zondag 16 maart 2008

CREATIEF JUBILEUM

Op zaterdag 19 april is het precies 25 jaar geleden dat Guus Koelman in het Ambt van Dienaar des Woords is bevestigd.

Al weer vele jaren voert hij het woord in Ommoord als predikant van Open Hof. Op zaterdag 19 april a.s. wordt dit 25 jarige jubileum gevierd in de Open Hof met een minisymposium. Tijdens dit symposium wil men de creativiteit van Ommoorders aanspreken. Iedereen wordt uitgenodigd om een creatieve uiting bij te dragen.

Het thema is: “ De preek als belevenis”. Schilderijen, foto’s, handwerken alles is welkom en wordt tentoongesteld in de gang van de Open Hof. De kunstwerken kunnen ingeleverd worden in de Open Hof. De Open Hof is in ieder geval tijdens marktdagen geopend tot 17.00 uur. Na afloop van het minisymposium mag iedereen zijn eigen kunstwerk weer meenemen.

>>ga naar website BOO....

ORANJEVERENIGING 'DE AANDACHT'


Het is een feit !!

Sinds een aantal jaar wordt er twee keer per jaar een spelletjesdag georganiseerd op het plein van de Hesseplaats. In september 2003 gestart als een initiatief van Ben Gramberg, van toendertijd nog Cafetaria Hesseplaats, en Margreet Vlastuin, van de Kerken van Open Hof. Startzaterdag was het eerste evenement , waarmee het kerkelijke en culturele seizoen gestart werd. Dit beviel hen zo goed, dat bij de evaluatie van deze Startzaterdag meteen al plannen gemaakt werden voor Koninginnedag 2004. Ook die dag werd weer een schitterende dag, die zeer enthousiast ontvangen werd door de bewoners van Ommoord. Daarna kwamen al gauw Stichting Buurtwerk Alexander (SBA)en Sportstimulering Rotterdam erbij als medeorganisatoren en sponsors. Mede door hen en door groeiende sponsoring door o.a. woningverhuurders, comité nationale belangen, en op een gegeven moment ook winkeliersvereniging Hesseplaats, werd het mogelijk om steeds meer op zo’n dag te organiseren. Maar groter groeien, meer activiteiten ontplooien, betekent ook meer werk.

Dus werd al enige tijd gedacht om een vereniging op te richten om de toekomst voor deze spelletjesdagen op het plein van de Hesseplaats veilig te stellen. Eind november 2007 bleek het mogelijk : Er waren voldoende mensen die zich hard wilden gaan maken voor het opzetten hiervan. Afgelopen maanden is heel hard gewerkt om alle noodzakelijke en verplichte zaken te verwezenlijken.

Op 7 maart om 14.30 kon dan ook de officiële inschrijving bij de notaris plaatsvinden: De Oranjestichting ‘de aandacht’ bestaat nu officieel. Met als ambassadeur Robert Krul, voorzitter deelgemeente Alexander. De stichting zal naast Koninginnedag ook de Startzaterdag organiseren, en wellicht zijn in de toekomst meer activiteiten mogelijk. Inmiddels is ook de website in de lucht:
www.oranjestichtingdeaandacht.nl

30 april is het weer zo ver. Op dit moment zijn de voorbereidingen hard aan de gang en lijkt de dag er al leuk uit te zien. Een ding wordt er al verklapt: Nieuw zal zijn dat er ook een leuke sportieve activiteit georganiseerd zal worden voor de 50+ers.

Natuurlijk kan deze dag alleen slagen als we weer veel hulp krijgen van onze bekende vrijwilligers. En wordt er ook weer naar nieuwe vrijwilligers gezocht. Wil je mee helpen om ook deze Koninginnedag weer een succes te laten zijn? Te denken valt aan spelletjesbegeleider, schminker ed. Dan kun je je aanmelden bij Anouk 06 107 95 098 of Nancy 06 4300 90 22. Wil je liever eerst meer informatie kijk dan op de site of bel met eerder genoemde personen.

>>ga naar website BOO....

SAMENWERKENDE BEWONERSORGANISATIES ROTTERDAM


De Samenwerkende Bewonersorganisaties Rotterdam (SBR) wordt regelmatig een nieuwsbrief uitgebracht met allerlei informatie over veiligheid in Rotterdam, cursussen, overleg met de burgemeester, poltie en justitie.

U kunt de nieuwsbrief
hier downloaden.

>>ga naar website BOO

OPZOOMERSTARTAVOND


Beste Opzoomeraar,

het jaar 2008 is alweer in volle gang en u bent vast al benieuwd naar het nieuwe Opzoomerprogramma.Op woensdag 26 maart a.s. is het dan zover. Dan zal het Wijk Opzoomer Team het programma voor dit jaar presenteren.

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in de Open Hof, Hesseplaats 221.
Wij starten om 20.00 uur.

Dit jaar staat het programma in het teken van “Opzoomer Mee” en er is ook een nieuwe huisstijl, genaamd “Sjappo”.
Géén stedelijke acties, géén parades, géén gedoe op de Coolsingel.
Wèl gewoon met je “goeie buren” samen een actie ondernemen om zo nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te verbeteren, waarbij natuurlijk schoon, heel en veilig als vanouds héél belangrijk blijven.

U kunt zich deze avond aanmelden en al uw vragen stellen aan het Wijk Opzoomer Team.

Als extraatje geldt dat aanwezige opzoomeraars op deze avond hun eerste opzoomerpremie voor de straat/flat van dit jaar verdienen, namelijk een waardebon van € 25,- . Deze waardebon kunt u verzilveren op het moment dat u een verslagje en foto’s van uw hopelijk geslaagde Opzoomeractie inlevert.

Aan het programma kunt u wel zien dat we er een korte maar zéér informatieve avond van gaan maken.

Wij hopen dat u een uurtje tijd kunt inruimen voor het Opzoomeren in uw wijk.

Met vriendelijke groet, Het Wijk Opzoomer Team Ommoord.

Programma

19.30 uur : zaal open en ontvangst met koffie/thee + cake

20.00 uur : welkomstwoord door Tineke Hardenbol

20.05 uur : Opzoomer Campagne 2008 “Opzoomer Mee”

20.10 uur : Ronde 1: Opzoomerkids, Schoon en Groen (voorjaar)

Ronde 2: Europese dag van de Buren (27 mei)

Ronde 3: Traditionele Opzoomerronde (voorjaar/zomer/herfst)

Ronde 4: Opzoomerkids vieren feest, Halloween + Suikerfeest (

Ronde 5: December, december ; Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw

20.30 uur : Opzoomerkeetjes, Kant en Klaar Pakketten

20.35 uur : Een Opzoomeraar aan het woord

20.45 uur : Premie op Actie

20.50 uur : De mogelijkheid om nog vragen te stellen over uw
Opzoomeractie aan het Wijk Opzoomer Team.

>>ga naar website BOO....

LEEFSTIJLEN OMMOORD


Verhalengroepen


De werkgroep Leefstijlen organiseert weer een verhalengroep in de Viersprong. Onder deskundige leiding komt de groep vier keer bij elkaar. Aan de hand van thema’s wisselen de deelnemers verhalen en levenswijsheden uit. Deelnemen aan een verhalengroep is een leuke manier om wat nieuwe mensen te leren kennen.

Op maandag 17 maart ’08 is de stijl van leven het onderwerp. Bent u een Bourgondisch type of richt u het leven toch liever wat soberder in. Voelt u zich aangesproken door de genoegens van het stadsleven of trekt u liever het groen in? Bent u liever in gezelschap of alleen? Woont u lang in het zelfde huis of verhuist u het liefst elk jaar? Houdt u van reizen of blijft u liever thuis?

De andere bijeenkomst hebben weer andere thema’s. Aan de groep doen ook een aantal mensen met een verstandelijke beperking mee van de Viersprong mee.

De bijeenkomsten van de verhalengroepen vinden plaats op maandagmiddag 17 en 31 maart en 7 en 14 april van 13.30 tot 15.30 uur in de Viersprong, John Mottweg 122 schuin tegenover de Toyatadealer in de Bloemenbuurt. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u bellen met opbouwwerk Ommoord, tel 4200404 of per emailadres:
opbouwwerk.ommoord@wanadoo.nl