dinsdag 9 februari 2010

Feestelijke opening Eerste Rotterdamse Zwaluwtil op de Blijde Wei


OPENING ZWALUWTIL BIJ KINDERBOERDERIJ
Op zaterdagmiddag 20 februari zal dagelijks bestuurder van de deelgemeente Prins Alexander, Peter Pieterse, de eerste Rotterdamse huiszwaluwtil onthullen.

De zwaluwtil staat op kinderboerderij De Blijde Wei, Bergse Linker Rottekade 435. 3069LV ROTTERDAM: Tel.: 010-420.06.09

De zwaluwtil is een fraai en bijzonder object, het voorziet in broedruimte voor de huiszwaluw. We zien deze vogel steeds minder, o.a. door gebrek aan geschikte nestplaatsen. Omdat de huiszwaluw wel 9000 insecten per dag vangt, willen wij hem graag behouden in het Ommoordse Veld.

Het plan voor de zwaluwtil is een initiatief van de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen, het werd ondersteund door alle natuurorganisaties in de wijk en de bewonersverenigingen. Bij de uitvoering hebben velen hun steentje bijgedragen. Natuur- en Vogelwacht Rotta heeft gezorgd dat de til op de goede plek in de grond kwam te staan (zie foto’s in de fotogalerij).
Voor meer informatie zie http://ommoordseveld.blogspot.com/

Vogelactivitieit voor kinderen op de Blijde Wei

Op kinderboerderij De Blijde Wei in het Ommoordse Veld vindt zaterdag 20 februari van 13.00-15.00 uur een vogelactiviteit voor kinderen plaats. Kinderen kunnen o.a. pindaslingers rijgen en vetbollen maken. Tijdens de vogelactivitieit zal deelgemeentebestuurder Peter Pieterse om 14.00 uur de eerste Rotterdamse zwaluwtil onthullen.

Geen opmerkingen: