zondag 21 oktober 2007

FIETSVIERDAAGSE 55+


De eerste fietsvierdaagse voor 55plussers zit erop. Alle donderdagen in september hebben gemiddeld 60 mensen meegedaan. De deelnemers kwamen uit de hele deelgemeente en zelfs daarbuiten!

1e dag
De eerste dag gingen we na een heerlijk kopje koffie in de Schutse en de opening door deelgemeentebestuurder de heer Paulusma, van start richting het vliegveld. Aldaar werd op een parkeerplaats koffie met een koekje aangeboden door de cateraar van Laurens, de firma Albron. Voor vertrek kreeg iedereen nog een flesje bronwater voor onderweg. Eén pechvogel had een lekke band die bij de rustplaats geplakt moest worden.

2e dag
De tweede dag vertrokken we vanaf wijkcentrum de Oriënt in Oosterflank. Deze rit ging een stukje langs de Hollandse Ijssel en door Hitland. Koffie werd gedronken in Nieuwerkerk aan den IJssel bij molen 'de Windlust".

3e dag

De derde dag was het vertrek vanaf buurthuis Alexander. Het zag er somber uit, want vroeg in de morgen reget:1de het behoorlijk. Ik heb dan ook even gebeld om te informeren of de fietstocht wel doorging. Ja dus en bij het vertrek was het droog. Eén van de deelneemsters bemerkte bij de start dat ze een lekke band had. Zij besloot daarom maar niet starten.
We reden eerst door het Kralingsebos en daarna langs de Hollandse Ijssel. In het buurthuis van Kralingse Veer werden we gastvrij ontvangen voor de koffiepauze. Ook werd hier een persoon geholpen die 'pech had met één van de trappers.
Zowel de tweede als de derde dag kregen de deelnemers vooraf een tas met inhoud voor onderweg. Wederom verzorgt door Laurens en de Stromen.

4e dag
Volgens velen was de laatste dag de mooiste. Het heerlijke fietsweer speelde daarbij een grote rol, alhoewel sommigen moeite hadden met de stevige wind die er stond. Begonnen werd in de Vijf Havens van de Stromen met een lekker bakkie koffie. En daarna een zeer mooie rit.
Langs de Zevenhuizerplas naar de Rotte. Over de Pekhuisbrug en om en door het Bleiswijkse Bos. Koffie werd gedronken bij Het Zeelt je. Via de Oosteindsepolder (met veel kassen met tomaten en bloemen) en het Bergse Bos kwamen we weer terug bij de Vijf Havens alwaar een heerlijke lunch voor ons klaar stond.
Deze rit kende één minpuntje. Bij de Pekhuisbrug kwam één deelneemster ten val. Met schaafwonden op hand, neus en voorhoofd heeft ze echter wel de rit voortgezet.

Alle deelnemers kregen als aandenken een boekje met de gereden routes en foto's van de bezienswaardigheden onderweg.

SBA, Laurens, de Stromen en enkele vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor het vele werk en de fantastische verzorging. We hopen volgend jaar weer mee te kunnen fietsen.

Geen opmerkingen: