maandag 6 oktober 2008

MOOISTE FOTO VAN HET OMMOORDSEVELD


Zaterdag 27 september reikte Paul Paulusma, portefeuillehouder Beheer Buitenruimte van de deelgemeente Prins Alexander, de prijzen uit van de fotowedstrijd die de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen organiseerde in het kader van het Groenjaar 2008. Paulusma werd bij het jureren bijgestaan door Wouter Bauman van het Rotterdams Milieucentrum en Peter Postmus van de fotowerkgroep Ommoord.

“Wij waren natuurlijk op zoek naar een mooi plaatje” vertelden de juryleden “maar het moest ook herkenbaar zijn dat de foto in het Ommoordse Veld was genomen. Een foto van een bloem of een tak van een boom kan overal gemaakt zijn, we wilden graag een kenmerkend beeld zien zoals de heuvel, het wilgenlaantje of de kinderboerderij.”

Na veel wikken en wegen koos de jury uit de vele mooie foto’s uiteindelijk als nummer 1 de foto van mw. A.L. van Peski. Van deze foto is door het Groenjaar een ansichtkaart gemaakt. Voor de liefhebbers zijn de kaarten af te halen op het Deelgemeentekantoor, bij het infopunt van de BOO en op kinderboerderij De Blijde Wei.

Op de tweede plaats eindigde M. Wasbauer. Derde werd J.C. Jorem, vierde W. Roos en een vijfde prijs werd toegekend aan N. Moret. De eerste drie prijswinnaars ontvingen een boek, de nummers 4 en 5 ontvingen een vel postzegels met daarop hun foto afgedrukt.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking hield de historische commissie van de bewonersvereniging “Heide-Bes” een presentatie over de historie van het Ommoordse Veld. Voor de geschiedenis van het gebied blijkt grote belangstelling te bestaan.

De winnende foto’s zijn te zien op
www.ommoordseveld.blogspot.com

>>Ga naar website BOO....

Geen opmerkingen: