vrijdag 29 februari 2008

OPZOOMEREN LENTEACTIES


LENTE, LENTE IN ONZE STRAAT
Het wordt lente! Na de winter komt uw straat langzaam weer tot leven. Opzoomer Mee komt met twee speciale uitdagingen om de contacten met uw buren aan te halen. Want: goede buren zijn nog altijd beter dan verre vrienden! Kies de aanbieding die u het leukst vindt. Kunt u niet kiezen? Geen paniek… kies dan beide aanbiedingen!

Wat zijn de uitdagingen?

Het lenteontbijt
Nodig alle buren uit voor een lenteontbijt (lunch of brunch mag natuurlijk ook!). Een eenvoudige en aantrekkelijke manier om de contacten tussen buren aan te halen en over uw straat te praten.

De voorjaarschoonmaak van Opzoomerkids
Vorig jaar konden de kinderen een voorjaarsschoonmaak uitvoeren. 288 kinderteams namen de uitdaging aan en gaven hun straat, binnenterrein of speelplek een flinke poetsbeurt en werden na afloop beloond door volwassenen. Dit jaar maken we het nog leuker. Elk kinderteam krijgt ter gelegenheid van het ‘Groenjaar 2008’ het Groene Doe Boek voor Opzoomerkids.

En: kinderteams die doorgaan met schoonmaken kunnen rekenen op steun van Roteb en Gemeentewerken. Want die zijn dolenthousiast over de kids.

Wat bieden wij aan?

Lenteontbijt
· Waardebon van 75 euro als bijdrage aan de maaltijd
· Vrolijke placemats (papier) en eierdopjes (karton)

Kinderschoonmaak
· Waardebon van 75 euro als bijdrage aan de voorjaarsschoonmaak
· Een schoonmaakpakket: bezems, vuilknijpers, emmer, vuilniszakring en handschoenen
· Het Groene Doe Boek van Opzoomerkids met leuke tips en speciale aanbiedingen
· Steun van Roteb en Gemeentewerken als uw kinderteam doorgaat met het schoonhouden van de straat. U ontvangt hierover informatie als u zich aanmeldt.

Kies het lenteontbijt of kies de voorjaarsschoonmaak van Opzoomerkids of… kies beide uitdagingen.

Groenjaar 2008
2008 is het groenjaar. Op 19 maart is het Nationale boomfeestdag. Schoolkinderen planten die dag duizenden bomen in het HSL-park in Overschie. Ook de rest van het jaar zullen bomen en het groen in Rotterdam volop in de schijnwerpers staan. Opzoomer Mee doet met het Groene Doe Boek voor Opzoomerkids een duit in het zakje.

Opzoomerstartavond Ommoord
Uiteraard zal er tijdens de Opzoomerstartavond op woensdag 26 maart in de Openhof (Hesseplaats, aanvang 19.30 uur) ook aandacht worden gegeven aan de lenteacties

Geen opmerkingen: