zaterdag 13 september 2008

STARTZATERDAG 2008 HESSEPLAATS


Het plein op de Hesseplaats bij Open Hof bruist weer van de gezelligheid op 20 september. Want op die zaterdag is er weer ‘alle aandacht’ van 11.00 - 15.30 uur !!

Sinds2003 wordt er in Ommoord een spelletjesdag in september georganiseerd om de start van het culturele seizoen in te luiden. Afgelopen jaren werd dit gedaan door dezelfde werkgroep die Koninginnedag in Ommoord organiseerde. Deze werkgroep is sinds afgelopen Koninginnedag een officiële stichting geworden: Oranjestichting “De Aandacht”. Ook de Startzaterdag (zoals het evenement in september wordt genoemd) wordt voortaan georganiseerd worden door de Oranjestichting (www.oranjestichtingdeaandacht.nl). De doelstelling van deze dagen is en blijft dat jong en oud uit alle wijken van Ommoord elkaar kunnen ontmoeten en deelnemen aan verschillende spelletjes.

Startzaterdag is een wat kleinschaliger evenement als Koninginnedag, maar daardoor niet minder succesvol. De nadruk ligt op deze dag vooral op de spelletjes voor de jeugd. Ook deze keer is de stichting druk bezig om voor veel kinderen weer een gezellige dag te organiseren!

Oranjestichting ‘De Aandacht’ werkt net als voorheen samen met de kerken van Open Hof, Stichting Buurtwerk Alexander (SBA) en de dag wordt in ieder geval financieel ondersteund door Brasserie ‘de Verandering’, Euro-Rigging, Vestia, Woonbron, SBA, Nieuwe Unie, Winkeliersvereniging Hesseplaats en Comité Nationale Belangen.

Wat is er allemaal te doen dit keer?

Er zijn verschillende sport en spel activiteiten voor kinderen en jongeren. Uiteraard kunnen ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s meedoen om hun (klein) kinderen uit te dagen. Wie mee wil doen aan de activiteiten kan een strippenkaart kopen. Deze strippenkaart kost €1,- en heeft 5 strippen, en daar kunnen 5 spelletjes of andere activiteiten gedaan. Ook geeft de strippenkaart recht op een snoepje en limonade. De opbrengst hiervan komt 100% ten goede van het goede doel (zie hieronder).

We hebben dit jaar de volgende spelletjes: blikkiegooi, sjoelen, meerdere circusspelletjes (denk aan jongleren, steltlopen en hoelahoepen), spijkerpoepen en skippyballen.

Ook dit jaar zal er weer een schminkkraam aanwezig zijn. Vier vrijwilligers zullen zich in het zweet werken om ieder kind om te toveren in een vlinder of prinses (samen nog steeds nummer 1 bij de meiden) of een stoere piraat of Spiderman (de laatste nog steeds zeer geliefd bij de mannen).

Iedereen kan zich bij de knutselkraam al zijn of haar creativiteit laten zien. Er zijn kleurplaten aanwezig, maar ook voldoende papier en ander materiaal om gewoon lekker je 'creatieve' gang te gaan. Dit jaar zullen we ook fotolijstjes maken. De kinderen worden daarom via de aankondigingposters gevraagd een foto mee te nemen, zodat de lijstjes gelijk gebruikt kunnen worden.

En wil je gewoon al je energie kwijt: leef je uit op het springkussen, de hindernisbaan of de pannakooi.

Om de dag nog gezelliger te maken is er een DJ ingehuurd die de hele dag ons zal vermaken met muziek. DJ Hans heeft er, net als wij, heel veel zin in!

Dit jaar werd Stichting Pallieter gekozen als goed doel. We haalden al heel wat geld op tijdens Koninginnedag maar het is nog lang niet genoeg! Stichting Pallieter maakt zich sterk voor de zorg van chronisch zieke kinderen. In Capelle aan den IJssel realiseert de stichting momenteel de Pallieterburgt, waar deze zieke kinderen kunnen verblijven. We zullen met de opbrengst van Koninginnedag en Startzaterdag 2008 helpen met de inrichting van de Pallieterburgt. De opbrengst van de strippenkaartverkoop zal 100% ten goede komen aan dit goede doel. Tevens wordt er een inzamelingsactie voor het goede doel gehouden.
Oranjestichting ‘De Aandacht’ hoopt dat er net als vorige spelletjesdagen weer veel kinderen komen, en veel bezoekers die komen meegenieten van de gezelligheid en op deze manier weer een dag aan te bieden met een ouderwets dorpsplein gevoel.

Natuurlijk kan deze dag alleen slagen als we weer veel hulp krijgen van onze bekende vrijwilligers. Om hen niet teveel te vermoeien/belasten vragen we u, ja u, of u eens na wilt denken of u het ook leuk vindt om voor een dag of voor een paar uurtjes bv spelletjesbegeleider of schminker te zijn.Mogelijk geïnteresseerd? Bel een van de Coördinatoren: Anouk 06 107 95 098 of Nancy 06 4300 90 22

>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: