zondag 8 juni 2008

LEEFSTIJLENDAG OMMOORD


De zon wou maar niet doorkomen maar binnen straalde iedereen.

Op de leefstijlendag op donderdag 5 juni in Nieuw Oldenoord werden weer vele verhalen uitgewisseld. De eerste schooldag, het eerste kind, de eerste rijles, de eerste zoen, het eerste huis, de eerste oorlog, de eerste kookervaringen, het ene verhaal lokt het andere verhaal uit. Dramatische verhalen, vrolijke anekdotes, gezellige herinneringen en levenservaringen passeren aan de tafels.

De Viersprong, dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking zorgt de hele dag voor koffie, thee en een heerlijk picknick.

Jammer dat we niet buiten van de natuur konden genieten. Sommige pakken toch parapluis en regenjassen om buiten in de wijktuin na te denken over de opdracht: “bedenk waarover je trots bent op jezelf, wat hebt je goed gedaan”. Het valt niet altijd mee om te bedenken dat je trots bent op jezelf. Toch leveren al die positieve opmerkingen prachtige bloemen op. Eén voor één worden de blaadjes besproken. Schouderklopje voor jezelf!!. Deze opdracht levert ook weer stof voor het volgende onderdeel, het maken van een rondeel. Een rondeel is een hele oude dichtvorm waarbij zinnen steeds herhaald worden. Het levert prachtige gedichten op. Binnen een paar minuten leest men het elkaar voor. Applausjes klinken steeds op. Zoals voor Carol, een cliënt van de Viersprong. Zij maakt een heel mooi gedicht over pannenkoeken eten. Ondanks dat het een beetje vol was in de recreatiezaal van Nieuw Oldenoord was ook deze leefstijlendag een groot succes. De werkgroep leefstijlen gaat de verhalen samenvatting in een boekje voor alle deelnemers.

De leefstijlendag werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van de deelgemeente Prins Alexander.

Geen opmerkingen: