woensdag 13 mei 2009

THEATER ROMEYNSHOF MEI 2009


Vrijdag 15 mei

Leerlingen van het Thorbecke VO

'Lock Me In' (eenakterfestival prijswinnaar)
De nieuwe kluizenaars worden ze genoemd; jongeren die zich afzonderen van de samenleving en totale eenzaamheid opzoeken op hun eigen kamer.
Het fenomeen Hikokomori is in Japan een zeer groot probleem. Op dit moment hebben meer dan 1 miljoen Japanse jongeren zichzelf opgesloten op hun slaapkamer.
Dit probleem beperkt zich echter niet alleen tot Japan, overal in de wereld zonderen steeds meer jongeren zich af van de werkelijke samenleving om op te gaan in een wereld van verveling, gamen en internet. ‘Lock Me In’ geeft op een docu-stijl, inzicht in het leven van 8 Nederlandse Hikokomori:

www.freakypics.com klik
forum dubbelklik.

12.00 Yo zijn er meer mensen die bang zijn opeens dood te gaan? Gtz Sikko
12.05 Sikko je kan toch niet opeens dood gaan… erdie13
12.06 Yo erdie13, echt wel…nooit van een ongeluk gehoord randdebiel
12.10 Sikko ben je daar echt bang voor?
12.13 Waarom zit jij dan op deze site
12.14 Gewoon kikke al die ranzige foto’s, dan weet je zeker dat leven geen zin heeft………….Presentaties

Leerlingen op het Thorbecke VO kunnen kiezen voor cultuurprofielen waarin ze zich ontwikkelen op het artistieke vlak. Vanavond zullen enkele van deze leerlingen door hun presentaties laten zien waar ze dit schooljaar aan hebben gewerkt. Performance art, Brechtiaans theater en combinaties van dans en toneel zullen langs komen. In alle bescheidenheid zullen de leerlingen hun eerste stappen zetten op het toneel buiten de school.

Aanvang: 20.00 uur

Entree: Gratis. Kaarten kunnen vanaf heden worden afgehaald aan het buffet van de Romeynshof.Zondag 17 mei

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Strijkersensemble

Het strijkersensemble van het RPhO verzorgt een licht klassiek concert. Een greep uit de schatkamers van driehonderd jaar muziek. Ook deze keer zal een muziekinstrument centraal staan. Wellicht krijgt de cello een belangrijke rol in het programma, maar misschien is het wel de altviool die de hoofdrol zal spelen.

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 3,-Zaterdag 23 en zondag 24 mei

Kunstroute Prins Alexander

In dit weekend is de Romeynshof weer het expositiemiddelpunt voor veel kunstenaars uit de deelgemeente Prins Alexander. In de ontmoetingsruimte en de grote zaal hangen en staan allerlei kunstwerken die gemaakt zijn door lokale kunstenaars. Zij vertellen in een rustige ambiance graag over hun werk, de technieken en hun inspiratiebronnen.

Aanvang: beide dagen 11.00 – 16.00 uur

Entree: gratis

SPORTSCHOOL SPORTSART OMMOORD OPENT DE DEUREN


Na lang wachten is het dan zover, SporsArt Ommoord gaat op zaterdag 23 mei open, met een spetterende opendag. maar kunt u net als veel anderen niet wachten om u in te schrijven dan worden er speciale inschrijfdagen georganiseerd op zaterdag 9 en 16 mei. Op deze dagen knallen zijn er ook spetterende aanbieding, nieuwsgierig? Kom dan vrijblijvend langs, ons team verwelkomt u met een rondleiding door het sportcentrum.

Wat bieden wij aan:

wij verwelkomen u in onze nieuw lounge ,waar u voor of na het sporten kunt
genieten van een lekker sportdrankje of een heerlijk kopje koffie.
een super grote fitnessruimte met luxe ingericht SportsArt fitness-
apparatuur, cardio apparatuur en een speciale circuitline van hoist deze
apparatuur is speciaal gemaakt voor mensen met gewrichtsklachten blessures ect.super geschikt voor onze nieuwste groepsles: senioren fitness.
natuurlijk is ons centrum voor zien van luxe kleedruimtes met sauna en
zonnebank.
Op de 1e verdieping bevinden zich nog 3 zalen. De groepsleszaal; de vechtsportzaal en de
freeweight ruimte.

U bent allemaal van harte welkom op zaterdag 9, 16 en natuurlijk op de opening op 23 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur, G.B. Shawplaats 430, telefoon 010-455.38.75. website www.sportsartommoord.nl

BURGERJAARVERSLAG 2008 DEELGEMEENTE


De Deelgemeente Prins Alexander heeft het burgerjaarverslag 2008 uitgebracht.

In het burgerjaarverslag 2007 waren 8 doelstellingen geformuleerd die in 2008 zouden moeten verbeteren. Uit het jaarverslag blijkt dat 5 er van zijn gerealiseerd, bij twee zijn er resultaten gebeoekt en bij 1 doelstelling is de afspraak om bepaalde redenen nog niet nagekomen.

Wilt u u het burgerjaarverslag eens rustig doorlezen, dan kunt u dit hier downloaden.

HUURDERSVERENIGING OMMOORD 40 JAAR.


In 1968, toen er in Ommoord al zo’n drie jaar in een snel tempo enorme huurcomplexen werden gebouwd en de toenmalige voorzitter van de Stichting Wijkgemeenschap Ommoord (SWO) zag dat er vrij veel bouwfouten werden gemaakt en de verhuurders duidelijk niet gewend waren aan ‘lastige’ huurders, besloot hij dat er een huurdersvereniging moest komen. Hij vroeg de heer Jaques de Graaff (later de eerste voorzitter en zelfs ere-voorzitter van de HVO) om samen met ene AndrĂ© van Lieshout (die wilde hem wel helpen, werd er gezegd) zo’n huurdersvereniging op te richten. Deze heren, geholpen door nog enkele bewoners, gingen voortvarend aan de slag met de nodige voorbereidingen en op 19 april 1969 vond de eerste vergadering plaats en werd een voorlopig bestuur gekozen, bestaande uit de heren de Graaff, Noordam, van Lieshout, Huys, Doornbos en Hoogland. De voornaamste taak bestond uit het opstellen van de statuten en het huishoudelijk reglement en de voorbereiding van de oprichtingsvergadering

Op 19 mei 1969 was het dan zo ver dat deze kon worden gehouden. Alle toenmalige bewoners in Ommoord hadden daarvoor een uitnodiging gekregen, opgesteld door de heer J.de Graaff onder de titel ´Het schip van Ommoord met de kop’.

In 2009 is de HVO nog steeds een bloeiende vereniging met een groot aantal leden. Ofschoon er in de 40 jaar veel is veranderd (steeds meer huizen werden in de loop van de tijd verkocht) blijft de doelstelling van de HVO ongewijzigd, n.l. het opkomen voor de belangen van de huurders. De HVO wordt daarom door veel verhuurders als een belangrijke gesprekspartner gezien.

Ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum organiseert de HVO op dinsdag 19 mei van 16.00 uur tot 19.00 uur een receptie voor haar relaties in Restaurant Keizershof.

BEWONERSAVOND OVER DE VERLENGDE A13/A16


De laatste weken is er weer regelmatig nieuws geweest over de plannen die er zijn om te komen tot de verlenging van de A4 tussen Delft en Schiedam. Hiermee komen ook de plannen om de A13/A16 door te trekken langs de westkant van Ommoord weer nadrukkelijker in beeld.

De minister is voornemens hierover in september 2009 een besluit te nemen. Bij een positief besluit zal dit voor Ommoord veel consequenties hebben, omdat b.v. de luchtvervuiling alleen maar zal toenemen.

In de Wijkkrant die binnenkort verschijnt wordt hier nader op ingegaan.

De projectgroep A13/A16 van de BOO gaat over het onderwerp een bewonersavond beleggen, waar deskundigen verder toelichting zullen geven Ook de politiek wordt uitgenodigd en aan de verschillende partijen zal gevraagd worden hun mening kenbaar te maken.

Wilt u het artikel in De Wijkkrant nu alvast lezen, klik dan hier om De Wijkkrant te downloaden

De avond wordt gehouden op maandag 8 juni vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur, Open Hof Hesseplaats.>>ga naar website BOO

WIJKKRANT MEI/JUNI


De Wijkkrant die eind mei zal verschijnen ligt op dit moment bij de drukker en onze bezorgers zullen op 22 mei beginnen met de verspreiding van De Wijkkrant in Ommoord.

De krant staat weer boordevol met informatie, die zeker de moeite van het lezen waard is.

In samenwerking met het Buurtwerk Alexander heeft het kinderpersbureau enige pagina's gevuld. Deze keer kunt u van alles lezen over de verschillende activiteiten op school, in een volgende krant zullen de kinderen ongetwijfeld over een ander onderwerp gaan schrijven.

Uiteraard kunt u de digitale versie van De Wijkkrant nu al downloaden van onze website door hier te klikken.>>ga naar website BOO>>