zaterdag 4 april 2009

BREEDWIJKBEHEER EN DE BUITENRUIMTE

Regelmatig gaat de “schouwploeg” door de wijk om slecht onderhoud en andere mankementen in de wijk op te sporen. Ook zij melden als schouwers de klachten met betrekking tot de buitenruimte eerst bij de klachtentelefoon 0800-1545.

Helaas krijgen zij af en toe een antwoord terug dat de klacht is opgelost, terwijl in de praktijk blijkt dan dat het mankement er nog gewoon is zonder verbetering.

Een voorbeeld:

Alle lichtmasten langs de gehele Prins Alexanderlaan, vanaf Ommoord richting Het Lage Land aan zowel de autoweg als de fietspaden zijn zomer 2008 geverfd. Daar is iedereen super blij mee, want alles ziet er weer netjes uit. Helaas is toen de nummering van de lichtmasten overgeschilderd, en ontbreekt die nu nog steeds.

Het is heel lastig om niet brandende lichtmasten, glas op de straat, kleppen die van lichtmasten afliggen, te melden zonder dat een nummer van deze palen bekend is. Het is een aanknopingspunt voor burgers en diensten om klachten beter met elkaar te communiceren en op te lossen.

Daarom hebben de schouwers een klachtenformulier via internet ingevuld.

Als reactie kregen zij op 14 oktober 2008 een mailtje terug dat de nummering binnen korte termijn zou plaats vinden.

Januari 2009 toch maar weer eens geïnformeerd wat een korte termijn is volgens de beantwoordster. Hier is nooit meer antwoord op gekomen.

Bij de schouw 23 februari 2009 is het mailtje, antwoord en naam bij Gemeentewerken neergelegd.

Nu maar afwachten wanneer er genummerd gaat worden, want zo wordt het 'burgers' niet makkelijk gemaakt om klachten te melden en het gevoel niet serieus genomen te worden wordt er ook nog eens door versterkt!

>>ga naar website BOO>>

Geen opmerkingen: