zondag 26 april 2009

CONSULTATIEBUREAU VOOR OUDEREN VAN LAURENSLaurens streeft er altijd naar om ouderen het beste te bieden op het gebied van wonen, zorg en diensten Dit blijkt ook uit vernieuwende projecten waarmee Laurens regelmatig naar voren komt. Zo’n project is bijvoorbeeld het consultatiebureau voor ouderen.

Dit consultatiebureau draait inmiddels alweer een kleine 2 jaar met veel succes in ontmoetingscentrum ‘de Prinsenhof’ in het Lage Land.

Maar er is nu goed nieuws voor inwoners van Ommoord die graag wat dichter bij huis het consultatiebureau voor ouderen willen bezoeken. Elke donderdagmiddag kunnen zij voor consult terecht aan de Thomas Mannplaats 301 bij het kantoor van de Maatschappelijke Dienstverlening Alexander. Vanzelfsprekend zijn inwoners van Ommoord ook altijd welkom in de Prinsenhof aan de Bramantestraat 30, als de donderdagmiddag hen minder goed schikt.

Wat houdt het precies in?

Senioren vanaf 60 jaar kunnen bij het consultatiebureau terecht voor een gratis preventief gezondheidsonderzoek. Dit onderzoek is bedoeld om eventuele risico’s op het gebied van uw gezondheid tijdig op te sporen. Want voorkomen nog altijd beter dan genezen!

Een gespecialiseerde verpleegkundige verricht een aantal metingen, zoals bloeddruk, lengte en gewicht en bepaalt uw cholesterol en bloedsuikergehalte. En samen met u neemt zij een uitgebreide vragenlijst door, waarin allerlei gezondheidsaspecten aan bod komen, zoal bijvoorbeeld voeding, beweging, slaappatroon, medicijngebruik, omgaan met stress en dergelijke. Vanzelfsprekend is er daarnaast ook alle ruimte om uw eigen vragen omtrent uw gezondheid naar voren te brengen.

Of misschien wilt u gewoon eens een goed gesprek met een professional over alle veranderingen waar u bij het ouder worden tegenaan loopt.

Aan de hand van alle uitkomsten geeft de verpleegkundige u eventueel gerichte adviezen. Natuurlijk bepaalt u helemaal zelf wat u met deze adviezen doet. Als het nodig is wordt u doorverwezen naar de huisarts of naar een andere hulpverlener.

Het onderzoek neemt een uur in beslag. Na ongeveer 4 of 5 maanden kan er indien men dat wenst ook nog een 2e (gratis) consult worden gepland.

Voor alle duidelijkheid: het consultatiebureau is niet bedoeld voor behandelingen! Hiervoor moet u bij de huisarts zijn en ook natuurlijk ook blijven als er al bestaande klachten of aandoeningen zijn.

In Ommoord nemen veel ouderen deel aan het ERGO-onderzoek. Dit onderzoek is nog duidelijk uitgebreider dan het onderzoek op het Consultatiebureau voor Ouderen. Deelnemers daaraan vragen zich misschien deelname aan het Consultatiebureau voor Ouderen dan wel nuttig is. Maar aangezien ERGO hun deelnemers momenteel maar eens in de zes jaar oproept is het ook voor hen zeker aan te raden om zich tussentijds te laten controleren op het Consultatiebureau voor Ouderen! (zie: http://www.ergo-onderzoek.nl)

Bovendien is er op het Consultatiebureau voor Ouderen, indien men dit wil, ook de mogelijkheid om niet-fysieke klachten te bespreken (zoals bijvoorbeeld depressieve gevoelens).

Bent u 60 jaar of ouder en tevens inwoner van Ommoord (of van een andere Rotterdamse wijk) ? En wilt u ook graag meer inzicht krijgen in uw gezondheid en bovendien gezondheidsproblemen zoveel mogelijk voorkomen?

Dan is het consultatiebureau voor ouderen zeker iets voor u. Geef u op via het telefoonnummer: 010-286 14 88. U wordt dan binnen korte termijn teruggebeld door de consulente om een afspraak te maken. U bent hartelijk welkom!>>ga naar website BOO>>

Geen opmerkingen: