maandag 5 mei 2008

KONINGINNEDAG 2008


Sinds enige maanden heeft Ommoord een echte Oranjeverening, genaamd De Aandacht.

Al een paar jaar werden door een aantal vrijwilligers met Koninginnedag allerlei activiteiten georganiseerd bij het winkelcentrum Hesseplaats. De behoefte ontstaand om dit verder uit te bouwen, vandaar de oprichting van de Oranjevereniging De Aandacht.

Alhoewel de weersvoorspelling niet zo gunstig was viel dit alleszins mee en dat was te merken aan het grote aantal bezoekers die de festiviteiten hebben bezocht.

Naast de gebruikelijk kindervrijmarkt, waren er diverse optreden van o.a. een Shantykoor en een band die de sterren van hemel speelde.

Voor de eerste keer waren er ook speciale activiteiten voor ouderen in de vorm een een jeu de boulesbaan waar 55+ers kennis konden maken met deze sport.

Kinderen konden op vertoon van de gekochte strippenkaart deelnemen aan diverse spelen, schminken enz.

De opbrengsten kwam ten goede aan de Stichting Paliter in Capelle a/d IJssel. De Stichting bouwt in Capelle a/d IJssel een kinderhospice voor ernstige zieke kinderen en de opbrengst van de Koninginnedagactiviteiten in Ommoord zullen worden gebruikt om de een bijdrage te leveren aan de inrichting van het pand. (meer informatie is te vinden op
www.pallieterhelpt.nl).

Al met al kunnen de organisatoren terugkijken op een hartstikke geslaagde dag, waar jong en oud veel plezier aan hebben beleefd.

Op de website van de BOO zijn een aantal foto's van de Koninginnedag 2008 gepubliceerd, u kunt ze bekijken door
hier te klikken.

>>Ga naar website BOO...

Geen opmerkingen: