maandag 3 november 2008

DANS EN THEATER IN DE ROMEYNSHOFVanaf 12 november kan iedereen van 6 t/m 12 jaar met passie voor dans en theater terecht in de Romeynshof.

Iedere woensdag en donderdag zijn hier cursussen en lessen te volgen om een echte danser- of theaterspeler te worden!

Woensdag - theater
13.00 uur - 14.30 uur Theater van 6 t/m 8 jaar
14.30 uur - 16.00 uur Theater van 8 t/ 12 jaar
Docent: Annelies van Wieringen

Donderdag - dans
15.45 uur - 16.30 uur Kleuterdans
16.30 uur - 17.30 uur Kleutedans
17.30 uur - 18.30 uur Basis klassiek
Docent: Jessika Kaselein

Wil je eerst meer informatie of wil je een lesje uitproberen kom dan op 5 November naar de gratis open les van zowel dans als theater.

Locatie: wijkaccommodatie Romeynshof, Stresemannplaats 8.

Kijk voor meer informatie op
www.skvr.nl
>>Ga naar website BOO.....

HALLOWEEN IN OMMOORDAfgelopen vrijdag- en zaterdagavond was het in Ommoord weer griezelen.

In ruim 10 buurten werd er weer volop Halloween gevierd met de kinderen (maar uit de verhalen blijkt dat ook ouderen zich met dit spektakel hebben vermaakt).

Leden van het WijkOpzoomerTeam Ommoord proberen altijd zoveel mogelijk Opzoomeracties te bezoeken.

Mieke Nuijten was in bij de Halloweenviering in de Bessenbuurt aanwezig. Zij zond een aantal foto's die op onze website zijn geplaatst. U kunt ze zien door hier
door hier te klikken.

>>Ga naar website BOO.....

MAKE A DIFFERANCE DAY
Afgelopen zaterdag werd er in alle wijken van de Deelgemeente Prins Alexander actie gevoerd om het vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. In elke wijk ging een team samengesteld uit deelraadsleden en directeuren van welzijnsinstellingen uit de Deelgemeente aan de slag om vrijwilligers te werven.

Alhoewel het weer niet mee zat werd er toch met veel enthousiasme gewerkt. In Ommoord mocht SV Ommoord zich gelukkig prijzen met een team dat z'n uiterste best deed om met een mooi resultaat naar huis te komen.

Aan het eind van middag verzamelden alle teams zich in de wijkaccommodatie Romeynshof om daar iets van hun resultaten te laten zien en horen.

Zij konden zich verheugen in een grote belangstelling van actieve vrijwilligers uit de deelgemeente, die als dank voor hun vele werk een maaltijd aangeboden kregen.

Al met al kunnen de organisatoren terugkijken op een welgeslaagde dag!

Foto's van het samenzijn in de Romeynshof zijn vanaf maandag te vinden op de website van de BOO of door
hier te klikken

10 VRIJWILLIGERS VOOR HET OMMOORDSE VELD GEZOCHT
Vrijwilligers gevraagd voor planten klimaatbosje

De prijs die hoort bij de verkiezing van het Ommoordse Veld als mooiste groene plekje van de deelgemeente (500 euro van de deelgemeente Prins Alexander en 100 euro van tuincentrum Ommoordse Hof) wordt besteed aan een klimaatbosje.

Op een plek aan de westkant van het park vlakbij de Rotte zullen drie walnotenbomen worden geplant. De walnotenbomen kunnen veel CO2 opnemen en dragen daardoor bij aan de oplossing van het klimaatprobleem.

De bomen worden geplant op vrijdagmiddag 21 november om 13.30 onder het toeziend oog van de deelgemeente Prins Alexander en medewerkers van de Werf prins Alexander.

Wij zoeken ongeveer10 vrijwilligers die kunnen helpen de bomen netjes in de grond te zetten. Wilt u meehelpen, geeft u op bij Mary Gerritse (
marygerritse@chello.nl, telefoon 010-2201060).

Behalve de bomen zullen ook een aantal bollen worden geplant door schoolkinderen uit Ommoord onder supervisie van het Centrum voor Natuur- en milieueducatie van de Blijde Wei.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Bram Moret.
>>Ga naar website BOO.....

BIJZONDERE DIENST OPEN HOFHoofdrol voor kinderen
Tijdens een speciaal op kinderen gerichte kerkdienst op zondag 9 november om 09.30 uur in “Open Hof” te Ommoord worden er drie kinderen gedoopt. In deze dienst zijn ook leerlingen van de Martin Luther King school aanwezig en zingt de Oecumenische Kindercantorij van Open Hof.

Aansluitend bij het thema doop zal de doortocht door de zee centraal staan. Hierover worden liedjes gezongen door zowel de kindercantorij als de kerkbezoekers. De namen van de drie gedoopte kinderen worden op een grote schelpen geschreven, die op een speciale plaats in de kerk worden opgehangen. Een plek onder de regenboog, die het symbool is van Gods belofte om de aarde nooit te vernietigen door water.
Kinderen spelen de hoofdrol in deze dienst, waarin ook aandacht zal zijn voor de Dag van de Mantelzorg.

Voorgangers in de deze dienst zijn ds. Guus Koelman en mevrouw Anneke. van Wijngaarden. Het Kerkelijk Centrum Open Hof vind u aan de Hesseplaats 221 te Rotterdam Ommoord.

>>Ga naar website BOO.....

STILTEIn een stad als Rotterdam, is stilte een schaars goed. We wonen dicht bij en - op elkaar en dat is te horen. Wat doe je er aan? Verdragen, vluchten of …. praten?

Ik ga de deur uit om een brief te posten. Het is een zachte voorjaarsavond en de vogels fluiten. Een paar straten verder veegt een oudere man de stoep voor zijn deur aan. Als hij me ziet stopt hij daar mee, wijst naar een merel in de boom en zegt: “ ’s Morgens vroeg en ’s avonds laat is het soms even stil. Het enige wat ik dan hoor zijn de vogels. Heerlijk vind ik dat.”

Hij leunt op zijn bezem en als ik blijf staan, vervolgt hij: “Maar overdag? Gek word ik van de herrie. De kinderen op het pleintje schreeuwen de hele dag. De buren verderop zijn altijd bezig met klussen: schuren, boren, slijpen! En in het weekend maaien ze het gras met zo’n grastrimmertje.” Hij zucht en gaat verder met vegen. Ik vraag of hij zijn buren wel eens spreekt. “Ach mevrouw,” zegt hij, “ik wil met niemand ruzie en praat er maar niet over. Ik ga straks toch weer lekker naar de camping.”

Ik wens hem een fijne, rustige tijd op zijn camping en loop door. Als ik later van de brievenbus terug naar huis loop denk ik na over het gesprekje van zonet. Ik begrijp zijn behoefte aan rust en stilte, maar heb de indruk dat deze meneer voor zijn ergernissen vlucht. Jammer genoeg lossen die niet vanzelf op. Omdat hij er niet met zijn buren over gesproken heeft, weten ze waarschijnlijk niet eens dat hij ergens last van heeft. Als hij weer thuis komt zal er niets veranderd zijn.

Wie iets wil doen aan irritaties of overlast en daarover met zijn buren wil spreken kan terecht bij Buurtbemiddeling Prins Alexander. Buurtbemiddeling is laagdrempelig en neutraal. De buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers. Zij hebben niet alleen een training gevolgd, zij zijn ook ervaringsdeskundig, want: ook zij hebben en zijn buren. Wie niet eigenlijk?

Wat telt, is een oplossing die goed werkt.Buurtbemiddeling Prins Alexander 010 456 05 09
prinsalexander@buurtbemiddeling.org

>>Ga naar website BOO.....

JUBILEUMCONCERT RET MANNENKOORHet RET mannenkoor bestaat dit jaar 90 jaar en viert dit met een bijzonder jubileumconcert in De Open Hof aan de Hesseplaats.

Medewerking verlenen o.a.: Seth Heeren, piano, Jan Mulder, piano, Het Bever Brass Ensemble. Presentatie; Liesbeth Reijerkerk. Algehele leiding: Arie v.d. Pol.

Zondag 9 november, zaal open om 14.00 uur. Aanvang concert 14.30 uur.

Toegangsbewijzen € 5,-- zijn te bestellen op telefoonnummer 010 - 450.30.76 en ook verkrijgbaar aan de zaal.
>>Ga naar website BOO.....

Speeddaten met Woonbron leerzaam!Op maandag 20 oktober konden de klanten van Woonbron Prins Alexander ‘speeddaten’ met de medewerkers van Woonbron. Jaarlijks organiseert de Vereniging van Bewoners Commissies (VBC) samen met Woonbron een Themabijeenkomst. Dit jaar stond deze in het teken van klantgedrevenheid. Met het speeddaten konden klanten van Woonbron nader kennismaken met medewerkers van de vestiging en ideeën uitwisselen over het thema van de avond: ‘De klant is Koning!’.

Ruim 30 medewerkers van Woonbron en zo’n 125 klanten maakten van de gelegenheid gebruik om hun wensen en ideeën met elkaar te delen. Maar niet voordat er werd genoten van een smakelijk Captains Dinner. Tijdens de koffie vertelden de managers Klant (Jan van der Donk) en Stad (Ruud Klement) van Woonbron de aanwezigen wat zij in 2009 van plan zijn op het gebied van klantgedrevenheid. Vervolgens lieten de gasten in kleine groepjes tijdens drie speeddate-rondes medewerkers van Woonbron hun visie op klantgedrevenheid en hun wensen weten. Aan het eind van de avond werden de belangrijkste conclusies met de hele groep gedeeld, waarna het tijd was voor de afsluitende borrel.
Goof van den Heuvel, vestigingsdirecteur Woonbron Prins Alexander, kijkt terug op een leerzame avond. “Woonbron heeft de ambitie om steeds meer klantgedreven te gaan werken. Randvoorwaarde daarvoor is dat we weten wat er bij onze klanten leeft. Niet alleen voor wat betreft hun woning of woongebouw. Ook horen we graag of klanten tevreden zijn met hun directe leefomgeving. Vaak blijken er bij onze klanten goede ideeën te leven om de leefomgeving, samen met Woonbron en andere partijen (zoals de deelgemeente), te verbeteren. De speeddate leverde een stapel met ideeën op, die we goed gaan bestuderen en verwerken in ons jaarplan voor 2009”.

Woonbron Prins Alexander neemt de mening van haar klanten serieus en onderhoudt daarom een goede relatie met de VBC-PA, die de bewoners in Prins Alexander vertegenwoordigt. Eén van de afspraken die Woonbron maakte met de VBC is om jaarlijks een themabijeenkomst te organiseren.

Beste buur 2008
Na de speeddate verkoos het VBC-bestuur ook nog de beste buur 2008. De goede verdiensten van drie genomineerden werden voorgelezen en het hardste applaus bepaalde de winnaar. Deze eer was voor de 85-jarige heer H. Mailly van de Dawesflat, die ondanks zijn hoge leeftijd dag en zo nodig nacht klaarstaat voor zijn buren. Hij kreeg naast de eer een mooie bos bloemen en een cadeaubon.
>>Ga naar website BOO.....

OPEN DAG FOKUSWONINGEN

Tijdens de week van de chronische zieken worden op een groot aantal plaatsen open dagen georganiseerd.

In Ommoord zullen o.a. de Fokuswoningen hun deuren voor buitenstaanders openen.
Nieuwsgierig naar Fokus? Woont u in de buurt vaneen project? Zoekt u een nieuwe baan? Iedereen is welkom bij onze open dag! U kunt de ADL-eenheid en een Fokuswoning bezichtigen, er zijn demonstraties en allerlei andere activiteiten. Kom dus langs en maak kennis met Fokus.

Fokus Rotterdam Ommoord
Woensdag 12 november 2008, 15.00 - 19.00 uur, A. Camusplaats 99, 3069 BW Rotterdam.
Meer informatie is te vinden op http://www.fokuswonen.nl/

>>Ga naar website BOO.....

SENIOREN WELZIJNSMARKTGezien het succes van vorig jaar wordt er dit jaar wederom een welzijnsmarkt georganiseerd voor senioren in de wijkaccommodatie Romeynshof.

Tal van sociaal maatschappelijk- en medische organisaties en zorginstellingen zullen aan deze informatiedag meewerken

Vrijdag 13 november, aanvang 10.00 uur, toegang gratis.

>>Ga naar website BOO.....

THEECONCERT ROMEYNSHOF
Op zondag 9 november wordt er in de wijkaccommodatie Romeynshof een Santykoor festival gehouden.

Het Shantykoor Albatros treedt deze middag als gastheer op, met in het kielzog nog twee andere Shantykoren, het Andijker Havenkoor en het Shantykoor Vlaardingen.

Gedrieën zullen zij de bezoekers verrassen met bekende en onbekende shanties, zee- en havenliederen waar zelfs de stoerste zeelui weekhartig van worden.

Zondag 9 november, aanvang 14.00 uur, toegang € 3,00

>>Ga naar website BOO.....

DE WIJKKRANT


De Wijkkrant van Ommoord is bijna klaar om bij bijna 11.000 huizen in Ommoord bezorgd te worden. Vanaf vrijdag 7 november gaan onze bezorgers weer op pad.

Is de krant uiterlijk 20 november niet bij u in de brievenbus gevallen, laat het ons dan weten want dan kunnen wij kijken waar de fout zit.

Wilt u de inhoud van de krant nu al lezen, dan kan dit door hier te klikken.

>>Ga naar website BOO.....