dinsdag 26 februari 2008

BASISTRAINING BUURTBEMIDDELING


In maart wordt weer een basistraining buurtbemiddeling gegeven. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.


Data: twee donderdagavonden 13 en 27 maart en twee zaterdagen 15 en 29 maart.
Na afronding van deze training – wanneer u alle dagdelen heeft deelgenomen - ontvangt u een certificaat en kunt u in één van de teams in deelgemeente Prins Alexander als buurtbemiddelaar aan de slag. De training is kosteloos en wordt gegeven in het gebouw De Prinsenhof aan de Bramantestraat.


Dit is dé gelegenheid voor bewoners van deelgemeente Prins Alexander die graag boeiend en zinvol vrijwilligers-werk willen doen. Gezien de samenstelling van de teams zijn, in het bijzonder, mensen met een (gedeeltelijk) niet Hollandse culturele achtergrond welkom.
Buurtbemiddelaars helpen buren die onenigheid met elkaar hebben en daar samen niet uit komen. Soms heeft iemand alleen behoefte aan een luisterend oor, of aan tips voor het zelf aangaan van een gesprek met de buren.

In een andere situatie is een bemiddelingsgesprek tussen buren met hulp van twee bemiddelaars gewenst.


Buurtbemiddelaars kiezen geen partij en werken vrijwillig en belangeloos. U kunt meer informatie vinden op de website: www.buurtbemiddelingprinsalexander.nl
Wanneer u belangstelling heeft om te gaan werken als buurtbemiddelaar in deelgemeente Prins Alexander, neem dan contact op met Helma Faber en Loes van Delft voor nadere kennismaking.
Vanzelfsprekend kunt u hen ook altijd bellen indien u onenigheid hebt met uw buren en daar advies of hulp van buurtbemiddeling zou willen hebben. Zij bieden een luisterend oor en overleggen met u op welke wijze buurtbemiddelaars u kunnen helpen een oplossing te vinden.
Telefoon 010 456 04 09 of e-mail
prinsalexander@buurtbemiddeling.org


Geen opmerkingen: