vrijdag 28 augustus 2009

ZIN IN EEN LEUKE DAG? KOM op 5 september NAAR ‘PRIKKELS’.


‘Prikkels’ is de viering van de opening van het culturele jaar in de deelgemeente Prins Alexander. Het gebeurt dit jaar voor de eerste keer op deze manier. ‘We willen laten zien wat er in de wijken gebeurt het komende jaar. Misschien zit er wel een leuke cursus bij’, vertelt één van de organisatoren Arco van Os. ‘We hopen ook dat mensen buiten hun eigen wijk willen kijken, want er gebeuren op heel veel plaatsen bijzondere dingen in de deelgemeente’ vult de andere organisator Carin van Haastregt, aan. ‘Daarom hebben we een programma gemaakt op verschillende plaatsen in de deelgemeente en een fietsroute uitgezet. Je kunt optredens zien, mensen spreken, workshops bijwonen en ondertussen fiets je een aantrekkelijke route en mag je op Kinderboerderij De Bijde Wei picknicken. En dankzij Albert Heijn zijn er gevulde picknicktassen aanwezig! Super toch?’ besluit Marieke van der Honing deze lofzang op ‘Prikkels’. De anderen knikken blij. De locaties waar ‘Prikkels’ zich afspeelt liggen verspreid over de deelgemeente: Zjaak in Prinsenland, CC Orion en LCC Zevenkamp in Zevenkamp, Kinderboerderij De Blijde Wei en de Romeynshof – inclusief de bibliotheek – in Ommoord.

Website met alle informatie

Er is heel veel te vertellen over Prikkels op 5 september. Dat past niet allemaal in een folder of in een krantenbericht. Op de site www.prikkels.nu kunt u alles lezen over het programma. Ook de fietsroute is daar te vinden. Inschrijven voor de workshops kan ook via de site.

Spetterende optredens

Alles is leuk, we noemen een paar onderdelen:

Zangeres Kim Hoorweg (North Sea Jazz) komt optreden

Albert Heijn sponsort picknicktassen tijdens ‘Prikkels’

Er is een djembé-workshop voor kinderen in de boomgaard van CC Orion

Zumba proberen? Kom naar Zjaak

In de bibliotheek in Ommoord kan jong en oud ’s ochtends voorlezen uit werk van Ivo de Wijs. ’s Middags kiest hij zelf een winnaar!

Djanko horen zingen? Swingende dansgroep Unleashed zien?

Meedoen met een workshop van GotSkills?

En er is veeeeeel meer. www.prikkels.nu.

Zaterdag 5 september tussen 12 en 17 uur: ‘Prikkels’ in Prins Alexander!

Geen opmerkingen: