vrijdag 12 oktober 2007

Kort verslag bijeenkomst BvHBB (Belangenvereniging Hillegersberg Bergse Bos).

Op uitnodiging van de BvHBB ben ik als vertegenwoordiger van de BOO uitgenodigd voor een brainstormsessie op dinsdag 10-10.

Paul Scheublin en Ben Bes van de Heide/Besvereniging waren er ook.
Eveneens nieuw was een vertegenwoordiger van de wijk die naast de Ankie Verbeek Ohrlaan (de oude “verlengde Molenlaan”) t.w. de Lamsrustlaan en Hoge Limiet. Deze bewoners krijgen mogelijk een verkeersplein van de A13/16 zeer dicht naast hun wijk.

Na de kennismakingsronde werd er gesproken over de te verwachten varianten die op 18 oktober worden gepresenteerd in Lommerrijk aan de genodigden.

Prof.dr.ir. Theo Bogaerts, em. hoogleraar TU Delft en bedenker van de alternatieve route, vertelde uitgebreid dat Rijkswaterstaat en de provincie met delen van zijn idee├źn aan het werk zijn gegaan voor de N470 en dat hierdoor er een kleine kans is dat de A13/16 mogelijk als een provinciale weg wordt voortgezet. Wat consequenties heeft voor het budget(vele malen goedkoper), de wijze van aanleg en fundering en geluidswering.
Al met al een ongewenste overweging gezien de lagere kwaliteit.

Vervolgens werd er gesproken over de voorbereiding van eventuele bezwaar- en beroepsprocedures. Het bestuur gaat op zoek naar een betaalbare(!), en ter zake kundige jurist die kan beginnen met de dossiervorming.
Er zal in eerste instantie worden gezocht in de kring van bekenden van de vereniging.

Volgende bijeenkomst met RWS: 18-10 in Lommerrijk.

Philip Eijsman

Geen opmerkingen: