zaterdag 6 juni 2009

SENSATION PARK PRINSENLAND


DeelgemeentePrins Alexander organiseert zaterdag 13 juni 'Sensation Park'. Met optredens van de band Van Dik Hout en rapper Winne, hardloopwedstrijden van 3 en 6 kilometer, diverse kinderspelen en andere sport- en recreatieactiviteiten is Sensation Park een attractie voor jong en oud. Deze 2e editie van de Dag van het Park vindt tussen 13.00 en 20.00 uur plaats in het Prinsenpark (wijk Prinsenland) en staat in het teken van Rotterdam Europees Jongerenjaar.

Het Prinsenpark vormt zaterdag 13 juni het toneel voor sport, spel en muziek. Jongeren stelden samen met buurtbewoners een programma voor alle leeftijden samen. De deelgemeente stimuleerde dit initiatief om jongeren en buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen om de samenwerking met en het begrip voor elkaar te stimuleren. Speciale gast is Euro+ Songfestival/Dynamic Duo’s, in het kader van het jongerenjaar. Dynamic Duo’s koppelt Rotterdamse jongeren aan een oudere expert. Op Sensation Park brengen jong en oud samen diverse meezingers ten gehore. Met het programma hoopt de deelgemeente de 2.000 bezoekers van vorig jaar ver te overschrijden!

Kinderspelen en optredens
Kinderen kunnen ’s middags sportief aan de gang met een gevarieerd programma van het Servicepunt Sport van Sport en Recreatie met circus workshops, hindernisbaan, voetbalkooi en nog veel meer leuke activiteiten. Ook is er een roofvogelshow. Op het podium zullen naast de hoofdoptredens van Van Dik Hout en WINNE ook diverse (lokale) DJ’s te beluisteren zijn: DJ Gilles, DJ Shaq, DJ’s Duo Penotti en DJ Superior.

Prinsenparkloop
Nieuw onderdeel dit jaar is een hardloopwedstrijd, de zogenaamde Prinsenparkloop. Deze is er in 3 en in 6 kilometer. De Prinsenparkloop start om 13.30 uur en inschrijven kan tot een half uur van te voren. Er zijn diverse prijzen te winnen. De Prinsenparkloop wordt voorafgegaan door een warming up van Zumba, de nieuwe rage uit Zuid-Amerika en op dit moment populair in de VS. Een actief fitness/aerobics programma die de renners lekker op gaat warmen.

Het evenementenbeleid van de deelgemeente is er op gericht inwoners actief te betrekken bij de organisatie van evenementen en hiermee de sociale cohesie te bevorderen. Sensation Park ondersteunt dit.

Meer informatie over het programma, extra optredens, artiesten en nieuwtjes vind je op www.prinsalexander.nl en op de deelgemeentepagina Prins Alexander in de Havenloods.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zijn er ook fotos gemaakt van de optredens ?
en weer komen die te staan