zondag 30 november 2008

SINT NICOLAAS IN DE ROMEYNSHOFZaterdag 22 November konden bijna 250 kinderen en hun ouders genieten van een gewelig Sinterklaasfeest in de Romeynshof.

Tijdens dit feest is er door een fotograaf een groot aantal foto's gemaakt van de kinderen en hun ouders.

Deze foto's zijn vrij te downloaden van internet en op maximaal A4 formaat af te drukken.

Het is de moeite waar om te kijken of uw kinderen, kleinkinderen of buurkinderen er bij staan.

U kunt foto's downloaden via de volgende link:
http://picasaweb.google.nl/ton.meuldijk/SintRomeynshof#

SMS-SERVICE TEGEN HUISELIJK GEWELDOp maandag 24 november opendeJantine Kriens, wethouder Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang de Week zonder Geweld. Met een foto-expositie van Karin Oppelland in het stadhuis en een publieksdebat in de bibliotheek over het melden van huiselijk geweld werd aandacht gevraagd voor het stoppen van huiselijk geweld.

SMS ‘huisgeweld’ naar 2580
Nieuw in Rotterdam is de SMS-service. Heb je vermoedens dat er ergens iets niet pluis is en weet je niet goed wat je hiermee aan moet, dan SMS je ‘huisgeweld’ naar 2580 (onthoud: de vier middelste toetsen op je telefoon van boven naar beneden). Je krijgt dan een gratis bericht terug met het telefoonnummer van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) en de website waar je veel meer informatie vindt over huiselijk geweld. Met deze contactgegevens in je telefoon kun je later bellen op het moment dat je eraan toe bent.

Doe in ieder geval iets
Wat kan je doen bij een vermoeden van huiselijk geweld? Sluit niet je ogen, maar spreek je vermoeden uit en maak het (vermoeden van) huiselijk geweld bespreekbaar. Je kunt hiervoor altijd terecht bij het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (010 - 44 38 444). Je kunt hiernaar toe bellen voor een luisterend oor of om vragen te stellen. Je krijgt een medewerker te spreken die jouw verhaal aanhoort en je zonodig adviseert over de juiste vervolgstappen om het geweld te stoppen. Je kan ook anoniem bellen. Doe in ieder geval iets! Huiselijk geweld is een probleem, waaraan iedereen kan meehelpen om het op te lossen
>Ga naar website BOO......

SINTERKLAASFEESTIn het Historisch Museum Dubbelde Palmboom is er een Sinterklaasfeest waar de kinderen marsepein kunnen maken, voorstellingen bezoeken en pepernoten snoepen. Van 16 november tot en met 5 december zijn er allerlei activiteiten voor kinderen vanaf 2 jaar. Onder de 18 jaar is het gratis.

Er liggen Sinterklaas ansichtkaarten bij het Infopunt van de BOO en als je meer wilt weten bezoek dan de website van het museum: www.historischmuseumrotterdam.nl.

>Ga naar website BOO......

BUURTBEMIDDELING
Op pagina 2 van de wijkkrant staat als telefoonnummer vermeld: 010-456.05.09.
Dit moet echter zijn: 010-456.04.09.

Heeft u interesse om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan, neem dan contact op met bovenstaand nummer of stuur een e-mail naar prinsalexander@buurtbemiddeling.org of http://www.buurtbemiddelingprinsalexander.nl/

Een folder van Buurtbemiddeling Prins Alexander is verkrijgbaar bij het Infopunt van de BOO.
Openingstijden: maandag van 13.30 uur tot 15.30 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur.
>Ga naar website BOO.......

VROUWEN PRATEN OVER SINTERKLAAS
Wat is de betekenis van het Sinterklaasfeest in Nederland? Hoe beleef je dat als je wiegje in Brabant, Suriname, Turkije of Iran stond? Hoe ga je er mee om in je eigen familie? Waar komt het Sinterklaasfeest vandaan en hoe zou het in de toekomst gevierd kunnen worden?

Op dinsdag 2 december van 9.00 tot 11.00 uur is er in de vergaderruimte van de Bewonersorganisatie Ommoord, Romeynshof een bijeenkomst voor vrouwen met verschillende culturele achtergronden. Doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van culturele tradities en levenservaringen. Op deze manier hopen we elkaar beter leren kennen. Iedereen is van harte welkom.

Elke dinsdagochtend komen de vrouwen bij elkaar. Iedere bijeenkomst heeft een ander thema. Op 9 december staat het islamitische slachtfeest centraal en op 16 december het kerstfeest.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door het ouderteam van stichting de Meeuw het opbouwwerk Ommoord en de bewonersorganisatie Ommoord. Meer informatie opbouwwerk Ommoord, tel 4200404 of emailadres:
opbouwwerk.ommoord@wanadoo.nl

>Ga naar website BOO......

ADRESSEN EN VOORZIENINGEN IN DE DEELGEMEENTE
Bij de BOO komen regelmatig vragen binnen naar adressen en telefoonnummers van voorzieningen in de deelgemeente.

Om het zoeken makkelijker te maken hebben wij op onze website een link geplaatst naar de digitale deelgemeentegids.

U kunt de link vinden op
www.boo.nl >links

OPZOOMEREN DECEMBER STRAATFEESTGratis feestpakketNadat u uw straat hebt aangemeld met de aanmeldbon bij het bureau Opzoomer Mee kunt u het feestpakket ophalen bij Opzoomer Mee.Wacht daar niet te lang mee want op = op.

Wat zit er in het feestpakket50 uitnodigingskaarten voor de straat50 meter lint en 30 Sjappo’s (grote kartonnen kerstballen)Kortingsbon lichtslang van 45 meter ( u betaalt slechts een tientje)
CateringPakjes koffie, thee en cacaoPlastic bekertjes en lepeltjesSpeculaasjes en chocolaatjes
Waardebon van 175 euroOm zelf uw straatfeest nog mooier te maken.

Voor buurthuizen, speeltuinen en scholen is er een apart aanbod – bel: 213 10 55Ook voor andere informatie kunt u dit nummer bellen. Bezoek ook eens de website van Opzoomer Mee:
www.opzoomermee.nl

WijkOpzoomerTeam Ommoord
Het WijkOpzoomerTeam heeft regelmatig spreekuren. U kunt dan bijvoorbeeld langskomen om Opzoomertips uit te wisselen met de teamleden of met andere Opzoomeraars, of als u vragen heeft. Verder heeft het OpzoomerTeam van de deelgemeente een klein budgetje gekregen om actieve straten of flats bij te staan met bijvoorbeeld bezems of ander tuinmateriaal.
Het eerstvolgende spreekuur is op woensdag 10 december van 12.00 – 14.00 uur.

>Ga naar website BOO.....

SPROOKJESMIDDAG ROMEYNSHOF


Een kindermiddag waarin eerst met de kinderen in een workshop wordt geoefend en later in de middag een sprookjesachtige voorstelling met de kinderen wordt uitgevoerd.

Woensdag 10 december, Met workshop en voorstelling
Aanvang 14.00 uur. Entree € 3.-, Kaartverkoop vanaf 3 december


>Ga naar website BOO.....

KLIMAATBOSJE OMMOORDSEVELD

De hele morgen kwam de regen met bakken uit de hemel en stond er een windkracht 9. Toch weerhield dit barre weer heel wat mensen er niet van om aanwezig te zijn bij het planten van de bomen voor het klimaatbosje in het Ommoordseveld.

Maar een uurtje voor de bomen geplant zouden worden trok de hemel open en scheen er een stralend zonnetje.

Onder een zeer behoorlijke belangstelling gaf Aad Tertteroo als voorzitter van Breed Wijkbeheer door middel van een korte toespraak het startschot om tot het planten over te gaan. Samen met Geertje Boekhoudt sak hij de eerste spade in de grond om zo het planten mogelijk te maken. Met vereende krachten werden vervolgens de andere gaten gegraven zodat de mensen van de Gemeentewerf Prins Alexander het werk konden afmaken.

Op de weblog van de werkgroep Ommoordse Veld kunt u meer lezen over deze geslaagde middag.
www.ommoordseveld.blogspot.com

Op de website van de BOO kunt een aantal foto's bekijken
www.boo.nl > fotogalerij> Klimaatbosje Ommoordseveld.

De toespraak van Aad Tetteroo kunt u lezen
door hier te klikken.
>Ga naar website BOO.....