donderdag 5 maart 2009

START BASISTRAINING BUURTBEMIDDELING IN APRIL
In april wordt weer een basistraining Buurtbemiddeling gegeven.
Dit is uw kans om zinvol en boeiend vrijwilligerswerk te gaan doen.
Buurtbemiddeling Prins Alexander bestaat uit een team van getrainde vrijwilligers, samengesteld uit bewoners uit alle wijken van de deelgemeente.

Buurtbemiddeling helpt buren om weer met elkaar in gesprek te komen wanneer het hen niet lukt om zelf hun onenigheid of conflict op te lossen.
Bemiddeling is te allen tijde vrijwillig en vindt alleen plaats indien beide buren bereid zijn om met elkaar naar een oplossing te zoeken. Aan de medewerking van Buurtbemiddeling zijn geen kosten verbonden. Meldingen voor bemiddelingen komen veelal van de politie en corporaties. Bewoners kunnen ook zelf om medewerking van buurtbemiddeling vragen bij een burenconflict. Projectleider Helma Faber begeleidt het project en de bemiddelaars.

Buurtbemiddelaar worden
Het volgen van de basistraining buurtbemiddeling is een voorwaarde om als buurtbemiddelaar in het team Prins Alexander aan de slag kan gaan. Daarna wordt de kennis op peil gehouden tijdens de maandelijkse teamavonden en de jaarlijkse verdiepingstrainingen. Er is een vriendschappelijke en plezierige collegiale sfeer onderling in het team.
Heeft u belangstelling om buurtbemiddelaar te worden en wilt u nader kennis maken? Neemt u contact op met Helma Faber voor een kennismakingsgesprek. De training telt 6 dagdelen. De data zijn 2 en 16 april (donderdagavonden) en op 4 en 18 april (zaterdagen).

Tijdens de basistraining leert u de werkwijze van buurtbemiddeling kennen en ontwikkelt u de basishouding en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor dit werk. Ook ervaart u tijdens de training of de rol van buurtbemiddelaar bij u past.

Buurtbemiddeling Prins Alexander - 010 456 04 09 - prinsalexander@buurtbemiddeling.nl
Meer informatie over buurtbemiddeling vindt u op de site www.buurtbemiddeling.org

>>Ga naar website BOO>>

Geen opmerkingen: