vrijdag 16 november 2007

OPZOOMER MEE IN DECEMBER


MAAK ER EEN FEEST VAN MET UW BUREN

December. Een maand om met familie en vrienden van te genieten. In Rotterdam wordt ook een andere belangrijke groep niet vergeten: buren. In honderden Rotterdamse straten vieren buren elk jaar samen Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw.

Al deze grote en kleine straatfeesten helpen om de sfeer in de stad te verbeteren. Want buren die elkaar kennen, groeten elkaar en staan eerder voor elkaar klaar. Op de achterzijde van deze nieuwsbrief vertellen enkele Rotterdammers hoe dat gaat in hun straat.

Vier Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw met uw buren. Opzoomer Mee helpt om er wat moois van te maken.

HET OPZOOMERAANBOD AANBOD

FEESTPAKKET
+ Waardebon van 150 euro als bijdrage voor uw straatfeest(en)
+ Versiering 50 meter feestlint en 30 huisjes voor in de kerstboom of als slinger
+ Kortingsbon voor een lichtslang van 45 meter. U betaalt slechts 10 euro
+ Wenskaarten (50 stuks) om alle buren een goed 2008 te wensen

KERSTBOOM MET PIEK
Uw straat kan ook gratis een kanjer van een kerstboom van 6 à 7 meter krijgen.
Gemeentewerken plaatst de boom op 11 december en zet er meteen een Opzoomerpiek op. Lees wel eerst de spelregels voordat u een kerstboom aanvraagt.

Zorg dat uw aanvraag voor de kerstboom op 30 november binnen is. Daarbij geldt ook de spelregel: op = op.

Uw straat moet 50 woningen tellen. Telt uw straat minder woningen? Werk samen met andere straten in uw buurt. Lukt dat niet… neem dan contact op met Opzoomer Mee.

Zorg dat de plek van de boom bereikbaar is. Als de wagen van Gemeentewerken de plek niet kan bereiken, kan de boom niet worden geplaatst.

Uw straat versiert de boom en houdt er een feest of bijeenkomst. Vanaf 18 december controleert Opzoomer Mee steekproefsgewijs of alle kerstbomen zijn versierd. Niet versierde bomen kunnen aan andere straten worden gegeven.

U ruimt de boom zelf op. Zaag de boom na de feestdagen in stukken en ruim hem op. Vanaf 10 januari kijkt Opzoomer Mee of alle bomen weg zijn. Straten die hun kerstboom niet opruimen, kunnen volgend jaar geen kerstboom aanvragen.

Geen opmerkingen: