


Woonbron is begonnen met het opnieuw verhuren en met korting verkopen van appartementen in de gerenoveerde knikflats in Ommoord in Rotterdam. De ruime appartementen hebben een eigentijdse uitstraling en voldoen helemaal aan de eisen van nu.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een grootscheepse renovatie van vier knikflats in Ommoord. De twee eerste flats die opgeleverd worden, de Briandplaats en de Albert Schweitzerplaats, zijn bestemd voor 55-plussers. In deze flats is ook een aantal spiksplinternieuwe woningen op de begane grond te koop. De flats aan de Einsteinplaats en de Niels Bohrplaats zijn ideaal voor starters. Woonbron heeft nog een ruim aanbod van verschillende woningtypes beschikbaar

Te Woon

Woonbron biedt de appartementen in de Briandplaats en de Albert Schweitzerplaats Te Woon aan. Dit betekent dat de toekomstige bewoner zelf kan kiezen of deze de woning gaat huren of kopen. De woningen in de Einsteinplaats en de Nielsbohrplaats zijn alleen te koop. Ook in deze tijd van een stagnerende woningmarkt is dat aantrekkelijk.Jan van der Donk, manager Klant bij Woonbron Prins Alexander: “Voor wie denkt dat een koopwoning buiten zijn bereik ligt, heeft Woonbron goed nieuws. Met de 25 procent korting die Woonbron kopers biedt, zijn de woningen van de wooncorporatie juist heel betaalbaar. Wilt u de woning weer verkopen, dan koopt Woonbron deze gegarandeerd van u terug. Een zeker gevoel in deze financieel onzekere tijden”.

Renovatie

Wat gebeurde er allemaal in de flats? Het meest in het oog springende is het vernieuwde aanzicht van de flat met nieuwe galerijhekken en glaspanelen. Maar ook inpandig zijn de woningen sterk verbeterd. Zo zijn ze geïsoleerd volgens de modernste standaarden. Overal is HR++ glas aangebracht. Verder heeft elke woning nu een individuele cv-ketel. Bovendien is sprake van nieuwe keukens en zonwering. De 55-plusappartementen hebben een modern ingerichte bewonersruimte gekregen op de begane grond voor gezamenlijke activiteiten.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Woonbron Prins Alexander, telefoonnummer (010) 286 88 66.

>>ga naar website BOO>>

CONSULTATIEBUREAU VOOR OUDEREN VAN LAURENSLaurens streeft er altijd naar om ouderen het beste te bieden op het gebied van wonen, zorg en diensten Dit blijkt ook uit vernieuwende projecten waarmee Laurens regelmatig naar voren komt. Zo’n project is bijvoorbeeld het consultatiebureau voor ouderen.

Dit consultatiebureau draait inmiddels alweer een kleine 2 jaar met veel succes in ontmoetingscentrum ‘de Prinsenhof’ in het Lage Land.

Maar er is nu goed nieuws voor inwoners van Ommoord die graag wat dichter bij huis het consultatiebureau voor ouderen willen bezoeken. Elke donderdagmiddag kunnen zij voor consult terecht aan de Thomas Mannplaats 301 bij het kantoor van de Maatschappelijke Dienstverlening Alexander. Vanzelfsprekend zijn inwoners van Ommoord ook altijd welkom in de Prinsenhof aan de Bramantestraat 30, als de donderdagmiddag hen minder goed schikt.

Wat houdt het precies in?

Senioren vanaf 60 jaar kunnen bij het consultatiebureau terecht voor een gratis preventief gezondheidsonderzoek. Dit onderzoek is bedoeld om eventuele risico’s op het gebied van uw gezondheid tijdig op te sporen. Want voorkomen nog altijd beter dan genezen!

Een gespecialiseerde verpleegkundige verricht een aantal metingen, zoals bloeddruk, lengte en gewicht en bepaalt uw cholesterol en bloedsuikergehalte. En samen met u neemt zij een uitgebreide vragenlijst door, waarin allerlei gezondheidsaspecten aan bod komen, zoal bijvoorbeeld voeding, beweging, slaappatroon, medicijngebruik, omgaan met stress en dergelijke. Vanzelfsprekend is er daarnaast ook alle ruimte om uw eigen vragen omtrent uw gezondheid naar voren te brengen.

Of misschien wilt u gewoon eens een goed gesprek met een professional over alle veranderingen waar u bij het ouder worden tegenaan loopt.

Aan de hand van alle uitkomsten geeft de verpleegkundige u eventueel gerichte adviezen. Natuurlijk bepaalt u helemaal zelf wat u met deze adviezen doet. Als het nodig is wordt u doorverwezen naar de huisarts of naar een andere hulpverlener.

Het onderzoek neemt een uur in beslag. Na ongeveer 4 of 5 maanden kan er indien men dat wenst ook nog een 2e (gratis) consult worden gepland.

Voor alle duidelijkheid: het consultatiebureau is niet bedoeld voor behandelingen! Hiervoor moet u bij de huisarts zijn en ook natuurlijk ook blijven als er al bestaande klachten of aandoeningen zijn.

In Ommoord nemen veel ouderen deel aan het ERGO-onderzoek. Dit onderzoek is nog duidelijk uitgebreider dan het onderzoek op het Consultatiebureau voor Ouderen. Deelnemers daaraan vragen zich misschien deelname aan het Consultatiebureau voor Ouderen dan wel nuttig is. Maar aangezien ERGO hun deelnemers momenteel maar eens in de zes jaar oproept is het ook voor hen zeker aan te raden om zich tussentijds te laten controleren op het Consultatiebureau voor Ouderen! (zie: http://www.ergo-onderzoek.nl)

Bovendien is er op het Consultatiebureau voor Ouderen, indien men dit wil, ook de mogelijkheid om niet-fysieke klachten te bespreken (zoals bijvoorbeeld depressieve gevoelens).

Bent u 60 jaar of ouder en tevens inwoner van Ommoord (of van een andere Rotterdamse wijk) ? En wilt u ook graag meer inzicht krijgen in uw gezondheid en bovendien gezondheidsproblemen zoveel mogelijk voorkomen?

Dan is het consultatiebureau voor ouderen zeker iets voor u. Geef u op via het telefoonnummer: 010-286 14 88. U wordt dan binnen korte termijn teruggebeld door de consulente om een afspraak te maken. U bent hartelijk welkom!>>ga naar website BOO>>

KONINGINNEDAG IN OMMOORD


Stichting Buurtwerk Alexander organiseert samen met Brasserie “De Verandering” en de Open Hofkerk Koninginnedagviering 2009.

Heeft u na de Koninginnedagviering op tv nog geen plannen, dan nodigen wij u van harte uit om naar het Winkelcentrum Hesseplaats te Ommoord te komen. Activiteiten en spelletjes van 11:00 tot 16:00 uur. Het podium programma eindigt om 21:00 uur.

Op de Hesseplaats zullen diverse sport en spel activiteiten worden georganiseerd zoals: schminken en knutselen. We gaan ook een levensgroot schilderij maken met alle kinderen uit de buurt . Hiernaast kunnen kinderen mee doen aan een fietsversierwedstrijd en zijn er wederom springkussens aanwezig.

Voor de kinderen, volwassenen en ouderen is er een gevarieerd en uitgebreid podiumprogramma dit duurt tot 21:00 uur is mede mogelijk door de Popschool.

Voor Laurens Nijeveld wordt een terras geplaatst waar iedereen kan genieten van een kopje koffie of thee. Kinderen kunnen lekkere hapjes maken die we op het terras uitdelen.

Voor jeugdige deelnemers van de sport en spelactiviteiten, is er een strippenkaart aanwezig. Deze strippenkaart kost €1,- en is voorzien van 5 strippen, voor deze strippen kan je spelletjes of andere activiteiten doen.

De kindervrijmarkt

Geen Koninginnedag zonder vrijmarkt. Wij maken dit jaar gebruik van de parkeerplaats tussen winkelcentrum de Hesseplaats en Laurens Nijeveld.

Je kunt een plekje reserveren bij Brasserie “De Verandering” , Hesseplaats 102a.

Wij maken er samen met u een gezellige dag van!!

Meer informatie verkrijgbaar bij Beatrijs Hans, Buurthuis de Molshoop

Sigrid Undsetweg 300, 3069 BV Rotterdam.Tel: (010)-4212722>>ga naar website BOO>>

AVONDVIERDAAGSE ZOEKT VRIJWILLIGERS
Stichting buurtwerk Alexander Organiseert dit jaar de avond vierdaagse te Ommoord.

Voor de vier avonden in juni zijn wij nog op zoek naar een aantal enthousiaste verkeerregelaars.

In samenwerking met de Politie wordt u voor verkeersregelaar een korte cursus aangeboden.

De data van de avondvierdaagse zijn maandag 8 juni, dinsdag 9 juni, woensdag 10 juni donderdag 11 juni. Tijdstip 19:00 uur tot 21:30

U kunt zich aanmelden bij buurthuis de Molshoop

Sigrid Undsetwerg 300, 3069 BV Rotterdam, Beatrijs Hans tel: 010-4212722>>ga naar website BOO>>

WIJKKRANT MEI/JUNI

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan De Wijkkrant die medio mei zal verschijnen.

Gelet op de vele kopij die er is aangeleverd zou het wel eens kunnen zijn, dat we voor één keer naar 20 pagina's moeten in plaats van de gebruikelijke 16.

De afgelopen weken heeft u in deze nieuwsbrief al verschillende keren lezen over de fijnstofproblemen die er mogelijk kunnen ontstaan bij de doortrekking van A13/A16 langs de Rozen- en Varenbuurt. In de Wijkkrant zal hier uitgebreid aandacht aan gegeven worden. De komende weken zult u er ongetwijfeld meer over horen. Reserveer alvast maandagavond 8 juni want zal de projectgroep die hier mee bezig is een informatieavond beleggen voor alle bewoners van Ommoord in De open Hof aan de Hesseplaats. Nadere informatie volgt.

Verder is er een groep van nieuwe medewerkers die een aantal pagina's gaan vullen, n.l. een aantal kinderen van de basisscholen in Ommoord die met elkaar, o.l.v. medewerkers van de Stichting Buurtwerk Alexander, een kinderpersbureau hebben opgezet. Hun bijdrage staat in De Wijkkrant.

JAARVERSLAG 2008 BOOOnlangs is het jaarverslag 2008 van de BOO gereed gekomen.
In het jaarverslag wordt schematisch weergegeven welke activiteiten door de BOO zijn ondernomen, maar er zijn ook diverse verslagen van de werkgroepen die bij de BOO zijn aangesloten.
>>lees verder>>