dinsdag 9 februari 2010

DE WIJKKRANT


De komende week gaart onze drukker aan de slag met het drukken van De Wijkkrant en vanaf 18 februari zijn onze bezorgers weer op pad om bij ruim 11.000 huizen in Ommoord de krant te bezorgen. Huizen met een 'Nee-Nee' sticker op de brieven krijgen uiteraard ook geen Wijkkrant, maar bewoners kunnen hem dan afhalen in het Informatiepunt Ommoord of de Bibliotheek in wijkgebouw Romeynshof.

Als u benieuwd bent naar de inhoud van De Wijkkrant, dan kun hem nu al lezen door hier te klikken.

Feestelijke opening Eerste Rotterdamse Zwaluwtil op de Blijde Wei


OPENING ZWALUWTIL BIJ KINDERBOERDERIJ
Op zaterdagmiddag 20 februari zal dagelijks bestuurder van de deelgemeente Prins Alexander, Peter Pieterse, de eerste Rotterdamse huiszwaluwtil onthullen.

De zwaluwtil staat op kinderboerderij De Blijde Wei, Bergse Linker Rottekade 435. 3069LV ROTTERDAM: Tel.: 010-420.06.09

De zwaluwtil is een fraai en bijzonder object, het voorziet in broedruimte voor de huiszwaluw. We zien deze vogel steeds minder, o.a. door gebrek aan geschikte nestplaatsen. Omdat de huiszwaluw wel 9000 insecten per dag vangt, willen wij hem graag behouden in het Ommoordse Veld.

Het plan voor de zwaluwtil is een initiatief van de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen, het werd ondersteund door alle natuurorganisaties in de wijk en de bewonersverenigingen. Bij de uitvoering hebben velen hun steentje bijgedragen. Natuur- en Vogelwacht Rotta heeft gezorgd dat de til op de goede plek in de grond kwam te staan (zie foto’s in de fotogalerij).
Voor meer informatie zie http://ommoordseveld.blogspot.com/

Vogelactivitieit voor kinderen op de Blijde Wei

Op kinderboerderij De Blijde Wei in het Ommoordse Veld vindt zaterdag 20 februari van 13.00-15.00 uur een vogelactiviteit voor kinderen plaats. Kinderen kunnen o.a. pindaslingers rijgen en vetbollen maken. Tijdens de vogelactivitieit zal deelgemeentebestuurder Peter Pieterse om 14.00 uur de eerste Rotterdamse zwaluwtil onthullen.

NATUURWANDELING OMMOORDSE VELD


Theo v.d. Hart en Pail Winckers organiseren op Zaterdag 20 februari 2010 een natuurwandeling door het Ommoordse Veld en omgeving. Verzamelen om 10.00 uur bij metrostation Romeynshof.

Ook de wintertijd heeft zijn bekoringen: regen, hagel, sneeuw, mooie luchten en silhouetten van bomen.

We hopen de nodige vogels onderweg te zien en te horen.

Het is aan te bevelen een verrekijker mee te nemen en stevig schoeisel aan te trekken.

Duur van de wandeling ca 2,5 uur.

Leiding: Theo van der Hart, Tel. 010-4217261 en Paul Winckers,Tel. 010-4201750