dinsdag 13 januari 2009

CURSUSAANBOD STAPNaast de bekende cursussen als Balietraining, Gastvrouw/heer en Journalistiek Schrijven willen we graag uw extra aandacht vragen voor:

- de workshop Vinden & Binden van vrijwilligers op dinsdagavond 3 februari

- de informatiebijeenkomst Diversiteit in het vrijwilligerswerk op donderdagavond 19 februari (gratis!).

Onder Open Inschrijvingen vindt u cursussen waarvoor we al enkele aanmeldingen binnen hebben bij voldoende interesse wordt de cursus z.s.m. uitgevoerd. In dit aanbod is nieuw:

- de cursus ‘Hoe coach je je coördinator?’

Combinatie van theorie + praktijk (supervisie) voor leidinggevenden van vrijwilligerscoördinatoren, wrs 6 bijeenkomsten, start januari/februari: bel snel als u interesse heeft! Inhoud wordt aangepast aan wensen deelnemers (max. 4-6 dlnrs).

Daarnaast vindt u op de 2e blz. van het bijgevoegde cursusprogramma:

- de planning van 5 MaStR-classes van het steunpunt Maatschappelijke Stages Rotterdam

- een link naar het scholingsaanbod van Marktplaats Vrijwillige Zorg, wo de basistraining “Vrijwillig Zorgen” in januari

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met STAP via de website www.stap.nl

Verdere informatie over de cursussen kunt ook vinden door hier te klikken.

Ga naar website BOO....

TAIZÉVIERING IN OPEN HOF HESSEPLAATS
Zondagmorgen 18januari om 10. 15 uur is er voor het eerst een Taizéviering in Open Hof op zondagmorgen.

Het is een oecumenische viering waarin Brood en Wijn met elkaar gedeeld zullen worden onder leiding van ds Guus KoelmanDeze viering valt op de eerste dag van de week “van gebed voor eenheid ( van Christenen)”, die georganiseerd is door de Raad van Kerken in Nederland en de Evangelische Alliantie.

Het thema is Eén in Gods hand. In de viering wordt vrij gebruik gemaakt van teksten, die ons dit jaar aangereikt zijn uit Korea.Een Taizéviering wordt gekenmerkt door het zingen van eenvoudige en vaak herhaalde liederen, die met medewerking van de Open Hof Cantorij gezongen zullen worden.

Verder zijn er Bijbellezingen en (voor)beden. Na een korte overweging is er tien minuten stilte voor meditatie, waarin ieder persoonlijk zijn gedachten over het gehoorde kan laten gaan. Een weldaad in onze drukke wereld.Vanaf 12 januari kunt u op de website www.openhof-ommoord.nl de te zingen liedjes vinden en alvast beluisteren, zodat u voluit mee kan vieren.

Iedereen, die in het koor mee wil zingen kan hiervoor oefenen van 21.15 - 22.00 uur op woensdag 14 januari in Open Hof en op zondag 18 januari één uur vooraf, dus om 9.15 uur in Open Hof.U vindt Open Hof aan de Hesseplaats 221, er is ruime parkeergelegenheid.

Met de Calandlijn richting Nesselande stapt u uit op de Hesseplaats

>>Ga naar website BOO....

7e LOOPCURSUS NESSELANDEN
Sportsimulering Prins Alexander start op zaterdag 17 januari 2009 met de 7e loopcursus.

Deze cursus is voor mannen en vrouwen die, op een verantwoorde manier, met de loopsport kennis willen maken. De cursus wordt gegeven door Cees van Muiden, een gediplomeerd atletiektrainer.

Bij de loopcursus voor beginners, een zogenaamde opstapcursus, leert men de juiste looptechniek, welke rek- en strekoefeningen men kan doen en hoe het (hard) lopen voorzichtig opgebouwd kan worden, zodat men na drie maanden training 5 km kan (hard) kan lopen.

De trainingen zijn van 09:00 tot 10:00 uur en er wordt verzameld in:

De Brede school Nesselande, Robert van ’t Hoffstraat 10-30.

Trainingen na afloop van de cursus

De deelnemers van de vorige 6 cursussen trainen nu wekelijks in Nesselande onder leiding van Cees van Muiden,. De trainingen voor de meer geoefende lopers/loopsters zijn op dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagochtend.

Kledingadvies is een trainingspak en goede loopschoenen. Advies over aanschaf van loopschoenen en sportkleding kan men krijgen bij Cees van Muiden. (06-525 710 00 of c.muiden@planet.nl)

De kosten voor de loopcursus bedragen €30,00 per persoon voor de hele cursus (15 weken) inclusief afsluiting met een loopcertificaat.

Voorinschrijven kan bij:

Sport en Recreatie, Sportstimulering Prins Alexander, Stresemannplaats 8, 3068 JL Rotterdam, Tel: 010-455 02 00

Men kan ook op de dag van de start van de cursus inschrijven bij de trainer Cees van Muiden.

D. Everling, Gemeente Rotterdam, Sportstimulering Prins Alexander,

d.everling@senr.rotterdam.nl

>>Ga naar website BOO....

OPENING 'BESCHERMENDE WOONVORM TAGORE'

Op dinsdag 13 januari 2009 opent Robert Krul, voorzitter deelgemeente, samen met vertegenwoordigers van Vestia en Pameijer om 15:00 uur de Beschermende Woonvorm (BW) Tagore aan de Tagoreplaats 19. Vanuit deze locatie worden zes voormalig thuislozen die in verschillende flats wonen, begeleid naar het zelfstandig wonen.

Lee-Anne van den Brand, beeldend kunstenares, geeft aan deze bijzondere dag een artistiek tintje.

De woonvorm is opgezet voor ex-dak- en thuislozen met een psychiatrische achtergrond. Pameijer zorgt als huurder van deze individuele woningen voor begeleiding van de nieuwe bewoners. Deze bewoners kunnen met woonbegeleiding goed en bijna geheel zelfstandig functioneren. Ook omdat zij geselecteerd zijn op een bepaalde mate van zelfredzaamheid. Het is voor hen de laatste stap op weg naar een zelfstandige woonruimte.

De medebewoners van de flat zijn over de komst van de nieuwe bewoners uitvoerig geïnformeerd. Zij zijn van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn

Maatschappelijke Opvang Ommoord

Via het project ‘Voor en Door’ van Woningcorporatie Vestia Rotterdam Noord en Pameijer hebben vanaf begin 2008 zes bewoners van 23 jaar en ouder een woning gevonden aan de Eliotplaats, Hemingwayplaats, Tagoreplaats en Albert Camusplaats (één bewoner per tweekamerwoning). In 2009 komen daar nog negen bewoners bij.

Vestia Rotterdam Noord, Pameijer en deelgemeente Prins Alexander vinden het belangrijk dat deze

kwetsbare groep mensen een goede kans krijgt om een nieuw leven op te bouwen. Door begeleid zelfstandig wonen in een rustige buurt als Ommoord kunnen zij hun leven weer oppakken. De vier flats zijn hiervoor heel geschikt.

De deelgemeente Prins Alexander kreeg de stedelijke opdracht om drie locaties in Prins Alexander aan te wijzen voor maatschappelijke opvang. Na deze locaties in Ommoord worden ook locaties gerealiseerd in Nesselande en aan het Romanohof in Prinsenland.Pameijer

Pameijer vindt dat mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek thuis horen in de samenleving, net als ieder ander. Door aanwezig te zijn in de samenleving kunnen zij op een gewone, natuurlijke manier contacten en relaties met andere mensen ontwikkelen. Met buren, met collega’s op het werk, met kinderen in het gewone onderwijs of met clubgenoten van de sportvereniging. Dagelijks zetten ruim 2.000 medewerkers en vrijwilligers zich in om meer dan 3.500 cliënten te ondersteunen op alle levensterreinen: wonen, werken, vrije tijd en sociale contacten. In de regio Rijnmond en op de Zuid-Hollandse Eilanden.

>>Ga naar website BOO....

EXCURSIE OMMOORDSE VELD
Zaterdag 14 februari wordt er door enkele leden van de werkgroep Wijktuin een excursie georganiseerd door het Ommoordse Veld en omgeving.

Ook de wintertiijd heeft zijn bekoringen. Regen, hagel, sneeuw, wind, mooie luchten en silhouetten van bomen. Maar ook de nodige vogels hopen we onderweg te zien en te horen.

Aanbevolen wordt om stevig schoeisel aan te trekken, een verrekijker kan van pas komen.

De duur van de wandeling is ongeveer 21/2 uur. Personen die mee willen wandelen kunnen zich om 10 uur verzamelen bij het metrostation Romeynshof (richting Binnenhof)

De leiding van de wandeling is in het handen van Theo van der Hart (tel. 010-4217261) en Paul Winckers (telefoon 4201750).

>>Ga naar website BOO....

NIEUWJAARSBORREL BOOVrijdag 9 januari hield de BOO de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Ook dit jaar kunnen wij weer terugzien op een genoeglijk en gezellig samenzijn.

Fons Tacq, voorzitter van de BOO memoreerde in zijn toespraak enkele memorabele feiten uit 2008. Bloemen waren er voor de mensen die het afgelopen jaar zeer succesvol waren met hun acties voor het Ommoordse Veld.

Verder werd afscheid genomen van Piet Ariëns die zich jarenlang actief heeft ingezet voor het Welkomstproject van de BOO. In de loop van de jaren heeft hij vele tientallen nieuwe bewoners in Ommoord mogen verwelkomen.

Ook werd afscheid genomen van Tineke Heidentrijk, ruim 12 jaar was zij bestuurlid van de BOO en behartigde daar de cluster Wonen. Zij was o.a. nauw betrokken bij de 'Toekomstvisie Ommoord'. Ook zij ontving bloemen, in een later stadium zal door het bestuur van de BOO afscheid van haar worden genomen.

Dankzij de medewerking van Ommoordse winkeliers kon er een verloting plaatsvinden van een groot aantal geschenken. De opbrengst van de loterij was ruim € 260,-- en werd overhandigd aan een vertegenwoordiger van de 'Werkgroep Zonder Naam'.

Foto's van deze avond kunt u bekijken op de website van de BOO www.boo.nl >fotogalerij>>Ga naar website BOO....