vrijdag 24 oktober 2008

FRIDTJOF NANSENSCHOOL KINDERBOEKENWEEKTijdens de Kinderboekenweek zijn de leerlingen van de Fridtjof Nansenschool veel voorgelezen. Zij hebben prachtige gedichten geschreven en leuke liedjes geleerd over po√ęzie, het thema van de Kinderboekenweek. Op vrijdag 10 oktober jl. was de feestelijke afsluiting.

In de grote aula streden 6 leerlingen die de voorrondes hadden gewonnen om de titel "Fridtjof Nansen voorlezer van het jaar". De leerlingen en jury luisterden aandachtig naar de prachtige verhalen die werden voorgelezen. Na lang beraadt maakte de jury de winnaar bekend. Sabine van Beek uit groep 6 won de mooie wisselbeker met het verhaal "Meester Jaap doet het weer" van Jacques Vriens. Tijdens het verhaal zong Sabine het liedje "Ik ben verliefd op Evelien, maar ze wil me nooit meer zien". Dit was zo leuk dat iedereen het er over eens was dat Sabine de winnaar van de voorleeswedstrijd moest worden. "Ik ben heel trots en mijn naam komt ook op de beker.", aldus een blije Sabine. Alle finalisten ontvingen een mooie welverdiende oorkonde.

Na afloop van de voorleeswedstrijd was er op het schoolplein een kinderboekenverkoop van Het Boekenballet. De ouders en kinderen konden snuffelen tussen de mooiste boeken van de uitgeverijen Christofoor en De Vier Windstreken. Titels als De mooiste vis van de zee, Jelle en Minke en De oude boom vonden gretig aftrek. "Het is belangrijk dat kinderen niet alleen in de kinderboekenweek worden voorgelezen, maar ook daarna. Het is goed voor de taalontwikkeling en concentratie. Bovendien stimuleert het de fantasie en het is vooral heel leuk", aldus Saskia de Jonge van Het Boekenballet.

Meer informatie over Het Boekenballet vindt u op
www.boekenballet.nl

>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: