donderdag 11 maart 2010

KOSTELOOS VERWIJDEREN VAN GRAFFITI PARTICULIERE PANDEN


Roteb verwijdert in samenwerking met de deelgemeente graffiti ook van particuliere panden

Graffiti is letterlijk en figuurlijk een smet op de openbare ruimte. De bekladding, opschriften en tekeningen zijn zonder toestemming op bijvoorbeeld muren aangebracht en horen niet thuis in het straatbeeld. Roteb heeft van het Gemeentebestuur de opdracht gekregen om alle graffiti te verwijderen. Niet alleen van energiehuisjes, bushokjes en straatmeubilair, maar ook van muren, of het pand nu in het bezit is van de overheid, een woningcorporatie of een particulier.

Let op: het gaat hier om graffiti in de buitenruimte, die zichtbaar is vanaf de openbare weg. Dus niet om graffiti in paden, brandgangen, portieken enzovoort.

De speciale graffiti schoonmaakteams zijn in januari 2010 gestart.

Doe aangifte!

We willen de wijken schoon van graffiti maken én schoon houden. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Ontdekt u in uw buurt een nieuwe uiting van graffiti, geef dit dan gelijk door aan het algemene telefoonnummer van de gemeente Rotterdam: 14010. Geef er a.u.b. de exacte locatie bij aan.

Nieuw aangebrachte graffiti zal steeds zo snel mogelijk verwijderd worden. Is de graffiti aangebracht op uw eigendom? Doe dan ook aangifte bij de politie. Het aanbrengen van graffiti is een vorm van vernieling en dus strafbaar. Met uw informatie kan een dader misschien eerder gevonden worden.

En als een dader opgepakt is, zal zeker geprobeerd worden de maximale schade te verhalen! Met elkaar kunnen we de graffiti terugdringen en werken aan mooie, schone wijken.

Speciaal voor eigenaren

Het bestuur van de deelgemeente Prins Alexander vindt het belangrijk om, indien nodig,ook uw pand vrij te maken van graffiti. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Roteb voert het schoonmaken van de graffitibekladding met veel deskundigheid en zorg uit.

Informatie

Wilt u meer weten over de graffiti schoonmaakactie? Neem dan contact op met de Gemeente Rotterdam op telefoonnummer 14010.

Geen opmerkingen: