maandag 6 oktober 2008

LEZING OVER DWANGSTOORNISSEN IN BIBLIOTHEEK OMMOORD


Dwangstoornissen staan 13 oktober 2008 centraal in het Gezondheidsinformatiepunt van bibliotheek Ommoord

De Landelijke Dag Psychische Gezondheid wordt dit jaar voor de 12de keer georganiseerd met ieder jaar een ander thema. Het doel van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid is om dwangstoornissen uit het ‘verborgene’ te halen. Meer bekendheid en meer begrip voor mensen met dwangstoornissen kan patiënten en hun naasten uit hun isolement halen. Daarnaast draagt bekendheid bij aan een betere signalering van deze stoornis en kan het de drempel naar hulpverlening verlagen.
Context organiseert met medewerking van PsyQ (beide onderdeel van de Parnassia Bavo Groep) op maandag 13 oktober een lezing in de bibliotheek van Ommoord. Tijdens deze bijeenkomst willen we algemeen publiek, patiënten en familieleden informeren over dwangstoornissen.


Wat is een dwangstoornis?
Een dwangstoornis ontstaat meestal ongemerkt. Vaak gebeurt dat nadat iemand ontdekt dat bepaalde gedachten of handelingen in een vervelende of angstaanjagende situatie helpen de angst en onrust te bezweren. Die persoon zal in vergelijkbare situaties de rustgevende gedachten of handelingen opnieuw gebruiken. Steeds vaker, totdat uiteindelijk de oorspronkelijke situatie vergeten is en de gedachte of handeling ‘moet’ omdat er anders een ondraaglijke angst ontstaat. Bepaalde gedachten en handelingen komen bij dwangstoornissen veel voor. Voorbeelden zijn was-, schoonmaak- of poetsdrang, controledwang, dwanggedachten over geweld en dwangmatige perfectie of netheid. Vaak hebben mensen last van meerdere vormen.

Acitiviteit in bibliotheek Ommoord
In de bibliotheek van Ommoord wordt op maandagavond 13 oktober om 20.00 uur een lezing gehouden door Dhr .Erik Stolk, een deskundige van PsyQ (onderdeel van Parnassia Bavo groep).

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Context: Sharida Noormohamed of Marjan Jongsma, 010-49 33 555 of m.jongsma@context-ggzpreventie.nl. Voor informatie over activiteiten elders in het land kunt u een kijkje nemen op de campagnewebsite
www.dwangstoornissen.nl.

Bibliotheek Ommoord, Briandplaats 21, 3068 JJ Rotterdam, 010 4216631

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf maandag 6 oktober kosten € 2,50.

>>Ga naar website BOO....

Geen opmerkingen: