zaterdag 6 juni 2009

IS DE WIJKTUIN OMMOORD EEN VERBORGEN TUIN?Gelukkig voor vele bewoners van de wijk Ommoord is de Wijktuin alles behalve een verborgen tuin. De wijktuinvrijwilligers zien geregeld vele (vaste) bezoekers. Herhaaldelijk blijkt echter dat wijkbewoners wel van de wijktuin hebben gehoord, maar nog nooit in de wijktuin zijn geweest of er nooit toe zijn gekomen er te wandelen en te genieten van het bijzondere karakter van dit erkende natuurgebied. Voor hen is het nog een verborgen tuin.

Daarom is het initiatief om mee te doen aan de negende editie van Verborgen Tuinen zo gek nog niet is. Wat ‘Verborgen Tuinen’ allemaal inhoudt, kunt u zien op de fraaie website www.verborgentuinen.nl.

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni is een groot aantal particuliere en (semi)openbare tuinen voor publiek opengesteld. Ontdek de talrijke (108) paradijsjes in de stad Rotterdam. Voor particuliere en semi-openbare tuinen zijn entreebewijzen nodig, op de website staan de verkoopadressen. Tevens kan men een tuingids aanschaffen. Naast foto’s en informatie zijn er drie (Noord/Midden/Zuid) routekaarten in opgenomen. Opvallend is dat er vorig jaar helemaal geen deelnemers in Ommoord waren en dit jaar slechts twee. Eén tuineigenaar in de Klaverbuurt en de wijktuin. Volgend jaar moeten er toch meer tuinen meedoen!?

Ter gelegenheid van Verborgen Tuinen 2009 ontvangen de wijktuinvrijwilligers en de vrijwilligers van de Bewonerscommissie Curieflat tussen 10:30 en 16:30 uur de entreebewijshouders op hun route naar Nesselande of Terbregge.

Natuurlijk zijn de wijkbewoners eveneens welkom!

Immers de wijktuin is openbaar gebied. De vrijwilligers staan klaar de bezoekers, kaarthouders en wijkbewoners, alles te vertellen over de wijktuin.

Mochten wijkbewoners na een rondgang nieuwsgierig zijn geworden naar de overige particuliere tuinen; er is een beperkt aantal entreebewijzen te koop.

Geen opmerkingen: