zondag 21 juni 2009

GESLAAGDE GRASTUINENDAG GRASBUURT


Op zaterdag 6 juni organiseerde Woonbron Prins Alexander samen met de bewonerscommissie Grasbuurt, deelgemeente Prins Alexander, opbouwwerk, jongerenwerk en Roteb de Grastuinendag. Veel bewoners zetten zich deze dag in voor een frisse en groene Grasbuurt.

Rond één uur startte op het schoolplein van De Piloot de Grastuinenwandeling, een wandeling langs de mooiste voortuinen van de Grasbuurt. Veel bewoners waren toen al aan de slag met hun tuin. Mensen die nog niet buiten waren, werden door de swingende muziek van Brassband Rijnmond alsnog aan de Grastuinendag herinnerd. Het schoolplein van De Piloot vormde het fysieke middelpunt van de activiteiten. Hier konden bewoners een gratis plantje ophalen, kregen ze tips over tuinonderhoud en was er voor kinderen een bus waar ze spelletjes konden spelen.

Woonbron is blij met de grote belangstelling voor de Grastuinendag. Sandra Menheere, regisseur Beheer van Woonbron Prins Alexander: “Door de goede samenwerking met de verschillende partijen en de inzet van veel bewoners kunnen we van een zeer geslaagde dag spreken. Gelukkig werkte ook het weer goed mee. De Grasbuurt ziet er weer fris en netjes uit. Ook zorgde deze dag ervoor dat veel mensen met elkaar in contact kwamen: bewoners met elkaar, met Woonbron en met de andere deelnemende partijen. Dit zorgt voor onderlinge betrokkenheid en betrokkenheid met de directe woonomgeving. Dit is van groot belang voor een goede leefbaarheid van de buurt. Het werken aan goede leefbare buurten zien wij als één van onze belangrijkste taken. Samenwerking met de verschillende partijen en vooral de bewoners biedt hierbij een grote meerwaarde. Vandaar deze leuke en nuttige actie!”

Geen opmerkingen: