zondag 16 maart 2008

ORANJEVERENIGING 'DE AANDACHT'


Het is een feit !!

Sinds een aantal jaar wordt er twee keer per jaar een spelletjesdag georganiseerd op het plein van de Hesseplaats. In september 2003 gestart als een initiatief van Ben Gramberg, van toendertijd nog Cafetaria Hesseplaats, en Margreet Vlastuin, van de Kerken van Open Hof. Startzaterdag was het eerste evenement , waarmee het kerkelijke en culturele seizoen gestart werd. Dit beviel hen zo goed, dat bij de evaluatie van deze Startzaterdag meteen al plannen gemaakt werden voor Koninginnedag 2004. Ook die dag werd weer een schitterende dag, die zeer enthousiast ontvangen werd door de bewoners van Ommoord. Daarna kwamen al gauw Stichting Buurtwerk Alexander (SBA)en Sportstimulering Rotterdam erbij als medeorganisatoren en sponsors. Mede door hen en door groeiende sponsoring door o.a. woningverhuurders, comité nationale belangen, en op een gegeven moment ook winkeliersvereniging Hesseplaats, werd het mogelijk om steeds meer op zo’n dag te organiseren. Maar groter groeien, meer activiteiten ontplooien, betekent ook meer werk.

Dus werd al enige tijd gedacht om een vereniging op te richten om de toekomst voor deze spelletjesdagen op het plein van de Hesseplaats veilig te stellen. Eind november 2007 bleek het mogelijk : Er waren voldoende mensen die zich hard wilden gaan maken voor het opzetten hiervan. Afgelopen maanden is heel hard gewerkt om alle noodzakelijke en verplichte zaken te verwezenlijken.

Op 7 maart om 14.30 kon dan ook de officiële inschrijving bij de notaris plaatsvinden: De Oranjestichting ‘de aandacht’ bestaat nu officieel. Met als ambassadeur Robert Krul, voorzitter deelgemeente Alexander. De stichting zal naast Koninginnedag ook de Startzaterdag organiseren, en wellicht zijn in de toekomst meer activiteiten mogelijk. Inmiddels is ook de website in de lucht:
www.oranjestichtingdeaandacht.nl

30 april is het weer zo ver. Op dit moment zijn de voorbereidingen hard aan de gang en lijkt de dag er al leuk uit te zien. Een ding wordt er al verklapt: Nieuw zal zijn dat er ook een leuke sportieve activiteit georganiseerd zal worden voor de 50+ers.

Natuurlijk kan deze dag alleen slagen als we weer veel hulp krijgen van onze bekende vrijwilligers. En wordt er ook weer naar nieuwe vrijwilligers gezocht. Wil je mee helpen om ook deze Koninginnedag weer een succes te laten zijn? Te denken valt aan spelletjesbegeleider, schminker ed. Dan kun je je aanmelden bij Anouk 06 107 95 098 of Nancy 06 4300 90 22. Wil je liever eerst meer informatie kijk dan op de site of bel met eerder genoemde personen.

>>ga naar website BOO....

Geen opmerkingen: