vrijdag 29 februari 2008

RIJ-INSTRUCTEURS SCOOTMOBIEL GEZOCHT


“Ik ben zo blij dat je me even helpt”.

Lijkt het u wat om nieuwe mensen te ontmoeten, het gevoel te krijgen nuttig en/of nodig te zijn? Vindt u het fijn om waardering te krijgen en plezier te hebben? Dan bent u degene waar wij naar op zoek zijn!

Rij-instructeurs scootmobiel gezocht
CVD Project Scootmobiel zoekt mensen die zich vrijwillig inzetten voor het geven van gewenningslessen. Als rijinstructeur helpt u degene met een scootmobiel een aantal vaardigheden te leren, zoals de bediening van de scootmobiel zelf, het op- en afrijden van de stoep, het ontwijken van obstakels en het voorkomen van gevaarlijke situaties.
In overleg worden met u de lestijden afgesproken. Elke les duurt maximaal 60 minuten en vindt één keer per week plaats (in de eigen directe omgeving).

Waarom zou u het doen?
Allereerst is het gewoon leuk om te doen. Als instructeur komt u in contact met ouderen die mobiel willen blijven en waaraan u een bijdrage levert in hun eigen zelfstandigheid. Bovendien komt u zelf ook nog eens ergens.
Natuurlijk wordt u begeleid. Naast een leuke en afwisselende vrijwilligersplek zijn de (introductie)cursus en een inwerkperiode het vertrekpunt. Verder ontvangt de vrijwillige instructeur een reis-, en onkostenvergoeding en is tijdens het geven van lessen verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen.

Rijvaardigheidslessen
Rijvaardigheidslessen zijn bedoeld voor iedereen (met name ouderen) die een scootmobiel toegewezen hebben gekregen maar hiermee nog niet meteen de straat op kunnen/durven gaan. Met maximaal 10 lessen wordt bij de mensen zelf thuis en hun directe omgeving les gegeven. Daarnaast kunnen op verzoek plaatsen worden bezocht die voor hen in het dagelijks leven belangrijk zijn. Hierbij kan gedacht worden aan de supermarkt, de bibliotheek of naar die vriend(in) die net aan de andere kant van de stad woont. Het geven van gewenningslessen hebben als doel om mensen ‘rijvaardig’ te maken, zodat zij de dingen die zij eerder ook al deden gewoon kunnen blijven doen. Hierdoor blijven zij hun bewegingsvrijheid behouden en kunnen zo actief deel uit blijven maken binnen onze samenleving.

Aanmelden
Zou u voor graag iets voor uzelf willen doen? Lijkt het u leuk om andere mensen een handje te helpen en vindt u het fijn om waardering te krijgen en plezier te hebben? Neem dan contact op met Yvonne Kammeron van CVD Project Scootmobiel, Coolsingel 57 in Rotterdam. Telefoon: 010-4049909. Een email sturen kan natuurlijk ook:
ykammeron@cvd.nl Zij legt u graag uit welke mogelijkheden er zijn.

Geen opmerkingen: