vrijdag 2 november 2007

LAURENS EN ZORGKOMPAS BUNDELEN KRACHTEN


Dinsdag 30 oktober 2007 ondertekenden de bestuurders van Laurens en Zorg Compas een intentieverklaring om een fusie met elkaar voor te bereiden. Beide organisaties achten het samengaan noodzakelijk om aan de huidige ontwikkelingen in de zorgmarkt het hoofd te kunnen bieden en een sterke marktpositie te behouden.


Voor Zorg Compas, een zorgorganisatie in Rotterdam en Lansingerland biedt deze fusie mogelijkheden tot een stevigere positie in de markt, waardoor zij toekomstige uitdagingen, zoals kleinschalige zorg en zorgverlening aan huis, beter aan kan. Voor Laurens, een grote organisatie voor wonen, diensten en zorg in de stadregio Rotterdam, betekent de fusie een betere spreiding en dekking in de stadsregio Rotterdam. Daar waar in één wijk veel meer klanten zijn, kan in de kleinschalige teams efficiënter gewerkt worden. Daar waar meer locaties zijn in een wijk kan beter aansluiting worden gevonden met b.v. ziekenhuizen en zorg aan huis.
Door de fusie ontstaat een organisatie met een vijftigtal locaties en meerdere steunpunten, verspreid over bijna alle wijken in het werkgebied (Rotterdam, Lansingerland, Barendrecht, Capelle en Oostvoorne). Samen zijn Laurens en Zorg Compas de grootste werkgever in de regio Rotterdam op het gebied van wonen, diensten en zorg met volop mogelijkheden voor medewerkers om zich te specialiseren of verder door te groeien.


In beide organisaties is veel kennis over zorg, wonen en diensten. Door het samengaan kunnen klanten gebruik maken van deze brede expertise, in de huidige en nieuw te ontwikkelen dienstverlening. Ook als de zorgbehoefte toeneemt zijn binnen de nieuwe, grotere organisatie meer mogelijkheden om deze op de gewenste wijze in te vullen: in eigen huis, een verzorgings- of verpleeghuis, al dan niet in samenwerking met ziekenhuizen of andere medische zorg.

Geen opmerkingen: