woensdag 13 mei 2009

THEATER ROMEYNSHOF MEI 2009


Vrijdag 15 mei

Leerlingen van het Thorbecke VO

'Lock Me In' (eenakterfestival prijswinnaar)
De nieuwe kluizenaars worden ze genoemd; jongeren die zich afzonderen van de samenleving en totale eenzaamheid opzoeken op hun eigen kamer.
Het fenomeen Hikokomori is in Japan een zeer groot probleem. Op dit moment hebben meer dan 1 miljoen Japanse jongeren zichzelf opgesloten op hun slaapkamer.
Dit probleem beperkt zich echter niet alleen tot Japan, overal in de wereld zonderen steeds meer jongeren zich af van de werkelijke samenleving om op te gaan in een wereld van verveling, gamen en internet. ‘Lock Me In’ geeft op een docu-stijl, inzicht in het leven van 8 Nederlandse Hikokomori:

www.freakypics.com klik
forum dubbelklik.

12.00 Yo zijn er meer mensen die bang zijn opeens dood te gaan? Gtz Sikko
12.05 Sikko je kan toch niet opeens dood gaan… erdie13
12.06 Yo erdie13, echt wel…nooit van een ongeluk gehoord randdebiel
12.10 Sikko ben je daar echt bang voor?
12.13 Waarom zit jij dan op deze site
12.14 Gewoon kikke al die ranzige foto’s, dan weet je zeker dat leven geen zin heeft………….Presentaties

Leerlingen op het Thorbecke VO kunnen kiezen voor cultuurprofielen waarin ze zich ontwikkelen op het artistieke vlak. Vanavond zullen enkele van deze leerlingen door hun presentaties laten zien waar ze dit schooljaar aan hebben gewerkt. Performance art, Brechtiaans theater en combinaties van dans en toneel zullen langs komen. In alle bescheidenheid zullen de leerlingen hun eerste stappen zetten op het toneel buiten de school.

Aanvang: 20.00 uur

Entree: Gratis. Kaarten kunnen vanaf heden worden afgehaald aan het buffet van de Romeynshof.Zondag 17 mei

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Strijkersensemble

Het strijkersensemble van het RPhO verzorgt een licht klassiek concert. Een greep uit de schatkamers van driehonderd jaar muziek. Ook deze keer zal een muziekinstrument centraal staan. Wellicht krijgt de cello een belangrijke rol in het programma, maar misschien is het wel de altviool die de hoofdrol zal spelen.

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 3,-Zaterdag 23 en zondag 24 mei

Kunstroute Prins Alexander

In dit weekend is de Romeynshof weer het expositiemiddelpunt voor veel kunstenaars uit de deelgemeente Prins Alexander. In de ontmoetingsruimte en de grote zaal hangen en staan allerlei kunstwerken die gemaakt zijn door lokale kunstenaars. Zij vertellen in een rustige ambiance graag over hun werk, de technieken en hun inspiratiebronnen.

Aanvang: beide dagen 11.00 – 16.00 uur

Entree: gratis

Geen opmerkingen: