vrijdag 24 oktober 2008

VRIJWILLIGERSFEEST


Vrijwilligers vinden we in alle facetten van onze samenleving. In de zorg, voor kinderen en onderwijs, armoede en vooral in de sport zijn duizenden vrijwilligers actief. Ook binnen uw vereniging/organisatie is dat zo. Maar vanzelfsprekend is het niet. Organisaties moeten hun best doen om mensen te motiveren vrijwilliger te worden of te blijven.

Make A Difference Day
Prins Alexander wordt op 1 november 2008 MADD (Make A Difference Day). Die dag zullen teams van bekende en onbekende Rotterdammers als vrijwilliger aan de slag gaan in onze deelgemeente. Zo komt Quintis Ristie, de interviewer van ‘Raymann is Laat’ en van de Lassie reclame, die dag onze vrijwilligers helpen. De deelgemeente heeft dit jaar zeven verenigingen en organisaties gevraagd om hieraan mee te doen. In maart 2009 kan uw vereniging of organisatie degene zijn die op Make A Difference Day een van deze teams over de vloer krijgt om vrijwilligers voor u te werven. Heeft u een goed idee voor MADD 2009, dien het dan in bij de deelgemeente Prins Alexander en ding mee naar een MADD-team volgend jaar maart.

De deelgemeente Prins Alexander helpt de verenigingen en organisaties in Prins Alexander om vrijwilligers te vinden. Daarvoor heeft zij de organisatie ‘inZ’ gevraagd om alle vrijwilligersorganisaties in Prins Alexander te ondersteunen bij het werven van vrijwilligers.

Vrijwilligerscafé Romeynshof
Op 1 november bedankt de deelgemeente tijdens MADD ook alle actieve vrijwilligers tijdens het vrijwilligerscafé. De deelgemeente nodigt alle vrijwilligers uit uw vereniging/organisatie hiervoor van harte uit op zaterdag 1 november 2008 vanaf 16.00 uur in de Romeynshof aan de Stresemannplaats 8 in Rotterdam. In de Romeynshof ziet u die middag alle mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, er is muziek, lekker eten en natuurlijk de uitreiking van de MADD wisseltrofee. Voor iedereen volop gelegenheid om gezellig bij praten met andere vrijwilligers. Bij deze brief vindt u een uitnodigingsbrief voor uw vrijwilligers. Wilt u deze brief verspreiden onder uw vrijwilligers?

Doet uw vereniging/organisatie ook mee met MADD op 1 november? Dat kan door het promotiepakket te bestellen bij
jvdvalk@stichtingmda.nl en op 1 november aanstaande te gebruiken tijdens MADD. Verder kunt u meedoen door:

een Hyves pagina te maken van uw vereniging en lid te worden van de Hyvespagina van MADD;
www.madd74.hyves.nl
door in uw communicatiemiddelen aandacht te besteden aan het vrijwilligerscafé en Make A Difference Day;
door deze dag niet-actieve leden van uw vereniging of organisatie kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.
Door uw MADD activiteiten te melden bij de deelgemeente Prins Alexander bij
c.verbrugge@prinsalexander.rotterdam.nl
Door gebruik te maken van het promotiepakket.

>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: