zondag 30 november 2008

SMS-SERVICE TEGEN HUISELIJK GEWELDOp maandag 24 november opendeJantine Kriens, wethouder Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang de Week zonder Geweld. Met een foto-expositie van Karin Oppelland in het stadhuis en een publieksdebat in de bibliotheek over het melden van huiselijk geweld werd aandacht gevraagd voor het stoppen van huiselijk geweld.

SMS ‘huisgeweld’ naar 2580
Nieuw in Rotterdam is de SMS-service. Heb je vermoedens dat er ergens iets niet pluis is en weet je niet goed wat je hiermee aan moet, dan SMS je ‘huisgeweld’ naar 2580 (onthoud: de vier middelste toetsen op je telefoon van boven naar beneden). Je krijgt dan een gratis bericht terug met het telefoonnummer van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) en de website waar je veel meer informatie vindt over huiselijk geweld. Met deze contactgegevens in je telefoon kun je later bellen op het moment dat je eraan toe bent.

Doe in ieder geval iets
Wat kan je doen bij een vermoeden van huiselijk geweld? Sluit niet je ogen, maar spreek je vermoeden uit en maak het (vermoeden van) huiselijk geweld bespreekbaar. Je kunt hiervoor altijd terecht bij het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (010 - 44 38 444). Je kunt hiernaar toe bellen voor een luisterend oor of om vragen te stellen. Je krijgt een medewerker te spreken die jouw verhaal aanhoort en je zonodig adviseert over de juiste vervolgstappen om het geweld te stoppen. Je kan ook anoniem bellen. Doe in ieder geval iets! Huiselijk geweld is een probleem, waaraan iedereen kan meehelpen om het op te lossen
>Ga naar website BOO......

Geen opmerkingen: