zaterdag 6 juni 2009

OUDEREN KIJKEN UIT NAAR EEN VRIJWILLIGER


Positieve ervaringen
Een jaar geleden is het project Motto in de deelgemeente Prins Alexander van start gegaan. Geschoolde vrijwilligers bezoeken ouderen en mensen met een beperking. De vrijwilligers en coördinator horen regelmatig van de ouderen, dat zij uitkijken naar het bezoek van de vrijwilliger. Het is duidelijk dat het contact en het gesprek hen goed doet en in een behoefte voorziet. Motto richt zich vooral op het luisteren naar het levensverhaal en hetgeen ouderen op dat moment bezighoudt. Allerlei vragen komen naar boven als het leven niet meer vanzelf spreekt.

Vrijwilligers ontmoeten elkaar bij de maandelijkse bijeenkomsten. Allerlei onderwerpen passeren de revue, zoals wat zijn dat voor vragen, levensvragen? Wat kun je betekenen voor iemand die een partner verloren heeft. Wat kun je wel en niet zeggen? Hoe ga je in op situaties, waar geen pasklare antwoorden zijn? Wat betekent het voor iemand als de gezondheid achteruitgaat? De coördinator begeleidt de vrijwilligers hierbij.

Op zoek naar enthousiaste vrijwilligers
Inmiddels heeft Motto een goed lopende groep vrijwilligers. We willen graag uitbreiden zodat meer ouderen kunnen zeggen : “ik kijk uit naar het bezoek van een vrijwilliger”!

We zoeken enthousiaste vrijwilligers, die genieten van persoonlijk contact met ouderen. Mensen die goed kunnen luisteren en op zijn tijd kunnen zwijgen. Het gaat erom op te trekken met mensen in situaties waar geen pasklare antwoorden zijn. Levenservaring is gewenst.

Het vrijwilligerswerk is verrijkend voor zowel de ouderen als de vrijwilligers. Het levert u als vrijwilliger nieuwe contacten en inzichten op. Geven dit soort contacten u voldoening dan is Motto iets voor u!

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of bezocht worden? Wilt u meer weten? Bel dan naar VraagWijzer Alexander : 0900-2868100( 0,05€ p/m) bij voorkeur op maandag en dinsdag. Vraag naar Gerrie Kooijman, projectcoördinator. Mailen kan ook naar: motto@stichtingmda.nl . Zij neemt contact met u op.

Motto is een samenwerkingsverband van de Stichting Geestelijke Verzorging Rijnmond(SGVR) en Maatschappelijke Dienstverlening Alexander (MDA). Het project is mede mogelijk gemaakt door de Deelgemeente Prins Alexander.

Geen opmerkingen: