vrijdag 30 januari 2009

BUURTBEMIDDELING


Een ‘gewoon’ contact met je buren: elkaar groeten, soms een praatje maken en een pakje voor elkaar aannemen, is voor de meeste mensen voldoende om het wonen in een buurt prettig te houden. Bovendien, als je met je buren kunt praten over leuke en alledaagse dingen, dan kun je dat meestal ook wel over zaken die je niet prettig vindt of waar je last van hebt. We leven dicht op en naast elkaar en het komt voor dat onenigheid ontstaat door bijvoorbeeld geluid, gedrag van kinderen of gebruik van portiek of trappenhuis.

Niet iedereen vindt het makkelijk om naar buren of mensen in buurt of flat te gaan met een minder leuke boodschap. Wanneer u dat doet als u rustig bent en vertelt waar u mee zit dan werkt dat meestal wel. Indien een gesprek met uw buren geen gewenste uitwerking heeft, dan kunt u de hulp inroepen van buurtbemiddeling Prins Alexander.

Buurtbemiddeling is laagdrempelig en neutraal. De buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers. Zij hebben niet alleen een training gevolgd, zij zijn ook ervaringsdeskundig, want: ook zij hebben en zijn buren.

Buurtbemiddelaars zijn onpartijdig en helpen buren om met elkaar in gesprek te gaan en samen oplossingen voor de toekomst te bedenken. Daarnaast biedt Buurtbemiddeling Prins Alexander ook bemiddeling als meerdere partijen onenigheid met elkaar hebben en coaching, als u een burenprobleem wilt oplossen maar nog niet precies weet hoe dat te doen: een gesprek met een neutrale persoon van buurtbemiddeling kan dan helpen een keuze te maken op welke manier u de situatie wilt veranderen.

Wilt u meer weten of gebruik maken van de diensten die Buurtbemiddeling Prins Alexander, of denkt u er over om zelf buurtbemiddelaar worden, neem dan gerust contact op.

U kunt Buurtbemiddeling Prins Alexander bereiken op telefoonnummer 010 456 04 09 of per e-mail: prinsalexander@buurtbemiddeling.org. Het postadres van Buurtbemiddeling Prins Alexander is Bramantestraat 34, 3066 BN Rotterdam. Op de site www.buurtbemiddelingprinsalexander.nl. kunt u meer informatie vinden.

Een column getiteld ´jaloers´ over buurtbemiddeling kunt u lezen door hier te klikken.

>>Ga naar website BOO>>

Geen opmerkingen: