zondag 26 april 2009

OPENING ARTOTHEEK FRIDTJOF NANSENSCHOOL


Afgelopen woendagmiddag is op de Fridtjof Nansenschool in Ommoord de Artotheek "Nansenkunst" geopend. De opening werd gevierd met een geweldige tentoonstelling van schilderijen, boetseerwerken, vogelverschrikkers in de tuin en andere bijzondere kunstwerken gemaakt door de leerlingen van alle groepen. Hoogtepunt van de tentoonstelling was het enorme mozaïek dat gemaakt was van verse groente en fruit.

De kunstwerken die te huur zijn hingen op een speciale plek in de aula en al binnen een uur waren de eerste 2 kunstwerken verhuurd. De schilderijen zijn gemaakt door leerlingen en professioneel ingelijst. "We vragen voor een klein schilderij 3 euro per maand en voor een grote 5 euro", aldus Duarte, (9 jaar en verantwoordelijk voor de PR). "Als u in de buurt woont kom ik het zelfs thuis bezorgen."

Het eerste schilderij van een prachtige ondergaande zon is verhuurd aan Mw. Preis. Zij leent bij de Artotheek van de Fridtjof Nansen omdat ze het een geweldig idee vindt en omdat ze aankomend talent graag stimuleert.

Kristina (9 jaar en lid van het artotheek team) weet te vertellen dat al het geld dat wordt verdiend met de Artotheek naar kunstprojecten op school gaat. Ouders, familieleden en buurtbewoners zijn allemaal welkom om de schilderijen te bekijken en te huren. De artotheek is open op woensdag van 12.00 uur tot 13.00 uur.>>ga naar website BOO>>

Geen opmerkingen: